Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Kano druze, go razbiram seirot ama sega da pises deka Rusija od utre ke proizveduva Mercedesi sami e malku smesno. Tuku toa e dobra tema oti Rusija ekonomski e treta liga istok, ili vtora neka e, ekonomski na nivo na Spanija. A i nivnite Seati se podobri od Ladite ;)

igor... na ruska kola i fali dizajn i komfort... celo vreme toa zborime, ne e problem proizvodstvoto u rusija nego sitnici, udobnosti, dizajn sto za tipicen rusin se nebitni i skapi a na zapad nas ni se normalni... ako im dades sto da proizvedat i gi poducis sekako mozat, zatoa e i merc tamu.

Како тргна на темава да се пишува ќе испадне дека цел свет вози Лада и дека е најдобар производител на коли у свет. Абе се читате ли вие што пишувате?

Како тргна на темава да се пишува ќе испадне дека цел свет вози Лада и дека е најдобар производител на коли у свет. Абе се читате ли вие што пишувате?
Лада Нива е срање, мене ми се има случено на нагорнина - асфалт не одеше дека беше лето и клима имавме пуштено. Ја исклучивме климата и некако почна да искачува.

naprotiv... zborime za mercedesi made in russia

Овие цела економија му ја запреа, овие се радуваат три фабрики што му оставиле во наследство :) Ој животеееееее......

На Ал Џезира читав, дека санкциите што ги воведе Западот кон Русија, можеби нема смртоносно да ја погоди Руската економија, но ќе биде кобна за стандардот на граѓаните и за нивната куповна моќ.

Се е пресметано, до најмал детал. Доволно е да се види не подалеку, туку самите изјави на Руски амбасадори дека секој непријателски чин е евидентиран, секој потег се следи итн. Благи закани, а кога почнува да се заканува некој му гори под нозете.

Нека поседат вака уште 2-3 месеци под вакви санкции, на обичниот Русин, Украина ќе му биде последната грижа. Ќе доживеат Iron Curtain part 2, а сметам дека нема повеќе да си го дозволат самите себе си таков епилог.
Srce da posedime i nie nekoj mesec so sankciive nad rusija i ke te prasam kolku pari ke trosis za hrana i kolku ke bide € vs £ ili chf...

Лада Нива е срање, мене ми се има случено на нагорнина - асфалт не одеше дека беше лето и клима имавме пуштено. Ја исклучивме климата и некако почна да искачува.

samara... 2018ta

ovde se proizveduva ova...

IMG_20180616_111955.jpg

IMG_20180616_111947.jpg

ama i ova...

IMG_20180616_125955.jpg

Денес има преговори, ако пропаднат, русите одат втора фаза - завзамање на Киев од попладне па натака.
Автоматски споено мислење:

Ги нема кај нас овие.
Автоматски споено мислење:

Се мислам дека Зеленски ќе заврши како оној турчинон Фетула Ѓулен.

Денес има преговори, ако пропаднат, русите одат втора фаза - завзамање на Киев од попладне па натака.

Ја мислам дека секако дека ќе пропаднат. Ако е крајниот исход слаба Европа, има уште тепање тука поддржано од Американците и Русите на сметка на невино украинско население. Јебеш ти тие говната нацистички, можеа да ги средат у тајни операции за 3 дена, а зашто не, е тоа некој некад ќе каже кога ќе пројде ова све.

Прашањето е овој со калашикот е бодигард или го мотивира да чита точно од идиотот?
Сепак е на сигурно место во американската амбасада во полска, дури и да е во некој бункер, од кого го штити, од камерманот?
1646428443.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom