Која е теоријата за настанување на светот и на постоењето на човекот според атеистите во детали?

• Креатор на темата Креатор на темата kralot
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе го баравме спојот со Куранот и ќе видевме што он вели па според тоа ќе одлучевме дали ќе го прифатиме тоа како точно или не.

Само за потсетување, имавме случај со еволуцијата на Човекот и теоријата на Дарвин, се коси со куранот и ја отфрлама.
Само за потсетување, еволуцијата е факт.

Но не е факт за појавата на човекот!
Ако небеше, фармацефтската индустрија сега немаше да постои. Секој пат кога одиш во аптека да земеш лек, ја потврдуваш.

Ако небеше, фармацефтската индустрија сега немаше да постои. Секој пат кога одиш во аптека да земеш лек, ја потврдуваш.

Кога започнала со работа фармацефтската индустија?

Ако не ја рачунаме традиционалната медицина и билкарството, во 20 - от век.

Пред тоа светот и човекот постои илјадници и илјадници години, зашто не изумрело човештвото?

Како ние денес постоиме??!!

Пред тоа светот и човекот постои илјадници и илјадници години, зашто не изумрело човештвото?

Што има врска па сега ова......? Се губиш у дискусијава.

Баш заради еволуцијата а не ради некој бог или виша сила.

Ќе го баравме спојот со Куранот и ќе видевме што он вели па според тоа ќе одлучевме дали ќе го прифатиме тоа како точно или не.

Само за потсетување, имавме случај со еволуцијата на Човекот и теоријата на Дарвин, се коси со куранот и ја отфрлама.
болдот е само потврда за лицемерието. сам си кажуваш дека ако науката е во согласност со куранот е ОК, а ако науката не е во согласност тогаш му се удира клоца.
ај едно прашање, дали со умирањето душата, разумот и свеста идат некаде или остануваат на земјата?

Што во суштина вие отфрлате, и не ви се слага со Куранот?

Идејата на Дарвин да 4-те основни елементи на еволуцијата - мутации, наследување, адапатација и природна селекција ги спои во еден назив, и заклучи дека се на планетава се должи на нивна комбинаторика во долг временски период?

Или нешто друго ве мачи вас? Автоматското негирање на Алах и неговото влијание врз живиот свет?

Многу едноставно можете да го сместите Дарвин во вашиот Куран.
Едноставно кажете си еволуцијата е дело на Алах, иншалах, и немате проблем.

Што точно тебе ти смета во еволуцијата?

За мене се почнува и завршува со Исламот, бидејќи сум дел од тоа учење и јас знам дека се што гледам во светот и што се случува е дел од Исламот и е потврда за неговата вистинитост, бидејќи сето ова така го говори уште пред 1400 години, дури и дека ќе има и вакви како тебе кои нема да веруваат во Бог.
За Хиндиустите се почнува и завршува со Хиндуизмот, бидејќи се дел од тоа учење и јас знам дека се што гледам во светот и што се случува е дел од Хиндуизмот и е потврда за неговата вистинитост, бидејќи сето ова така го говори уште пред 4000 години, дури и дека ќе има и вакви како тебе кои ќе го негираат хиндуизмот.

За будистите се почнува и завршува со Будизмот, бидејќи се дел од тоа учење и јас знам дека се што гледам во светот и што се случува е дел од Будизмот и е потврда за неговата вистинитост, бидејќи сето ова така го говори уште пред 2500 години, дури и дека ќе има и вакви како тебе кои ќе го негираат будизмот.

За Христијаните се почнува и завршува со Христијанството, бидејќи се дел од тоа учење и јас знам дека се што гледам во светот и што се случува е дел од Христијанството и е потврда за неговата вистинитост, бидејќи сето ова така го говори уште пред 2000 години, дури и дека ќе има и вакви како тебе кои ќе го негираат христијанството.
Вметни кој сакаш, истата работа. Секако ќе да се сите во право

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom