Македонец премина во Ислам

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Некоја небитна будала сменила религија и одма тема. Искрено ме боли кур ако преминал во ислам.

пошто очигледно не сакаш да сватиш зошто е отворена темава и покрај сето укажување на опасноста, тогаш немора ни да коментираш ако не ти е битно. Има и други теми. Без навреда, онака само кажав добронамерен совет, за да не си го губиш времето на вакви теми

пошто очигледно не сакаш да сватиш зошто е отворена темава и покрај сето укажување на опасноста, тогаш немора ни да коментираш ако не ти е битно. Има и други теми. Без навреда, онака само кажав добронамерен совет, за да не си го губиш времето на вакви теми

Не, јас и те како сакам, а и сфаќам. Сакам да кажам не треба да им се дава толку значење. Тие тоа и го сакаат, да бидат видени, да бидат спомнати. Да видат дека луѓето ги засега што они прават. Зошто да им го давам тоа уживање. Будала бил тој и станал муслиман, што може ние да направиме? Ништо, ама бар да не им даваме можност да ни се ситат.

Можеби нема да ти се допадне вистината и реалноста но факт е дека нити тие нити ние нити било кој друг магично нема да исчезни од овие простори. Сега или ке научиме да живееме заедно или ке не снема. Толку е просто.

Не, јас и те како сакам, а и сфаќам. Сакам да кажам не треба да им се дава толку значење. Тие тоа и го сакаат, да бидат видени, да бидат спомнати. Да видат дека луѓето ги засега што они прават. Зошто да им го давам тоа уживање. Будала бил тој и станал муслиман, што може ние да направиме? Ништо, ама бар да не им даваме можност да ни се ситат.

Баш поради тоа што ние кажуваме дека не не боли и дека не не интересира, тие земаат поголем замав. И тоа како треба да не интересира и да бидат под будно око за да не се опуштаат толку или недај боже до степен да дигнат некоја граднжинка во воздух, додека нас не не болело

.

Ма таквата арогантност е типична за “христијаните“ коишто се прават попаметни од Христа и Апостолите и воопшто не се грижат за заедницата на Вистината!

Кој ослаби, а јас да не ослабнав со него?
Кој се соблазни, а јас да не горам за него?

(2 Кор 11:29)

едитирано од мод.

.

Можеби нема да ти се допадне вистината и реалноста но факт е дека нити тие нити ние нити било кој друг магично нема да исчезни од овие простори. Сега или ке научиме да живееме заедно или ке не снема. Толку е просто.

тие никогаш нама да се научат да живеат со нас или покрај нас. Тоа е и главниот проблем. Имаш бар десет теми за таков соживот на кои јасно се искажале дека не сакаат соживот. И да неможеме само да чекаме промена од небо, ако не превземеме ништо ( да не се задлабочивам со последнава реченица, но се рабираме на што мислам)
--- надополнето: 10 јануари 2014 во 01:38 ---
.

Ма таквата арогантност е типична за “христијаните“ коишто се прават попаметни од Христа и Апостолите и воопшто не се грижат за заедницата на Вистината!

Кој ослаби, а јас да не ослабнав со него?
Кој се соблазни, а јас да не горам за него?

(2 Кор 11:29)

.

секто недефинирана каде тоа јас се декларирав како христијан?

тие никогаш нама да се научат да живеат со нас или покрај нас. Тоа е и главниот проблем. Имаш бар десет теми за таков соживот на кои јасно се искажале дека не сакаат соживот. И да неможеме само да чекаме промена од небо, ако не превземеме ништо ( да не се задлабочивам со последнава реченица, но се рабираме на што мислам)

Кој тоа тие ?
Муслиманите генерално или Албанците?
И да треба да се превземи нешто , тоа сигурно но не тоа што тука се пропагира. Ова што сега се пропагира води до гетоизација на државно ниво и како што можеш да забележиш ништо добро не донесе, напоротив. Што ако ние се префрлиме од оваа страна на Вардар а тие од другата. Дали тогаш Тетово, Гостивар, Дебар ке можеш да ги наречиш Македонски градови, а и да ги наречеш што добро од тоа кога ке се чувствуваш како во друга држава.

секто недефинирана каде тоа јас се декларирав како христијан?

Јас не пишав за тебе, туку се надовржав на твојот пост а пишав за дечкото (CofD
Генијалец) што рече дека не му е гајле за таа неважна будала што конвертирала во мухамеданството!

Сфаќаш?

Ти благодарам на “комплиментот“, роде.

Живиот БОГ да те благослови со Дух Светол

Амин

п.с. Ако не се декларираш како Христијанин, зошто тогаш во твојот подпис го употребуваш Светото Име Исусово?

haters gonna hate, Jesus gonna save

.

--- надополнето: 10 јануари 2014 во 01:44 ---
Ништо, ама бар да не им даваме можност да ни се ситат.
А кој им дава можност да ни се ситат ? па прв тој патриотскиот портал пресс 24 го објави тоа заедно со лицемерите од сител , ова е класично пропагандно убивање на останатиот македонски православен народ , тука видиго паметот прво на македончето.

Па и самите убијци, односно ајде да бидам коректен обвинетите беа торбеши.

Албанци се обвинетите.
Ако те буни тоа што тие двајцата браќа имаа презиме што завршува на иќ (мада Македонците муслимани обично на -ски се презиваат), ми текнува дека тој муабет падна и на друга тема и објаснувањето беше дека во времето на Југославија им ги менувале презимињата демек за да ги асимилираат. И знам дека на фејсбук не се имаа пишано Исмаиловиќ, туку Исмаили, објавите им беа на албански и во врска со Косово, УЧК и слични ствари врзани со Албанците.
И стварно мислиш дека ако беа Македонци муслимани, Албанците ќе испонапраеја толку циркузи и хавузи поради нивното апсење?
Гајле им е за нив, ги манипулираат да се пишат Албанци, си ги користат за сопствени цели и ништо више.

Кој тоа тие ?
Муслиманите генерално или Албанците?
И да треба да се превземи нешто , тоа сигурно но не тоа што тука се пропагира. Ова што сега се пропагира води до гетоизација на државно ниво и како што можеш да забележиш ништо добро не донесе, напоротив. Што ако ние се префрлиме од оваа страна на Вардар а тие од другата. Дали тогаш Тетово, Гостивар, Дебар ке можеш да ги наречиш Македонски градови, а и да ги наречеш што добро од тоа кога ке се чувствуваш како во друга држава.

да мислам на муслиманите оние радикалните (албанци, цигани, торбеши и босанци) ( турците не спагаат во категоријава)
Да треба да се превземе, најпрво со отворање на очите на групите кои ги наведов во предходниот пост ( оние заспаните пацифистите и останати), потоа ни треба обединување а другото е јасно
Проблемот кој Берик одамна го кажува е што нашите имоти се продаваат на гнидите, исто како што оваа вошка се продала за пари, што пак не води го обедиување и будење
Тетово, Гостивар и Дебар веке одамна не се македонски градови, поради издајците македонски
ептен отидовме офтопик или можеби сепак не, како и да е мислам дека ми ја свати поентата. Добро е што вакви вести се објавуваат, добро е што шлајмот оди кај нив, бар прво да се оттарасиме од своето ѓубре ( тоа ни е потребно)

да мислам на муслиманите оние радикалните (албанци, цигани, торбеши и босанци) ( турците не спагаат во категоријава)
Да треба да се превземе, најпрво со отворање на очите на групите кои ги наведов во предходниот пост ( оние заспаните пацифистите и останати), потоа ни треба обединување а другото е јасно
Проблемот кој Берик одамна го кажува е што нашите имоти се продаваат на гнидите, исто како што оваа вошка се продала за пари, што пак не води го обедиување и будење
Тетово, Гостивар и Дебар веке одамна не се македонски градови, поради издајците македонски
ептен отидовме офтопик или можеби сепак не, како и да е мислам дека ми ја свати поентата. Добро е што вакви вести се објавуваат, добро е што шлајмот оди кај нив, бар прво да се оттарасиме од своето ѓубре ( тоа ни е потребно)

Можеби и ми си јасен ама ај од тебе да прочитам. Ете конкретно откако ке се обединиме( кој тоа) и од кога ке се оттарасиме од своето ѓубре после што ??
Ова сакам да го прочитам ? Што потоа?

chipicaoo,

На форумов сум веќе 2+ години и еве чувствувам како фаќам корени. Сметам дека е најдоброто место каде можам да прочитам мислење на Македонци од сите возрасти. Го користам и како главен ресурс во мојата обзервација на Македонскиот менталитет и неговиот развој. Најчесто се трудам да придонесам, да споделам мудра мисла, добар совет или да помогнам некому. Секогаш кога ќе прочитам мудра мисла, искрен совет, разумна обзервација, аргументиран заклучок, се радувам што некој го користи потенцијалот на својот ум и ни ги подарува плодовите на неговиот интелект. Плодови на труд кои луѓето како тебе ги напаѓаат пасивно, како сколовранецот кога е гладен само ќе ја колвне крушата и ќе премине на друга, а таа за неколку дена ќе скапе.

Морам да ти кажам искрено и отворено дека ми се гади од луѓето како тебе. Заслужуваш да ти го укинат секој сертификат кој си го добил досега и да те вратат повторно во прво оделение. Овојпат родителите твои треба да те тепаат се додека не ја научиш секоја лекција од збор до збор. Додека не станеш човек. А сега неможам да те споредам ни црв.

Не си единствен, ве има многу, и администраторите ќе мора да ја згазат секоја лебарка како тебе. Лебарките како тебе најчесто копаат по ќошињата на форумов и се хранат со национализмот, егоизмот и останати видови дегенеризам кои другите лебарки го оставаат зад себе. Вашиот мозок не функционира, тој само реагира. Реагира само на негативни, мизерни информации. За да реагира на позитивни тој треба и да функционира, да ги реализира и да им се радува. Но тоа не е можно со твојата шупелка нели. Кога некој ќе изјасни слично мислење на твоето ти свршуваш. Си велиш јеееј, има и други лебарки како мене, Не сум сам... За жал сам си. И другите лебарки како тебе си го велат истото но никогаш ниту една лебарка не наоѓа заедничка перспектива со друга лебарка. Можеби во криминалот... но и таму лебарките се јадат една со друга, а на крај сите смачкани од екстерминаторите.

Наместо да споделиш новост од научен интерес, социјален напредок, совети за секојдневието, да понудиш помош некому, да побараш помош за некого, да го аргументираш своето мислење, да споделиш знаење или материјали за учење. Ти и лебарките како тебе ги интересира само религија и политика, а врска си немате ни во едното ни во другото. Како што реков претходно, ги споделувате само грдите механички реакции на вашата шупелка.

Паразити кои го трујат својот домаќин. Ете тоа е најпрецизна дефиниција за вас.

Пошто јавно ме прозва ке ти кажам кратко и јасно се гледа по твојот начин на пишување со каков стил се служиш и колку фонт на зброви располагаш и каков вид на комуникација преферираш со навреда и идење од една тема на друга како коњ во шах.Нема ништо полошо од опинок да посака да стане чорапа и продавање на шалабајзерска филозофија која што појма немаш што претставува како и поимањето на станување на човек објасни ми што подразбираш или што е дефиницаја за станување на човек.Само простиот човек со квази знаење кој самиот мисли дека го поседува е резултат на оваква конверзација.Како што твојот интелект мисли дека е конверзација самиот се издаде со овој вид кажано пишување што некој во јавност би те направил од урда подоле.А да ти споделам новост ке си бараш по интернет барем сега е друго време се е отворено и имаш на дланка но се по изгледа дека си научен на готово да живееш со помош на другите и да те оправуваат во твојот мизерен начин на живот.Паразитски да живееш без тронка да се помачиш е тоа е твојот начин за успех кој твојот мозок и свест го нарекува.Уствари кажано неуспех.Погледни се самиот што пишуваш да барам помош или да понудам помош упсс што сакаше авторот да каже самиот се главиш во ова твое како ти што мислиш ремек дело напишано од еден гениј кој никако да се пробие и никако не го сфаќаат стварно не знам.Воедно и целиот текст ти у погрешна насока и нема врска едно су друго па уште и болдирано као демек видете ме што му напишав вау брате цар сум сите ке ме гледаат и ке ме читаат уште еден знак за по се изгледа билдање на его и еден начин добивање сатисфакција и по се изгледа потиснување на осаменост.По сето кажано твоите фрустрации неуспеси не ги барај кај мене или пак другите не ти се они криви самиот си си крив што не си го постигнал она што го бараш.Никој не ти е крив туку единствено ти и само ти.И уште еднаш прво убаво смисли што сакаш да кажеш па тогаш пишувај

ќе отворите тема за мене пошо преминав у безбожништво?

не се додека ти и таквите како тебе не не дигата секојдневно во воздух
фала многу пријатно
--- надополнето: 10 јануари 2014 во 02:06 ---
Можеби и ми си јасен ама ај од тебе да прочитам. Ете конкретно откако ке се обединиме( кој тоа) и од кога ке се оттарасиме од своето ѓубре после што ??
Ова сакам да го прочитам ? Што потоа?

1 болд Мислам на македонците (христијани, атеисти, будисти итн небитно сите оние кои се чуствуваат како македонци и кои се декларираат како такви) на кои им е битна македонија и напредокот
2. болд Што би сакал ти потоа?

...
Проблемот кој Берик одамна го кажува е ...

.
Проблемот е што Вистинскиот БОГ во Христа не е на прво место во животот на луѓето!

Тоа е најголемиот проблем и затоа се случува тоа што се случува!

Таквиот млак однос кон Совршениот БОГ има конкретни консеквенци. Погледни ги зборовите Господови упатени на една заедница која Најважното не го имала на прво место во животот!
Што мислиш, во чии раце денес е дотичната заедница и место, која во подолниов текст се споменува?

Ги знам делата твои: ти не си ни студен, ни жежок; о, да беше студен или жежок!
Така, бидејќи си млак, и не жежок, ниту студен, ќе те изблуам од устата Своја.

(Откр. 3:15+16)

едитирано од мод.

/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom