ATP Miami 2014 - Sony Open Tennis Masters 1000

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои машкиот дел од турнирот?

• Вкупно гласачи
    57
Статус
Затворена за нови мислења.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.616
Поени од реакции
13.325
Веб-сајт
www.facebook.com
08.jpg

Од 17 до 30 Март ќе се игра Мастерс 1000 во Мајами под името Sony Open Tennis. Ова е втор Мастерс во сезоната, непосредно по завршувањето на Мастерсот во Индијан Велс, каде Ѓоковиќ во финалето триумфира против Федерер со 2:1 а Пенета изненади против Радванска со 2:0 во женското финале.

Ждребовите ќе бидат познати за брзо време, главни конкуренти кај мажите се стандардно Ѓоковиќ, Надал, Федерер, Вавринка, Дел Потро, Ферер итн. и се разбира ланскиот освојувач Мареј, кој во финалето лани го совлада Ферер со 2:1 во сетови. Кај жените главна фаворитка е Серена Вилијамс која се враќа на терените, но тука се и Радванска, Ли На, Шарапова и други.

Освојувачи мажи од 2005 наваму:
2005 - Федерер
2006 - Федерер
2007 - Ѓоковиќ
2008 - Давиденко
2009 - Мареј
2010 - Родик
2011 - Ѓоковиќ
2012 - Ѓоковиќ
2013 - Мареј

Освојувачи жени од 2005 наваму:
2005 - Клајстерс
2006 - Кузнецова
2007 - С. Вилијамс
2008 - С. Вилијамс
2009 - Азаренка
2010 - Клајстерс
2011 - Азаренка
2012 - Радванска
2013 - С. Вилијамс

Sony-Open-Tennis-Tourname-008.jpg

gXzwm.St.56.jpeg

Дали Федерер ќе прекини да игра како пиче во клучните моменти? Дали Ѓоковиќ ќе научи да не ја допира мрежата? Дали Надал е расположен да игра? Дали Мареј е жив? Дали @undercover и @Stefan-kobe ќе го продолжат своето форумско ривалство? Пендаровски или Иванов? Останете со нас.

Последно уредено:
Упс, сум го заборајл еве го додадов. Ќе видиме можда потсвеста моја во право ќе испадни. :D

Не е далеку од вистината твојата потсвест. :D
Ајде малце пореално, очекувам Надал да го крене своето ниво да игра и уз помош на поволен ждреб да стигне бар до 1/2 финалето, а зошто да не и до титулата. Ќе има огромен мотив тука, не брани ниту еден поен од лани и никогаш го нема освоено овој турнир.

Од друга страна ги имаме Ѓоковиќ и Федерер. Првиот има голема самодоверба по освоенот Индиан Велс, но сеуште играчки не е на максимумот, а другиот е во сосема солидна форма но ќе видиме, се зависи од ждребот за него, а богами и за останатите.
Едно посакувам, а тоа е да има тенис на едно повисоко ниво во однос на IW, да нема повреди и да уживаме.[DOUBLEPOST=1395075901][/DOUBLEPOST]Miami QFs:Nadal vs Del Potro,Wawrinka vs Berdych,Federer vs Ferrer, Murray vs Djokovic.
Добро е, Рафа доби малце полесен ждреб. :D
Едит: Целиот ждреб во ПДФ
http://www.atpworldtour.com/posting/2014/403/mds.pdf

Последно уредено:
Ај поќе ливчиња да фатиме и Роџер да го освој :)

Ке го видиме Стен колку е озбилен.Во 3то коло со Марин,прв посериозен тест одма на стартот,верувм дека лесно ке го пројде Химено Травер или пак младиот Хачанов кој е голем талент.

Гулбис ако успее да сврже 2 добри турнири и те како ке го намачи Ноле,стандард игра до максимум со фаворитите,добар дуел и Андерсон Гаске у 3то коло може да биде,се на се интересен жреб,а ништо чудно Баутиста Агут да му ја дупне глаата на Јержи. :D

И да Ноле освојува,ако останатите немаат свој ден против него. ;)

Надал паѓа второ коло. :D

Иначе Федерер-Димитров ќе биде 1/4 финале, каков Ферер. :D

Одма тргнете си ја помислата од глава дека Гулбис може да му направи нешто на Ноле, т.е. да го победи. Не може Ернестс да го надјача Ноле од основната па макар овој со една нога играл.

Ја само сакам Чилиќ да го добие Стан.

Според некои почетни информации, теренот во Мајами е поспор од Индиан Велс, влага - потешки копчиња, ултра споро......МИЗЕРИЈА.

Според некои почетни информации, теренот во Мајами е поспор од Индиан Велс, влага - потешки копчиња, ултра споро......МИЗЕРИЈА.
Ete mu shansa na Rafa be :)

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom