Македонски Пошти

• Креатор на темата Креатор на темата ace6vel
  • Време на започнување Време на започнување

ace6vel

chelseafc.mk
Член од
23 јануари 2005
Мислења
34
Поени од реакции
13
Локација
Велес
Веб-сајт
www.chelseafc.mk
Здраво,

Сакав да прашам дали некој има информација колку чини закупување на Поштенски Факс или Потенски Фах?

Фала

Поштенски фаХ :) а чини околу 700 денари годишно.

Ако не сакаш да примаш пошта на адреса (домашна, работна...) си ренташ фах и сите пратки таму ти стигнуваат. Со тоа се губи факторот - поштарот не ми го бива :)

Ако не сакаш да примаш пошта на адреса (домашна, работна...) си ренташ фах и сите пратки таму ти стигнуваат. Со тоа се губи факторот - поштарот не ми го бива :)
Беше тоа во мода минатиот век односно пред едно 25-30 години.

Точно толку години колку што ни е уназадена поштата :)
Е сега па ти.Ако низ Скопје препорачано писмо патува по 30 тина и повеќе дена не значи дека поштата не ја бива

Е сега па ти.Ако низ Скопје препорачано писмо патува по 30 тина и повеќе дена не значи дека поштата не ја бива

Замисли колку патува обично (непрепорачано) :D

Ова ми треба бидејќи сега во пошта имало нов закон според кој секоја пратка се носи до домашната адреса и ако не си дома ти ја оставаат пред врата а не ти оставаат картичка. Јас како што живеам во зграда кој помине од комшиите може слободно да си го земе пакетот и никому ништо. До сега над 10 пратки ми немаат пристигнато па затоа си мислев да го решам проблемот со поштенски фах каде сам ќе одам во пошта да си ги земам пратките. Фала gaberco.

Препорачано писмо ми каснеше 3 месеца и никогаш не го добив. Од американска амбасада до адреса во Скопје. Направив истрага и дојдов до сознание дека го снемало помеѓу главна пошта и поштата во Карпош. Шефот и поштарите се сложија да потпишат изјави дека не го примиле, а овие од главна дека го испратиле.
Од кога поштата ја преземаа Албанци, гледаме што се случува (пљачки, грабежи од внатре), а услугата им е на надреално лошо ниво (дури и за македонски прилики), така да ако нема потреба, поставувачот на темата, многу по добро да си нема работа со пошта.

Ги местат тендерите и конкурсите - ОК
Тој што добил не е битно што испорачува, битно е да го има на список кај Мартин - ОК

Ама бре у 2015-та, да мислиш дека лажно уметничко дело - копирана слика од интернет, ќе ти пројде, е тоа е веќе страшно ниво на игнорантност, а богами и арогантност. Башка тие кои го примиле трудот, ни они не се потрудиле да проверат дали е тоа уметнички труд или копи/пејст од нет.
Тоа е.

http://off.net.mk/pisma-na-chitateli/poshtenski-pisma-na-chitateli

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom