Windroid - Windows и Android во едно?

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Локација
Ул. Темница Бр. Не се гледа
Наскоро windroid-и: Windows и Android во едно?

Оваа година можеме да очекуваме голем број на компјутери кои ќе работат на два оперативни системи Windows и Android.

На конференцијата на Intel која се одржа во Лас Вегас, оваа компанија најави дека нивните процесори, кои во иднина ќе се вградуваат во компјутерите, ќе ги подржуваат оперативните системи Windows и Android, а корисниците со притискање на едно копче ќе можат да се префрлаат од еден на друг оперативен систем.

vest%204%20naskoro%20windroid%2002.jpg

Овие компјутери со оглед на тоа дека ќе се користат двата оперативни системи се наречени “windroid-и“, а треба да се напомене дека на пазарот веќе постојат некои Windows уреди на кои можат да се стартуваат и Android апликации како Ativa на Samsung.

Модел на кој може да се користат овие два оперативни система престави Asus па оваа компанија својот Transformer Book Duet го нарекоа првиот 4 во 1 уред на пазарот.

Всушност, овој хибриден модел може да се користи како Windows лаптоп и таблет, но и како преносен компјутер и таблет кој работи на Android на Google, а префрлањето помеѓу OS-та трае само 4 секунди.

vest%204%20naskoro%20windroid.jpg

Овој хибрид на Asus работи на процесор на Intel, Haswell, 64GB меморија која исто така може да се прошири, додека дијагоналата на екранот изнесува 13,3 инчи.

Кој не би го посакал овој уред.

Можам само да замислам како би се викал нов производ кога Windows и Durex би го промовирале на пазарот.

Не ми е јасно... Зошто мрчите? Ја прочитавте воопшто статијата?
Што е лошо во тоа на корисникот да му се даде инстант избор за промена на оперативниот систем?

Не ми е јасно... Зошто мрчите? Ја прочитавте воопшто статијата?
Што е лошо во тоа на корисникот да му се даде инстант избор за промена на оперативниот систем?

Па нели глеаш на едниот доле му пишува "Sent from my iPhone using Tapatalk" ....а другиот сигурно е алергичен на андроид.

Место да направат муабет,околу тоа каква би била примената,искористеноста,практичноста...ама тоа е.

Он топик:
Мене овој концепт ми се сфиѓа искрено....само не ми е јасно дали ќе има некоја опција каде што ако на пример моментално сум на windows и симнувам некој андроид фајл од нет...дали ќе можам да го стартувам тој фајл со тоа што ќе ме префрли на андроид.....или ќе морам мануелно да се префрплувам прво на андроид ос-от па после да го барам фајлот да го стартувам?!

Пошто овака гледано според текстот што го прочитав...никаде не се спомнува нивна поврзаност....т.е дека ќе бидат паралелни,а тоа би значело дека нема системите да имаат на знаење дека има и друг OS-до нив.

Во принцип, речиси сите фајлови може да се отворат и на Windows и на Android, нема потреба од префрлање :)
Со апликациите е друга приказна :)

Прво неам ништо против android , а ова не е ништо друго освен еден обичен dualboot ,и незнам зошто тој израз "windroid" и такви работи , али океј е како и да е маркетинг е добра работа .

Презентеров е лудило.

Очекувам повеќе вакви "машини" во иднина. Има многу кој неможат да се одлучат што да купат.

Добра работа е ова!Би го земал доколку е со 3г чудово

Прво неам ништо против android , а ова не е ништо друго освен еден обичен dualboot ,и незнам зошто тој израз "windroid" и такви работи , али океј е како и да е маркетинг е добра работа .

ne se raboti za obicen dualboot, arhitekturata na procesorite ke podrzuva instrukcii i od win i od android operativnite sistemi, sho znaci ke imaat podednakvo dobri performansi na dvata operativni

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom