Изгубено - Најдено

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Најден Самојед околина на Бутел ако сака да го вдоми некој нека пише.Веќе два дена не го бара никој
11150991_10206671341647988_5013974155842458424_n.jpg

Не видов тема за украдени домашни миленици, па ќе постирам тука.
Вчера е украдена Аргентинска Дога од куќа во Нерези. Кучето е старо речиси 3 месеци.
Било каква информација би била од голема корист.
1j0sas.jpg

Во моментов околу паркот за кучиња во тафталиџе се шета ердел териер. Ми личи на чувано па пуштено куче...
Средено, истримано? Знам еден Ердел кој често "бега", не е триман.

Не ми изгледаше на средено, влакното му беше онакво згужвано,збрчкано како веќе подолг период да не се грижел некој за него.

Не ми изгледаше на средено, влакното му беше онакво згужвано,збрчкано како веќе подолг период да не се грижел некој за него.
Izgleda toj e. Vekje nekolku pati imaat objavuvano deka go nashle. Ne e erdel za sekogo. :(

Штом се неспособни и дозволиле да им „бега“ тогаш заслужуваат заувек да им избега и никад веќе да не го видат ... значи тоа е просто страшно какви идиоти од сопственици постојат ...

Штом се неспособни и дозволиле да им „бега“ тогаш заслужуваат заувек да им избега и никад веќе да не го видат ... значи тоа е просто страшно какви идиоти од сопственици постојат ...
Ај, да беше мажјак, некако ќе разберев, ама женка...

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Изгубено е куче во центарот на Скопје, црн лабрадор женка старо 8 години. Има повреда на предните нозе, доколку имате информаци или го најдите кучето следува награда.
Тел 076256390
Благодарам

14310434_10210941921612186_4386073006267415556_o.jpg

Izgubeno ili ukradeno zensko kutre vo gorno lisice.Ima 5 ipol meseci i se odziva na ime Tara.Dokolku nekoj ja vidi ve molam da me iskontaktira na 077919771
Posleden pat videna vo AVTOKOMANDA kaj aristokrat nautro okolu 8 casot.14484689_1221447837875360_62870933795968428_n.jpg

Picture 3343.jpg сам дојде кај нас,кај што седевме на Маркова река.цел ден го чувавме.Многу мирен и паметен.Веројатно некоја сорта Загар.Имаше кожен кајш околу вратот.Очекувавме некој да дојде по него но ништо,дури вечер едни дечки го земмаа,а они имаа едно досадно мало кутре без влакна-мазно со мала глава.

Прегледај го приврзокот 175014 сам дојде кај нас,кај што седевме на Маркова река.цел ден го чувавме.Многу мирен и паметен.Веројатно некоја сорта Загар.Имаше кожен кајш околу вратот.Очекувавме некој да дојде по него но ништо,дури вечер едни дечки го земмаа,а они имаа едно досадно мало кутре без влакна-мазно со мала глава.
Се тоа убаво @Anco, само незнам колку е добро и паметно слики од твоите деца/внуци да ставаш на форум. Ова е најдобронамерно кажано:)

денес пронајдов златен предмет кој сакам да му го вратам на сопственикот бидејќи мислам дека занего има многу повисока вредност отколку замене, е сега бидејќи е најден предметот на многу фреквентно место (и сопственикот може да биде скоро секој) незнам како да постапам.
  • неколку пати поминував во околината на местото каде го најдов да видам некој да побарува нешто, и да му го вратам на сопственикот но ништо,
  • немам доверба да поставам слика и да го огласам дека сум го пронашол бидејќи какви се времињава голема е шансата некој да се јави дека е негов а да заврши кај откупувачите на старо злато,
  • помислив на опцијата да го однесам во полиција но незнам колку е и тоа паметно со оглед на тоа дека кој се е денес во службата...
п.с досега сум пронашол повеќе предмети како навчаник, неколку мобилни но тие предмети лесно можев да ги вратам на вистинските сопственици но ова ? ? ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom