ATP World Tour Finals, London | 04 -11 ноември, 2013 |

Победник на ATP World Tour Finals?

• Рафаел Надал

Гласови: 12 26,7%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 23 51,1%
  • Давид Ферер

Гласови: 0 0,0%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 2 4,4%
  • Томаш Бердих

• Роџер Федерер

Гласови: 7 15,6%
  • Станислав Вавринка

• Ришард Гаске

Гласови: 1 2,2%

• Вкупно гласачи
    45
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
17.043
Поени од реакции
16.567
atp_barclays.jpg

6та година по ред, главниот град на В.Британија, Лондон ги пречекува најдобрите осум тенисери во изминатата година, како низ изминатите 5 години, така и оваа, натпреварите ќе се играат во О2 арената.
Оваа година во најдобрите осум тенисери ќе имаме и еден дебитант кој прв пат ќе настапи на овој завршен турнир, а тоа е швајцарецот Станислав Вавринка.
Oстанатите тенисери се: Надал, Ѓоковиќ, Дел Потро, Бердих, Федерер, Ферер, Гаске.
Поради повреда нема да настапува Енди Мареј, па неговото место според АТП рејс го пополни Ришард Гаске.

93450212.jpg.11314.0_crop_340x234.jpg
Најдобрите тенисери се поделени во две групи, А и Б.
Ждребот сакаше групата Б да е доста по квалитетна од А, самиот факт кој говори дека во групата Б севкупно четворицата тенисери имаат освоено осум титули на завршниот турнир, а во групата А сеуште нема ниту еден освојувач на овој турнир, го истакнува квалитетот на Б групата, но сепак не очекува квалитетен тенис и во таа А група на чело со Рафаел Надал, тенисерот кој владееше низ изминатава година и имаше вистински камбек.

А група:
Надал
Ферер
Бердих
Вавринка

Распоред на натпревари
Прв ден
Бердих - Вавринка
Втор ден
Надал - Ферер

Б група:
Ѓоковиќ
Федерер
Дел Потро
Гаске

Распоред на натпревари
Прв ден
Дел Потро - Гаске
Втор ден
Ѓоковиќ - Федерер

Меѓусебен скор на осумте тенисери

headtohead.JPG

Титулата од минатата сезона ја брани Новак Ѓоковиќ, кој во финалето беше поуспешен од Роџер Федерер со 7/6 7/5.

A6E58635CC1141308EC2C97DD7587128.ashx

Најмногу титули во ова натпреварување има Роџер Федерер севкупно шест, последната освоена во 2011 година.
Зад него е Иван Лендл со пет, од активните тенисери најблизу до Федерер е Ѓоковиќ со две титули, освоени во 2008 и втората освоена ланската година.

Напомена дека на овој турнир учествуваат и најдобрите осум дубл парови.

Официјален сајт на турнирот: http://www.barclaysatpworldtourfinals.com/en
Официјален сајт на АТП турнеата: http://atpworldtour.com
Телевизија која ќе го пренесува турнирот: СК1, МРТ

Па нека победи најдобриот!
И нека има квалитетна дискусија, без да ми отварате работа.

Убер оптимиста? :D

Нах, полу-суеверен фан, кој заради тоа некад верува и во ала конспираси теории. :нинџ:

Се сремаше теренот за финалниот clash, факт е дека Надал премногу опадна минатиов период, такво нешто се очекуваше да се случи кад-тад пошто ќе беше премногу да запне за буквално цела сезона, заради многу фактори позади него. Не велам дека намерно губеше со цел да избегне директен дуел со Новак по поразот во Пекинг, но сигурно „се чуваше“ барем делумно.

Така да, сигурен сум во делот дека на финалниов турнир ќе се деси најпосакуваната супер битка у финале, и нормално оптимист во делот на победникот. :D

Нах, полу-суеверен фан, кој заради тоа некад верува и во ала конспираси теории. :нинџ:

Се сремаше теренот за финалниот clash, факт е дека Надал премногу опадна минатиов период, такво нешто се очекуваше да се случи кад-тад пошто ќе беше премногу да запне за буквално цела сезона, заради многу фактори позади него. Не велам дека намерно губеше со цел да избегне директен дуел со Новак по поразот во Пекинг, но сигурно „се чуваше“ барем делумно.

Така да, сигурен сум во делот дека на финалниов турнир ќе се деси најпосакуваната супер битка у финале, и нормално оптимист во делот на победникот. :D

Mислам дека треба да се сетиш дека Надал скоро никогаш не е во јака форма на крај на годината, а најмалце од све во сала. Шансите да стигне до финале, или да го земе се минимални.

Јас ветувам дека ако Надал го освои Лондон, ќе се банирам од темите за тенис.

And you can quote me on that...

:D

Ако Надал го освои турнирот, секако не ти бега бан:D
Ма да, секако не ти брка нешто многу работа, крај на сезона е.:rolleyes:

Сакам баш на крајот од сезоната, финале Надал-Ѓоковиќ. И Новак да го одвее.

Надал е потценет на турниров, но и со право, земено во обзир поранешните покажувања на турниров. Едино ќе биди убер мотивиран од тоа да остани број 1, а пошто за тоа му се потребни 2 победи, уствари ќе гледа да оди до самиот крај. Од друга страна го имаме Новак кој е здивен и прегладен за нова титула и сигурно ќе жали што пропушти толку многу прилики при финишот на сезоната за да си има мирен крај за број 1. Федерер не е никогаш за потценување, предобар е во сала, предобар е во Лондон. Па нека освои најдобриот. :)

Ако Надал го освои турнирот, секако не ти бега бан:D
Ма да, секако не ти брка нешто многу работа, крај на сезона е.:rolleyes:

Секогаш има ITF турнири кои можеме да ги коментираме.

:icon_lol:

Mислам дека треба да се сетиш дека Надал скоро никогаш не е во јака форма на крај на годината, а најмалце од све во сала. Шансите да стигне до финале, или да го земе се минимални.

Абе многу работи по отпаѓањето од Вимболдон беа: Надал не може ова/она... но видовме што се случи. Споре мене оваа година има најмногу шанси за „првпат“. Тоа не значи дека го ставам како прв фаворит за освојување на турнирот. Новак, па и Федерер ги ставам пред него како најсериозни за освојување. Но во поглед на индивидуалната ситуација на Рафа, сега има предиспозиции за најдобра игра.

Пази што си рекол. За малце ќе шеташе гол на плоштад оваа година на Вимблдон, ако ти текнува. ;) Ако ти текнува пред финалето на УС Опен не убедуваше дека Новак ќе освои па видовме што се случи. Пред некоја година беше спречен од Федерер, а сега кога ја има најдобрата сезона на хард зад себе, не гледам зошто не би го освоил. Нормално, не е најголем фаворит со оглед на подлогата и условите во кои се игра, но има големи шанси да го направи тоа. Новак и Ферер изгледаа доста исцрпено после денешниот меч, а да не зборам дека Новак има пеколна група, и дека му следуваат два тешки меча. Ќе видиме, не очекува врвен тенис, само мене ми е премногу жал за Гаске... Што ќе бара човеков меѓу тројцава не ми е јасно...

И да, прв пат, гласав за Надал и мислам дека ќе го освои турниров. Му фали во витрините и греота е играч како Надал да го нема овој трофеј.

И да, прв пат, гласав за Надал и мислам дека ќе го освои турниров. Му фали во витрините и греота е играч како Надал да го нема овој трофеј.

Греота е и Анин да нема Вимблдон.

Животот е суров.

Греота е и Анин да нема Вимблдон.

Животот е суров.

Не мешај баби и жаби сега. :)
Инаку немој некој после турниров да се дрзне да ме цитира ако не освои Надал, премногу моронски ми е тоа. :P Никој од нас не е Нострадамус, сите си кажуваме свои предвидувања и свои мислења. Ја ко негов фан стварно мислам дека е време да го освои и мислам дека ќе го освои, а дали ќе го освои останува да видиме. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom