Поправање на отценка

• Креатор на темата Креатор на темата Fb1
  • Време на започнување Време на започнување
од + цена = одцена + едначење по звучност = отцена + губење на -т = оцена.

Грешкава не е толку страшна колку што ја правите, кога ќе се земе предвид дека тука сите пишуваме на дијалекти и пишувате заВзема, преВзема, сТрам, незнам и сл.

Грешкава не е толку страшна колку што ја правите, кога ќе се земе предвид дека тука сите пишуваме на дијалекти и пишувате заВзема, преВзема, сТрам, незнам и сл.
А од кој дијалект е оТцена? Сериозно ова го прашувам затоа што прв пат во животов слушам некој да вика оТцена.

И објаснувањево ти вришти искрено. Од кога оцена доаѓа од ОД+ЦЕНА? :confused:

да го пишеше ова кај Ленка од ЈБТ што ми предаваше македонски на мене сега ќе беше во некој нуклеарен реактор :D

кои трауми ги имаме тие што ни предавала цццц

А од кој дијалект е оТцена? Сериозно ова го прашувам затоа што прв пат во животов слушам некој да вика оТцена.

И објаснувањево ти вришти искрено. Од кога оцена доаѓа од ОД+ЦЕНА? :confused:

грешка, мислев на оценува, оцени како глагол, не оцена, односно о(д)цен-ува
--- надополнето: 5 декември 2013 во 00:57 ---
некои луѓе викаат отцена, зашто кај повеќе глаголи -од е префикс :)
не викам дека е правилно, или нешто слично

Биди си мирен на часот и ќе ти стават 2-ка, не се потресувај толку какви има. А и да повторуваш година, тоа ти е една година плус што реално кога ќе завршиш со учење нема да ти смета, гледајќи според правописот дали ќе те вработат во државна администрација оваа или наредната година не ти менува многу, ионака до крајот на животот таму ќе работиш

Љељеее ми се иди да се убијам или професорката да убијам :mad: откажав еднаш и ми пиша 1 другата ден станав одговарав и ми пиша 2 :mad: и сега и одговарам на сите теми редовно и ми ја препишува двојката на секое, за повисока требало сите теми од почеток! 9 теми се хелоууу :eek::facepalm:

Љељеее ми се иди да се убијам или професорката да убијам :mad: откажав еднаш и ми пиша 1 другата ден станав одговарав и ми пиша 2 :mad: и сега и одговарам на сите теми редовно и ми ја препишува двојката на секое, за повисока требало сите теми од почеток! 9 теми се хелоууу :eek::facepalm:

А на факултет кога ќе ти даат 150 страни да ги научиш за прв колоквиум, кој воедно го даваат месец дена после старт на учебна година шо ќе праиш ? :)

А на факултет кога ќе ти даат 150 страни да ги научиш за прв колоквиум, кој воедно го даваат месец дена после старт на учебна година шо ќе праиш ? :)
Хех ке мислиме за тогаш :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom