Помош и совети за млади татковци и ергени кои живеат сами

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
уште да искречат, сменат бушон, па и да се натоварат од пазар, кај го има ова. цареви има да бидеме .............. уствари, on second thought нема ни да им требаме :place:

Коператива, јас знам многу повеќе нешта од тие што си ги набројал и сум кажала и ја користам приликата пак да кажам: да имаше како, ќе си се оженев со самата себе :)

Коператива, јас знам многу повеќе нешта од тие што си ги набројал и сум кажала и ја користам приликата пак да кажам: да имаше како, ќе си се оженев со самата себе :)
и мојата партнерка МОЖЕ, али и те како прија кога има некој да те одмени. сепак работите/обврските е пожелно да си ги поделиме, не за друго него за полесно да ни биде. а воедно и да бидеме поодморни и порасположени покасно еден за друг. сепак, долги се ноќите, if U know what i mean?;)

мора да го извадиш грејачот кој е најдоле на една „вланша, но понекогаш оди тешко ако грејачот е раширен,па може и да се искрши при вадење.
1. исклучиго осигурачот за бојлер или од цело купатило.
2. сопри ја водата на вентил.
3. направи си шема на сите доводи-жици-кабли-папучи:Како вадиш,така да потоа пак така ги поврзеш.
4. испуштија сета вода од бојлерот од приклучните црева.
5. оштравија вланшата,сите штрафови на неа.
6 грејачот излегува со се неа,а понекаде и тој сам се вади посебно.
7. спреми една кофа или вангла под отворот на бојлерот.
8. ако не излегува вланшата поради грејачот,потпомогни со некоја хебла или слично.
9. со рака или со нешто друго го вадиш каменецот кои понекогаш е како тесто и го има голема количина.
10.ако има и на грејачот каменец,уклучи го на суво на струја кратко време и тој ќе падне.
11.набави си нов дихтон за вланшата на грејачот.
12 ако купуваш нов грејач,пробај да најдеш од инокс-бел не бакарен,тие помалку ваќаат каменец.
13 секогаш наштелувај го термостатот на помала температура доволна е 70-80 ст.
--------------------
најдобро е ако имаш некое црево па внатре со притисок вода да го испереш цел бојлер[DOUBLEPOST=1394369436][/DOUBLEPOST]
напишав прочитај...абре ти машко си бил,сега прв пат уочив
14. Otkako ke ja zavrsis rabotata i bojlerot raboti a voda ne protekuva, samonagradi se, zdrobi si edna marula opni dve-tri rakii i uzivaj vo ostatokot od denot:D

Некој бараше рецепт за леб.Јас го правам вака и многу е убав и мек абе душа.Нема корки.Поточно кажано ова е рецепт за лепиња.
Лепиња

1 кгр. брашно
2 врекички истант квасец или 40 гр. свеж
1 лажица шекер
2 лажици сол
150 мл. вода
500 мл. млеко

1. Квасецот, шеќерот и водата растворете ги, додајте малку брашно и оствете да стаса.
2. Брашното пресејте го, додајте ја солата, стасаниот квасец и млекото. Замесете не многу тврдо тесто. Оставете на околу 1 саат време да стаса.
3. Префрлете го тестото на работна површина, размесете и поделете и направете 8 топки. Покријте ги и оставете ги на 10 минути да се одмори тестото.
4. Со дланката секоја топка налегнете ја во дебелина од околу 1 прст оформувајки лепиња (не со сукало), пренесете ги на плех постелен со пек папир. Со тапата страна од ножот направете линии врз тестото во хоризонтална и вертикална страна, покријте ги со влажна крпа - а преку неа ставете сува. Нека стојат околу 1/2 час.
5. Ставете ги да се печат во предходно загреана рерна на 250 степени.
Забелешка
Пред да ги печете можете да ставете одозгора и некој зачин. Јас ставам исклучиво Сусам .
Подобро е да се печат за едно ниво погоре. Горниот грејач да е поблизу до тестото бидејки така добивате подобар резултат. Тие ке се надигнат многу повеќе и средината им е празна или како знам да кажам за нив - воздушни лепињи.Баш се онакви како што ви ги даваат во сендвичари.
images

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom