Црни точки во видот (eye floaters)

• Креатор на темата Креатор на темата galaxy
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ептен ретко ми се појавуваат и траат уште поретко, неколку секунди. Ми понинуваат со триење на очи или протресување на главата.
Воопшто не ми пречат па дури и ми се интересни.

Прочитав пред некое време една статија каде што беше кажано дека овие бели точки биле белите крвни зрнца, биле толку блиску до зеницата што сме можеле да ги видиме, колку е точно не знам, ама интересна теорија е. :)

zdravo! imam 24 godin,ponekogas ili na levoto ili na desnoto oko pocnuva da mi se pojavuvaat momilki,beli tocki pred okoto tocno vo sredinata,i vidot e zamaglen. . toa mi se desava ednas ili dva pati na 3-4 meseci,zapocnuva od ednoto oko i traj okolu 10-15 min. otkako ke iscezni to, vidot mi e normalen no custvuvam slaba bolka na ednata strana od celoto,i koga mi zboruvaat okolu mene pocnuva da me fajka nervoza,od vikanje cukanje,to traj isto 10-15 min se dodeka ne isceznat svetlivite tocki.. bolkata na celoto e mala ne koristam nikakvi apcina protiv bolka,ne osejkam vrtoglavica,povrajkanje ili namalen apetit.vidot mi e dobar gledam cisto. prasanjeto mi e dali ovie simtomi vodat kon ocna migrena ili e samo zamor na ocite. na lekar nemam pojdeno posto nekoj mi velat deka ne e nesto seriozno,pa sakam da slusnam vase mislenje dali imal nekoj slicen problem. 2 godini trenirav bodibilding i nemav nikakov problem. krvniot pritisok mi bese sekogas 120-80 no eve vejke pojke od 1 godina ne treniram,odkako prekinav se javi ovaj problem. i cesto mi pajga pritisokot 110-70, 100-60. nepijam alkohol,nepusam cigari,nepijam kafe,ne koristam nikakvi energetski napitoci,ne koristam nikakvi antidepresivi. pa kojma slicen problem neka pisi vo komentar ve molam za seriozni odgovori :)

zdravo! imam 24 godin,ponekogas ili na levoto ili na desnoto oko pocnuva da mi se pojavuvaat momilki,beli tocki pred okoto tocno vo sredinata,i vidot e zamaglen. . toa mi se desava ednas ili dva pati na 3-4 meseci,zapocnuva od ednoto oko i traj okolu 10-15 min. otkako ke iscezni to, vidot mi e normalen no custvuvam slaba bolka na ednata strana od celoto,i koga mi zboruvaat okolu mene pocnuva da me fajka nervoza,od vikanje cukanje,to traj isto 10-15 min se dodeka ne isceznat svetlivite tocki.. bolkata na celoto e mala ne koristam nikakvi apcina protiv bolka,ne osejkam vrtoglavica,povrajkanje ili namalen apetit.vidot mi e dobar gledam cisto. prasanjeto mi e dali ovie simtomi vodat kon ocna migrena ili e samo zamor na ocite. na lekar nemam pojdeno posto nekoj mi velat deka ne e nesto seriozno,pa sakam da slusnam vase mislenje dali imal nekoj slicen problem. 2 godini trenirav bodibilding i nemav nikakov problem. krvniot pritisok mi bese sekogas 120-80 no eve vejke pojke od 1 godina ne treniram,odkako prekinav se javi ovaj problem. i cesto mi pajga pritisokot 110-70, 100-60. nepijam alkohol,nepusam cigari,nepijam kafe,ne koristam nikakvi energetski napitoci,ne koristam nikakvi antidepresivi. pa kojma slicen problem neka pisi vo komentar ve molam za seriozni odgovori :)

Сериозен одговор најискрено земи си упат и оди на офтамолог. Не знам што си чекал година дена да го изнесеш овој проблем сепак се работи за глава и за очи. Според тоа што го кажа може да се работи и за очна мигрена која ако не се третира во почетокот може со тек да на време да се засилува и да трае со денови. Не е лошо и очен притисок да измериш. Ние овде можеме милион совети да ти дадеме ама точна дијагноза никогаш.

Aura Migrena ти е поточно кажано.Започнува како мали светки и така започнува страдањето.Тоа ти е од долга изложеност пред тв,пц,телефон,преголема измореност и ненаспаност. Коа ќе започне мигрената,ќе те легне најмалку два дена и повраќај ко луд од болка во глава :))

Хахах годинава дознав дека не сум сам и дека имало и други што летаат НЛО со очите... Ги имам уште од многу мал :kajgana:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom