Филмови со историска тематика

• Креатор на темата Креатор на темата Messanger
  • Време на започнување Време на започнување

Messanger

Аскер
Член од
15 октомври 2011
Мислења
380
Поени од реакции
344
Локација
Middle of nowhere
Правиме проект за проектирање на филмови со историска содржина, кога мислам правиме мислам на студенти од УГД. Кино во Штип нема цела една деценија и со мултимедијалниот центар си ги мачкаме очите за "активност", некоја поврзана со филмови. Е совет или предлог за филм со историска содржина би било добро. Пишувам овде затоа што филмовите кои ние претежно ги познаваме се вртат околу 300, Троја, Гладијатор, Александар Македонски. Од замислените 5 сигурно ќе се пушти "Saving Private Rayan" како еден од подобрите за Втора светска војна! Би било супер да може да се изнајдат и "Јуначко колено" или "Илузија" од македонските, значи и македонските филмови се опција!

- Се појави ли торент за "Трето полувреме"? - Благодарам однапред!

Има торенти од Трето Полувреме насекаде

инаку филмови какви што бараш:
Трето Полувреме
First Knight
Seven Years in Tibet

други не ми текнува.

Ironclad е одличен филм со одлична историска тема

Ако Илузија е историски филм тогаш јас имам еден Сухои Су-47 Беркут, на пистата на прилепскиот аеродром со ознаки на ВВС Македонија.

Сум го гледал филмот и знам дека не е со историски карактер, затоа и го наведов како алтернатива. И не само контра без веза.

Сум го гледал филмот и знам дека не е со историски карактер, затоа и го наведов како алтернатива. И не само контра без веза.
Ај види го насловот од темата која ти си ја отворил и кажи ми.

Правиме проект за проектирање на филмови со историска содржина, кога мислам правиме мислам на студенти од УГД. Кино во Штип нема цела една деценија и со мултимедијалниот центар си ги мачкаме очите за "активност", некоја поврзана со филмови. Е совет или предлог за филм со историска содржина би било добро. Пишувам овде затоа што филмовите кои ние претежно ги познаваме се вртат околу 300, Троја, Гладијатор, Александар Македонски. Од замислените 5 сигурно ќе се пушти "Saving Private Rayan" како еден од подобрите за Втора светска војна! Би било супер да може да се изнајдат и "Јуначко колено" или "Илузија" од македонските, значи и македонските филмови се опција!

- Се појави ли торент за "Трето полувреме"? - Благодарам однапред!

300, Троја, Гладијатор, "Saving Private Rayan" не се историски филмови туку драми или СФ ( 300 )
Мој предлог е да го погледате Spartaсus од Стенли Кјубрик
http://en.wikipedia.org/wiki/Spartacus_(film)
Или Битка за Москва ( руски )
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Moscow_(film)
Или Конечниот пад - за последните денови на Хитлер ( германски )
http://de.wikipedia.org/wiki/Der_Untergang

Нешто ме фати кеф да учам латиноамериканска историја. Дали имате некои предлози на тема Бразилско кралство/империја?
Значи не колумбовци и конквистатори туку 18,19ти век?

Инаку за тој шо ја отвори темата Captain Philips. ова е ептен тазе историја :) Сомалиски пирати.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom