Matthew Dekay @ EXPO EVENT CENTER - 26.10.2013

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 септември 2008
Мислења
14.653
Поени од реакции
14.623
1381966_10202417551385977_592793887_n.jpg

EEMM и Мегатон Продукција со особено задоволство за Сабота 26 Октомври ви го најавуваат миленикот на Скопската публика, Холандскиот SUPERSTAR DJ - Matthew Dekay !!!

Сабота 26 Октомври - Matthew Dekay @ EXPO EVENT CENTER

Влезници во предпродажба во Југотон (ГТЦ прв кат), Камарад (Рамстор), Цвеќара Розе (Веро 2) и сите продажни места на МК Тикетс до 24 Октомври (Четврток) по цена од 200 денари.
Петок – Сабота 25-26 Октомври – 250 денари, на касата на EXPO CENTER – 300 денари.

Информации и резервации : 078/248-471 // 078/399-657

EXPO EVENT CENTER – Нова концертна сала,простор за врвни музички настани, опремен по светски стандарди, Нова Железничка Станица, на местото на поранашен Club Colosseum !!

Matthew Dekay е Холандски DJ и продуцент,кој подолго време е стациониран во Берлин и е познат по своите популарни емоционални и романтични електрониски сетови.Има студио во Берлин и во партнерство со британската легенда Lee Burridge неодамна го промовираше својот нов проект – “Fur Die Liebe” на кој ке работи во остатокот на 2013 година.

https://www.facebook.com/events/349791401824513/?source=1

Па што ако бил? Ќе пушти нешто ново, луѓето ќе бидат нови, сцената нова, акохолот различен, трипл икс нови, ние постари, се е можно :свиркам:

Да му се даде Македонско Државјанство на овој тип ... Барем ќе знам дека е Македонец кој прави добра музика .....

Среди го линкот од евентот, иначе дај нешто повеќе за ЕКСПО центаров што како кој зашто

Дај некој нов 100 пати е бил до сеа

Кој друг?
--- надополнето: 17 октомври 2013 во 01:07 ---
Ама за жал the sun ain't shining no more.... го нема духот повеќе. Да се надеваме бар на некое мало духче :D

ехее има мн други, може Jerome Isma Ae дечкото мн јака журка направи у колосеум пред едно 2 год. такоџе и Ashley Walbridge и пред некое време спомнав myon and shane 54 некој.. некогаш да ги донесе не ќе биде лошо ама ај се надеваме дека ке има доста имиња зимава и нема да го ишабанизираат местово ( хард ту билив )

Ич не мора да набројувам кој друг, да отвореш јутуб или лајнап од фестивалите одма наоѓаш 100 имиња (не мислам на некои од калибар на армин или хардвел, поефтини мислам :D )

ехее има мн други, може Jerome Isma Ae дечкото мн јака журка направи у колосеум пред едно 2 год. такоџе и Ashley Walbridge и пред некое време спомнав myon and shane 54 некој.. некогаш да ги донесе не ќе биде лошо ама ај се надеваме дека ке има доста имиња зимава и нема да го ишабанизираат местово ( хард ту билив )

Па беше Jerome Isma Ae со Matthew Dekay еднаш....2009 ако не се лажам. Младичу мешаш баби и жаби, house не се меша со се и сешто, го спомна Jerome Isma Ae дечкото се бави со progressive house, и на исто место некои Ashley Walbridge, Shane 54 и Myon.....прв пут слушам, некоја комерцијала....шабанарија од пософистициран вид.
Па кажи ми за Jay Lumen, Guj J, Wehbba, Nick Muir, Robert Babicz....што ти ја знам Pryda или незнам кој друг. Кажи ми за Tech, progressive, acid house.....не ми постирај најобично техно. И не треба DJ-и од страна и овде има дечки што се бават со правење на музика, проблемот е што нема слух народот......тоа е проблемот.
--- надополнето: 18 октомври 2013 во 01:44 ---
Ич не мора да набројувам кој друг, да отвореш јутуб или лајнап од фестивалите одма наоѓаш 100 имиња (не мислам на некои од калибар на армин или хардвел, поефтини мислам :D )

Абе и тие Хардвел и Армин што се у пм..........умре таа музика веќе, од поодамна ама јбг. Се мешаат баби и жаби овде.
Ова со Хардвел и MDK ти е како да споредуваш метал со класика.....ама буквално исто.
--- надополнето: 18 октомври 2013 во 01:46 ---
Имате ли вие чуено нешто вакво на пример
Баш ме интересира со кого правам муабет за музика.

океј ја класичен хаус не сакам, досаден ми е. и се дискутира општо што битребало да донесат, не значи дека ако еднаш донесат тип што пушта хаус и само такви имиња ке носат, а незнам као не си слушнал за ashley i myon and shane изглеа не си по прогресив, али ипак... Има вакви имиња што ке направаат журка од типот на армин со исти квалитет за многу помалку пари ама нема да го напунат исто местото зашто као што кажа ти нема публика,а овие ти што ги наброја мислам дека ке напунат само папаја ништо повеќе.

(y)

океј ја класичен хаус не сакам, досаден ми е. и се дискутира општо што битребало да донесат, не значи дека ако еднаш донесат тип што пушта хаус и само такви имиња ке носат, а незнам као не си слушнал за ashley i myon and shane изглеа не си по прогресив, али ипак... Има вакви имиња што ке направаат журка од типот на армин со исти квалитет за многу помалку пари ама нема да го напунат исто местото зашто као што кажа ти нема публика,а овие ти што ги наброја мислам дека ке напунат само папаја ништо повеќе.

(y)

Со вакви исто ми се фаќа, а била Цеца а овие......жими се, најсероизно ти викам. Инаку слушам прогресив, ама ова оди накај техно и тоа многу. За мене лично навреда е во ист кош да се става техно со таква префинета музика како хаусот. Непоимиво ми е да мислам на таа тема, тоа се два различни света. Така да на оваа тема овде треба да се разговара во контекст на името што ќе дојде, а дечкото се знае со каков тип на музика се бави.

брат.. ти си ХЦ нема што повеќе да се дискутира :D

ЕХРО Центар, како изглеа тоа се внатре ? И Колосеум зимско нема да има веќе ? Не дека ќе фали пошо и така шабанско стана.

Он топик. Јес да бил многу пати ипак колку толку добро е да се дешава нешто отколку никој да не доаѓа.
--- надополнето: 18 октомври 2013 во 13:01 ---
Имате ли вие чуено нешто вакво на пример
Баш ме интересира со кого правам муабет за музика.

Фино песниче, али шо знам некад сум расположен за вакво музиче на журка, али ако сакаш журка журка треба малце нешто подинамично, побрзо, по аплифт. Бар за мене ова си зборам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom