Музика во кола

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Во Голфот гордо го носам:
dehp4800mp.jpg

А во Фиестата ми е фабричкото и доволно ми е...
headunit1.jpg

А кога возам слушам чилаут...некад рапче, а во главно некој лесен рок за смирување....На долги патишта не тргам без Балашевиќ и без мојата антологија на Македонски песни!

во rover4eto од тато имам Pionir, со сериски звучници што идат со колата (rover 620 sdi).

Ја не слушам. Инаку кога патувам си носам МП3

Ne predpocitam premnogu glasna muzika vo kola iako nekoj pat slusam dosta glasno. Se razbira patuvanje bez muzika ne doagja predvid. Sosema mi e nevazno koj brand, kolku snazni izlezi i zvucnici se. Bitno mi e da ima dovolno dobar zvuk koj nema da bide drasticno deformiran i da ima dovolno intenzitet za koga ke pominam ili pomine pokraj mene kamion, da ne bide poglasen od muzikata sto ja slusam.

Да, ама сепак треба да се прати работата на моторот и други делови.

bad_boy напиша:
Да, ама сепак треба да се прати работата на моторот и други делови.
За следење на работата на моторот имаш пред тебе инструменти. Ако се базираш на звукот од моторот за да му ја следиш работата, кај подобар автомобил кој има солидна звучна изолација, ништо нема да чуеш, значи треба да патуваш цело време во тишина. Умре тоа време кога беше препорачливо да „се слуша моторот“.

Ипак, не се согласувам со тебе. Тивко музиче да, али гласна никогаш. Ако збориш за звучна изолацаија, ондак и авион да помие до тебе нема да го слушнеш (зависи што модел на кола).

Како и да е, многу ми е попријатно на подолг пат да преовладува звукот од музиката, одколку од моторот или возилата на другите учесници во сообраќајот, зашто после завршувањето на патувањето ќе се чувствувам како да сум работел цело време во фабричка хала на некоја машина.

PS-Струмикс, само во кола може да се слуша музика? А јас што се спремам и на мотор да закачам озвучење?:helou:

хмм, луда идеја.Не сум видел такво нешто досега. Иначе не сум против музика, обожавам музика во кола, ама некјам да е премногу гласна.

Имам стандард фабричко радио на Фордот Radio cd-ice 4500 4х45,никогаш сум немал некоја потреба од страшно озвучување,битно ми е што "озвучување'' има под хаубата.

Ja fala bogu neam kola ali koa se vozam u tugi koli najmn sakam da ja slusam Ludacris - Move bitch.. Neznam zaso ali mn e jako taa pesna u kola pustena na najjako.. STRAVA FILING :D

rodeo каков форд имаш?

da obavezno slusam muzika vo kola, ne se vozi taka bez muzika :)
pa bidejki nemam za cd, snimam nekoi pesnicinja na kaseta i najcesto toa pustam koga vozam, no zavisi koga kako, nekogas radio i taka...

girlll напиша:
Ja fala bogu neam kola ali koa se vozam u tugi koli najmn sakam da ja slusam Ludacris - Move bitch.. Neznam zaso ali mn e jako taa pesna u kola pustena na najjako.. STRAVA FILING :D

move bitch а? хехехе друже драчево :D кога ке имаш кола глеј да ја рокнеш до даска ама само на твитери :D,за да те чуе цело маало,а кога ке стаиш вуфер такозвани вуфи немој да ја рокаш пошо ке ти се смее цело скопје ххаххахахахах

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom