Дали светот може да ја победи Америка?

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Абе со кого најде да се објаснуваш :icon_lol: Сите оние бројки и букви шо ги пишит, дежаву ми се од по гугл и википедија :pipi: Да не барам сега линкој да го брукам овде :)
--- надополнето: 24 ноември 2013 во 21:29 ---
Не би се сложил дека е баш петарда.

tsar%20bomba%20chart.gif

А за тоа дека највише проби имаат направено се сложувам.

Само едно мало потсетување за тоа што кажа еден Американски "терорист" пред генералното собрание на ОН пред точно 39 години:

1. Пропаѓањето на проектот Набуко.
2. Губењето на влијанието во Египет.
3. Спречената интервенција во Сирија.
4. Договор со Иран и покрај сето противење на Израел.
5. Аферата Сноуден.

Ова се 5те најочигледни порази кои во меѓународната политика САД ги доби само во последните 2 години (дали има и толку).

Дали навистина верувате дека целта на САД во Сирија беше хемиското оружје?

По многугодишното самоволие на САД, во последниве две години светот е сведок дека и САД може да се сопре и дека и тие имаат слабости.Тука е победата на Сирија и пред се на Русија. До пред 2 години, Американците имаа тотална контрола на блискиот исток, што се случува сега?
Влошени односите со нивните најголеми сојузници, ослабено регионалното влијанието на нивните сојузници (Турција, Катар, Јордан), нова соработка на УАЕ со Иран. Што мислите кои се причините? Дали сето ова е резултат на американската надмоќ која ја величате? Секој пораз на нивните слуги од ЕУ, како и секој успех на Русија, слободно можеме да сметаме како и нивен пораз, па губењето на Украина е уште еден голем удар на САД.

Морам да додадам дека Сирија успеа да разоткрие многу карти. Се видоа интересите на Израел, се виде сојузништвото на КСА и Израел, се виде чии интереси застапува Хамас и уште еднаш се виде големината на Хезболах.

Абе со кого најде да се објаснуваш :icon_lol: Сите оние бројки и букви шо ги пишит, дежаву ми се од по гугл и википедија :pipi: Да не барам сега линкој да го брукам овде :)
--- надополнето: 24 ноември 2013 во 21:29 ---

немој аман да ме брукаш....... ти се молам Никола немој !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! нееее !!!!!!!!!!!! П.С уште еднаш да се родиш неможеш ти мене никогаш да ме обрукаш.Пробај обрукај ме ако си толку сигурен во себе,може и ќе успееш :LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom