Осум земји каде населението страда најмногу

• Креатор на темата Креатор на темата SparroW
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Eight countries where people suffer most

7.Macedonia
Percent of people suffering: 31%
GDP per capita: $10,465
Those viewing government as corrupt: 51%
As many as 31% of surveyed Macedonians said they were unhappy with their lives in 2012, up from 25% in 2011. Since its founding in 1991, the Republic of Macedonia has struggled with conflicts between the country’s Orthodox Christian majority and its Muslim Albanian minority, which makes up about one-quarter of the population. The country’s economy is in a dire state. As of 2011, more than 30% of the country’s population lived in poverty, one of the highest rates in the world. In 2012, the country was one of just a few to see GDP contract. Macedonia had the highest unemployment rate of any country reporting to the IMF at 31.3% in 2012. The country also has problems with corruption.

Eight countries where people suffer most

7.Macedonia
Percent of people suffering: 31%
GDP per capita: $10,465
Those viewing government as corrupt: 51%

As many as 31% of surveyed Macedonians said they were unhappy with their lives in 2012, up from 25% in 2011. Since its founding in 1991, the Republic of Macedonia has struggled with conflicts between the country’s Orthodox Christian majority and its Muslim Albanian minority, which makes up about one-quarter of the population. The country’s economy is in a dire state. As of 2011, more than 30% of the country’s population lived in poverty, one of the highest rates in the world. In 2012, the country was one of just a few to see GDP contract. Macedonia had the highest unemployment rate of any country reporting to the IMF at 31.3% in 2012. The country also has problems with corruption.
Колку, колку? Постои лага, голема лага и статистика!

Можеш да бидеш несреќен и во Виена, јас барем сум среќен во Скопје :)

Абе дајте сеа ново парламентче или нов МНТ да си напрајме остајте ги овие ве лажат, се е супер ако не ме вервате пуштете Сител ќе се уверите :)

Дааа, ама кај нас е најздраво, ние најчиста храна јадеме. И вода и млекои краставици...

Сега од Павел Шатев и Цитросаниот ќе демантираат и ќе видите колку е прекрасно овде, ама вие не сте знаеле затоа што не гледате Шител.

важно не се западнати во депресија:icon_mrgr:
mapa-depresi.jpg

туку, ме чуди зошто гејците ги нема меѓу горните страдалници ?

сеа ќе се навртат да ја величат мајка блгариа као јин со бела точка у средина. Тие срч енџинот го користат само со 2 збора бугарија бугарски.

На темата, галуп и вакви анкети не знам како ги праат ама некако ми се субјективни, ај да не навлегувам зашто.

Не те мачи тоа што дишеш канцер?
Ај доста со тоа. Нормално е да има вакви проблеми во котлините. Сега затоа што нема ветер е е така. Вакви работи имало и ќе има...И никој не е крив за тоа.

А ова во врска со осумте земји...За страдање не толку, но вистина е дека сме во политичка и економска криза и дека оние малцинствата предизвикуваат немири и глупости...

И еве, Бугарија е на прво место, а нели во ЕУ е? Менува ЕУ нешто?
Но, и мене ме чуди што грците ги нема...Па тие се во поголема каша од нас и Бугарија...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom