Marchelo & Iskaz + Zad Agolot @ Havana - 01.03.2014

• Креатор на темата Креатор на темата StormRage
  • Време на започнување Време на започнување
S

StormRage

Гостин
Толку има засега, барем се надевам за мене конечно прилика да го слушам Марчело во живо после толку пропуштени, плус зад аголот...

Карта 200 денари.
FB Event

(за тие што немаат фб и обично се лутат, ионака ништо друго не пише таму :) )

Мора да се оди, Марчело ми е еден од омилените. Какви текстови има секоја чест.

Оу шит... Значи, да напишам некоја реченица. Стигнав релативно рано, 11 или така нешо, па дочекавме дури стигнаа Зад Аголот... Типците стварно ме изненадија, многу позитивно, добро распалија по публика.
За Марчело, пошо ми е прв пат, немам зборови, типот се внесува во секоја песна. Исказ се страшна екипа, заедно праат партали со се Марчело и Филтери. Замерка за Dole, Blagosloven Sjeb, Kostim, Senke, Teska Artilerija, Testament и слични, али хајлајт мислам дека покрај Pozeriste и Tri Zelje, Bol I Revolt беше врвот. А да, и типот од Исказ шо се зачука во шутка беше јако :D
Многу деца, али се си беше океј и некако многу жилави се... или па ја стара коска, не можам толку да се шуткам :D
Следен пат нема шанси да одам по вакво нешто од работа, пошо буквално сум ко прегазен од 2-3 шлепера.

@ЈуријАркадиевич ти следен пат ќе кажеш дека одиш, не вака на врата да те најдам :D

Premnogu beshe dobro. Utre kje pisham povekje, ushte sum pod impresii, a I ne se osekjam vekje.
I da, Marchelo e bog I toa e toa!

Фантастично беше вчера и Зад Аголот и Марчело искинаа! Пепел напраија!!

Прв пат идам на настап на Марчело и можам да кажам дека дечкото е КРАЛ!

Одлично беше. Се од почеток па до крај. На почетокот вртеше диџеј добро рапче. Имаше добри траки од Das efx, Nas, Krs...
После тоа Зад аголот, моментално најактивната рап група кај нас. Одлични беа, нема лош збор за нив. Баш вистинско загревање за тоа што следуваше.

Марчело, Филтери и Исказ. Врв се. За Марчело што и да кажам е веќе слушнато, неам зборови да го опишувам. Посебно ме изненадија Исказ, као прв нивни настап во Скопје. Каков адреналин пука од нив, страшно. Одличен настап имаа, си го направија своето. Публиката позитивно влијаеше на нивната енергичност. Филтери стандард одлична поддршка беа за Марчело. Ненси беше одлична, Министар Лингвиста исто, сите над ниво.

Понос, Позериште, Сузе, Бол и Револт, Један, Краснокалипса, Сунце, Кита, Бубе, Пегла, Лаж, Три Жеље, Куча на промаји и уште многу други песни идеа.
Ми го направи меракот, иако иам замерка за некој песни што не идеа, ама во склоп на сите позитивни околности, некако прогледавме низ тоа.
На крајот имаше време на сите да удоволи и да се слика и потпише со сите што сакавме. Тие што беа, сигурно не се каат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom