- Член од
- 4 март 2014
- Мислења
- 58
- Поени од реакции
- 67
Што може да биде причина ??
дали термостаттот или нешто друго
се работи за бензиски мотор на југо
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Затнат ладњак, не ти работи перката за доладување - може да е само термостат. Внатрешниот механички термостат во главата заглавил. Скинат каиш за пумпата или немаш вода во ладњакот. Ова е се што може да биде.Што може да биде причина ??
Затнат ладњак, не ти работи перката за доладување - може да е само термостат. Внатрешниот механички термостат во главата заглавил. Скинат каиш за пумпата или немаш вода во ладњакот. Ова е се што може да биде.
Ако ти свети на шалтабла дека не полни акомулаторот тогаш е каишот зошто е заедно со пумпата поврзан.perkata raboti, termostatot go proverija majstorite mislam ok bese
voda ima vo ladnjakot e sega za ova sto velis kajs
toa kako da go vidam ??
Ако ти свети на шалтабла дека не полни акомулаторот тогаш е каишот зошто е заедно со пумпата поврзан.
Според ова што го кажуваш мислам дека ти е затнат ладњакот.
И не заборави има 2 термостати, едниот што уклучува перка а другиот поголема количина на вода - целата вода ја става во функција на ладење ако овој ти е заглавен ќе грее. Ако вака ја возиш ќе направиш беља па ќе треба дихтунг на глава да менуваш.pa ne sveti
kako da go proveram ladnjakot ili da zemama sredstvo ima vo luk oil za cistenje ???
podolgo vreme ako ja vozam kolata ili podolga relacija od 15 km zagreva i gubi snaga kolava
И не заборави има 2 термостати, едниот што уклучува перка а другиот поголема количина на вода - целата вода ја става во функција на ладење ако овој ти е заглавен ќе грее. Ако вака ја возиш ќе направиш беља па ќе треба дихтунг на глава да менуваш.
Главното (најдебелото) црево кое иде до главата е таму во спојот се наоѓа тој термостат. Сега кога затоплува за проба кажи му на мајсторот да го извади и провози го така. Ако не дига температура на есен ќе му купиш друг.znaci aparatce za termostata e smenato novo
perkata raboti e sega , kade da go vidam ova vtorot i kao da ja popravam ??
sto da mu recam na majstorot (iako kaj nego bev pred 3 meseci me uvveri deka e se ok )
Главното (најдебелото) црево кое иде до главата е таму во спојот се наоѓа тој термостат. Сега кога затоплува за проба кажи му на мајсторот да го извади и провози го така. Ако не дига температура на есен ќе му купиш друг.[DOUBLEPOST=1395779426][/DOUBLEPOST]Ако и без тој термостат загрева - ладњакот под итно на чистење. Го отвараат и комплетно го чистат.[DOUBLEPOST=1395779622][/DOUBLEPOST]Тој вториот термостат служи само моторот побргу да загрева. Можеш и без него да го возиш ама не и во зимо.
Не да се извади цревото, каде што е спојот со цревото е термостатот, тој го вадиш и враќаш црево назад како што е нормално. Ако и вака без термостат грее ладњакот ти е затнат, нема друго.znaci da se vidi ladnakot ??
abe i ovie majstorive aber nemaat
nego znaci da se izvadi crevoto i taka da se vozi pa ako zagreva da se vidi ladnjakot ??
Не да се извади цревото, каде што е спојот со цревото е термостатот, тој го вадиш и враќаш црево назад како што е нормално. Ако и вака без термостат грее ладњакот ти е затнат, нема друго.
znaci aparatce za termostata e smenato novo
perkata raboti e sega , kade da go vidam ova vtorot i kao da ja popravam ??
sto da mu recam na majstorot (iako kaj nego bev pred 3 meseci me uvveri deka e se ok )
Ова е термостатот![]()
Вака изгледа лежиштето на термостато каде што се прикучува цревото
[DOUBLEPOST=1395782926][/DOUBLEPOST]Тука се крие тој фамозен термостат.![]()
![]()
Ако успее само да најде овие слики се некаде од србија.Вернет,едни од подобрите марки за термостати,француски мислам беа.