Погоди го местово во наша чудесна Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.606
Поени од реакции
15.409
Локација
Skopje
И таман мислев во играчница да биде,кога еве тема за ваква намена.
А тоа ми текна сега а и пред некој ден кога ги направив овие снимки во наша чудесна Македонија,
а на ова место не сум се искачил точно 50 години,но времето беше „тмурно као какао“ и не се баш
сликиве о.кеј,ќе најдете мани но можеби по 50 години пак патот ќе ме наведе натаму на север,па ако биде и сонце ќе бидат и подобри фотки,а можеби и апарат ќе купам тогаш тоа време.
А вие дадете ваши слики-фотки од некои чудни места, планински врвови,чешми,пештери,извори,
стари споменици,мостови,клисури,антички градби,стари патишта и напуштени рудници и друго.
Па ајде погаѓајте каде е ова место во наша чудесна Македонија.------------------------------------------
Picture 1327.jpg како питата на баба ЗораPicture 1328.jpg и неделната гибаница,

Picture 1330.jpg колибата на чичо Том,,,,,,Picture 1335.jpg и една Жаба ме гледа,

Picture 1334.jpg гладна Хиена во напад,...Picture 1329.jpg мечка од расата Гризли,

Picture 1332.jpg брада,уши,уста,око,коса.Picture 1333.jpg зини,ааааааа...крајници,
Picture 1331.jpg по пат одам за пат прашам,патот на хероите или за месецот се думам.
-----------------------------------
За почеток знам дека е многу лесно, ама некој „професионалец ќе ја стокмеше подобро“

Анчо, таа со крајниците - на носорог ме асоцира :)

А за погодвење, ич не се трудам зш ке не масираш до 2015 и пак нема да погодиме :cool:
ХА.Ха хахахахахахахахахахахахахахахахахама е леснооооооооооооооооооооооооооооооооооо
ама јас таму сосем случајно се најдов и ми беше мерак по толку години да го видам ова место,
поточно да одам по истите стапки како некогаш.А фоткиве не ни знаев како ќе искочат,така
сликав без врска,овде ми текна дека еве личат на нешто и за секоја има приказна визуелна,
ама кога ќе одам пак сигурно подобри ќе направам,а и ретко кој оди таму горе,високо е.Ацид ајде.
Македонија е бре што си се уплашил толку,не е Тексас и кањоните на Колорадо,или да?

Погодете го ова место.
Рај за душа. Место за одмор, за забава, за планинарење, за пешачење, за ракија и добар сканк. :)
Има црква и конаци за безплатен престој на добронамерниците.

XnNLHZC.jpg

Нели имаше една тема со погодување... нешто? :coffee:
Ако е веќе некаков натпревар или игра, еден по еден pls.
Мојот одговор за двајцата: Македонија! Погодив, погодив? :vozbud:

Последно уредено:
Руса Среда - Китка скопско

Руса Среда - Китка скопско
Украински четфртак - Цфет амстел:ROFLMAO:

Чика Чика Анчо ти моеш комотно да бидеш дописник на Нешнл Џеографик за убавините на Македонија.Дестинејшн Вајлд Маседонија

@Tемјан брат, тој да не е Маркоф манастир?

Не, ама тој предел е . :)
ПЕЛЕНИЦА -
--------------------------------
ај сега моето
Украински четфртак - Цфет амстел:ROFLMAO:

Чика Чика Анчо ти моеш комотно да бидеш дописник на Нешнл Џеографик за убавините на Македонија.Дестинејшн Вајлд Маседонија

@Tемјан брат, тој да не е Маркоф манастир?
зар има човек во Македонија што не знае како изгледа Маркоф М, или Јован Б, или Јоаким О, или Лесновски и т.н.

ПЕЛЕНИЦА -
--------------------------------
ај сега моето

зар има човек во Македонија што не знае како изгледа Маркоф М, или Јован Б, или Јоаким О, или Лесновски и т.н.
I Jas mislam deka e Pelenica, samo od poinakov agol e slikana crkvata , ne od vlezot.

Ех што не сум во ситуација да набавам добри слики

Иначе хиената повеќе ми личи повеќе на профил од човек
Picture 1334.jpg

Ех што не сум во ситуација да набавам добри слики

Иначе хиената повеќе ми личи повеќе на профил од човек
Прегледај го приврзокот 85505
јас сликав онака спонтано-случајно и сосем без везе,потоа овде кога ги ставав гледам дека овие карпи имат и нешто друго,
погледај ја пак таа слика,замижи малку,ете ја горе главата од некое животно,грабливец-месојадец
тоа најдоле,тој појас над тревата исфрлиго ете ја главата,муцка,усти кои ржат,горе малку подигната грива и окото по внатре,
вака замислено тогаш тоа доле би биле нозете,поточно шепите. (е кога би бил пак таму,свашта ќе изнасликам)
-----------------
а каде е тоа место значи на северен дел од нашата чудесна македонија.Еве и помош убаво гледај ги сликите и во далечина.[DOUBLEPOST=1393691832][/DOUBLEPOST]Picture 549.jpg е од ова полесно амин - погоди го местово на овој споменик во наша чудесна Македонија,
а потоа ќе ставам уште слки од познатите карпи,од најпознатите карпи и најгледани и најнепосетени во Македонија.

Последно уредено:
Помош за првото: Од ова место се гледа и крстот на Водно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom