Weiyun - 10 TB бесплатен cloud storage

• Креатор на темата Креатор на темата Ficiani
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Локација
Скопје
Вака дечки, случајно по нетов барав некои cloud storage-и и налетав на овој.. Прво мислев дека е некоја измама, али се регистрирав, направив акаунт, ја симнав андроид апликацијата и испадна дека е стварно така..
Како е можно, не ме интересира, битно ми е дека иам 10 TB сториџ (ако споредиме на пример со dropbox кој има 25GB free и тоа со refferal-и):

mHciu.jpg

Е сеа лошо е што андроид/ios апликацијата им е на кинески али ќе се снајдете, после интерфејсот во пребарувачот е на англиски. Нема никакви реферали или такво нешто.

Weiyun Cloud Storage

Се' е супер...само со што ќе ги пополнеш 10ТБ ?! мене дури и 2 GB на DropBox ми се многу xD

Се' е супер...само со што ќе ги пополнеш 10ТБ ?! мене дури и 2 GB на DropBox ми се многу xD

Ако некој има доста лимит месечно на пример.. Место да купува 500GB хард диск за 4500 денари... може да ги стави тука фајловите и да ослободи место на РС-то...

Да, во тој контекст е корисно...
А странава е супер, и од технички поглед и од дизајн, само им треба подобра реклама-пробивање.
Моментално мислам дека "пазарот" го држат DropBox, Google Drive, Sky Drive.

Вака дечки, случајно по нетов барав некои cloud storage-и и налетав на овој.. Прво мислев дека е некоја измама, али се регистрирав, направив акаунт, ја симнав андроид апликацијата и испадна дека е стварно така..
Како е можно, не ме интересира, битно ми е дека иам 10 TB сториџ (ако споредиме на пример со dropbox кој има 25GB free и тоа со refferal-и):

mHciu.jpg

Е сеа лошо е што андроид/ios апликацијата им е на кинески али ќе се снајдете, после интерфејсот во пребарувачот е на англиски. Нема никакви реферали или такво нешто.

Weiyun Cloud Storage

Ако некој има доста лимит месечно на пример.. Место да купува 500GB хард диск за 4500 денари... може да ги стави тука фајловите и да ослободи место на РС-то...

А кој ти гарантира дека тие 10 TB ти се безбедни ? И нема после година пример или 5 години сервисов односно странава или сторејџов ќе биде сеуште активна ? Ќе си го апеш газот после ама фурај...

А кој ти гарантира дека тие 10 TB ти се безбедни ? И нема после година пример или 5 години сервисов односно странава или сторејџов ќе биде сеуште активна ? Ќе си го апеш газот после ама фурај...

http://en.wikipedia.org/wiki/Tencent
Tencent го држи сториџот, не верувам дека ќе се избламираат околу ова.

Да, во тој контекст е корисно...
А странава е супер, и од технички поглед и од дизајн, само им треба подобра реклама-пробивање.
Моментално мислам дека "пазарот" го држат DropBox, Google Drive, Sky Drive.

Овие се доста познати во Кина изгледа, иако јас првпат слушам, над мене дечкото што стави линк од википедија пишува дека имаат околу 25.000 вработени :D , по што изгледа дека се сериозна компанија.

mHciu.jpg

Weiyun Cloud Storage
nema sansi da se snajdam so toa kineskite znaci.
daj ako moze podetalni upastva

ништо само следи ги чекорите и стискај на дугмето од десно... како другчие да ти помогнам? xD
друже, јас истискав се живо, но никако да се покаже на англиски. само кинески. ако не му го најдам крајот, ќе го деинсталирам, вака ме нервира.
а имам потреба во мом од голема меморија .... едно 10-12тб, и затоа се нафатив.

друже, јас истискав се живо, но никако да се покаже на англиски. само кинески. ако не му го најдам крајот, ќе го деинсталирам, вака ме нервира.
а имам потреба во мом од голема меморија .... едно 10-12тб, и затоа се нафатив.

не, не, само логирај се на апликацијата и иди на линкот и стисни GET 10TB...И после ке те однесе тука http://www.weiyun.com/disk/index-en.html

не ми го прифаќа корисничкото име, а кај емаилот ми стои извичник Please enter your email
а пробав со 2 емаили и различни кориснички имиња, пример, истово шо и тука, и со моето презиме, кое е уникатно :(

Овие се доста познати во Кина изгледа, иако јас првпат слушам, над мене дечкото што стави линк од википедија пишува дека имаат околу 25.000 вработени :D , по што изгледа дека се сериозна компанија.
25000 вработени за 2-3 милијарди луѓе е како некоја наша компанија со 1 вработен :D

Сакам да прашам. Сите што ќе се регистрираат на Дроп бокс и се од самсунг добиваат 50 гига во траење од 2 години. Сакам да прашам што се случува после тие две години ако ги наполниме сите 50 гига? Дали сите тие слики ќе се избришат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom