Рок спектакл на Архангел во СЦ Борис Трајковски 20.12.2013

Malkolm, kako si pomina?

this. :icon_lol:

Inace koncertot tmn bese. Uste Poubavo ni dojde so bevme fina ekipa. Ja kao najmal site gi cuvav. Se nataziv so ne ja svirea Cudesen Svet ali jebiga. Na Uber Macedonische bese najjako. I zamislete, ja napustija scenata i po zelba na publikata se vratija! Tolku nemoguce i neocekuvano, wow!

this. :icon_lol:

Inace koncertot tmn bese. Uste Poubavo ni dojde so bevme fina ekipa. Ja kao najmal site gi cuvav. Se nataziv so ne ja svirea Cudesen Svet ali jebiga. Na Uber Macedonische bese najjako. I zamislete, ja napustija scenata i po zelba na publikata se vratija! Tolku nemoguce i neocekuvano, wow!

Така прават 80% од изведувачите :icon_mrgr:

samo nemorase heartcore da ja isvirat, mozea rubin karmin :)
Можеа уште многу други песни да исвират. Некои и по два пати. Малку време траеше концертов, требаше уште едно саат време да терат.

Можеа уште многу други песни да исвират. Некои и по два пати. Малку време траеше концертов, требаше уште едно саат време да терат.
rubin karmin bese zelba na site forumdziive,
inace koncertot traese okolu saat I 40 min so se encore, nemase nekoj filozofirajna I predavajna I si bese dinamicen

rubin karmin bese zelba na site forumdziive,
inace koncertot traese okolu saat I 40 min so se encore, nemase nekoj filozofirajna I predavajna I si bese dinamicen
А бе беше, не викам дека не, ама шо траеше кратко, траеше. На минатиот концерт на саем мислам дека два пати излегуваа на бис и траеше околу три саати, ако не и повеќе.

Кои беа 6-члената рок формација знае некој?
Што знам, уште кога кажаа дека ќе биде со филхармонијата не очекував нешто посебно.
Затоа и не ми се даваа 50 евра за овој концерт. Ќе ги почекам да се соберат во бенд формација и одберат некој поинаков простор за концерт пред да се решам да му одам на концерт.

Освен што имаше фанови дојдени за Филхармонијата (високо - културни типки со нокти, што слушнале неколку песни на Архангел и помислиле дека тоа се песни за играње, успутно дур се пикаат во непознати), се` друго од концертот ми се свиѓаше многу. :)

Неисвирени песни: Радост, I'm so sad, Билборд икона, Шал од жал, Чудесен свет, Рубин Кармин.

Мислам дека добро ве организирав кајганџиите и дека ќе идеме заедно и на следниот Архангел концерт по некоја година. :)

Браво за тие што немате проблем кој свири, само да е Ристо вокалот....попрепознатлив ми е звукот од бас линиите на Перо и гитарата на Гино, него гласот на Ристо, ама ај......заради тоа и не отидов....штета во кој правец тргнаа :unsure:

Меѓу другото, Борис Трајковски е сала не-обработена акустично, така што многу ме изненадува што една филхармонија се залета да свири таму, ај да разберам слаткар-маткар....

..и ја испуштив ситуацијата кајшо сум метро ипол у илјадници луѓе, од сите страни кајшо ми летаа телефони на главата :D

Со Филхармониски оркестар колку убаво ќе звучеа Небо и Земја, и Архангел 1 и 2 не ги отсвиреа.

Освен што имаше фанови дојдени за Филхармонијата (високо - културни типки со нокти, што слушнале неколку песни на Архангел и помислиле дека тоа се песни за играње, успутно дур се пикаат во непознати), се` друго од концертот ми се свиѓаше многу. :)

Неисвирени песни: Радост, I'm so sad, Билборд икона, Шал од жал, Чудесен свет, Рубин Кармин.

Мислам дека добро ве организирав кајганџиите и дека ќе идеме заедно и на следниот Архангел концерт по некоја година. :)

да те надополнам: Гордост, Исус, Златно жолто, Архангел, Човек без име и презиме..

Јас искрено сум разочаран малку од концертов.. т.е малку појќе. Да не знаев дека нема да биде бендот туку само Вртев ќе бев ултра мега разочаран :D Прво, басистот и тој „познатиот“ џезер изгледаа како да ги извадиле од кафана и ги ставиле на бина мада морам да признаем дека басистот совршено ги свиреше песните. Гитарските делови на моменти беа многу лоши, ги свиреа „ради реда“ и свиреа неточно, бубњарот направи многу грешки, а жал ми е многу што клавирот не беше дојден до израз.. Филхармонијата.. боље да ја немаше.. на моменти добра, на моменти боље да ја немаше, едноставно не беше потребно нејзиното присуство зошто ги немаа аранжирано песните за потребите на филхармонијата, туку само така ставени колку да ги има, а аранжманот на песните останат ист освен за Убер Македонише. Лоша свирка на почеток, на крај колку толку отсвиреа ок. Личеа како cover бенд на Архангел + Ристо Вртев. Не жалам за 700-те денари, туку жалам за ова богохулење на бендот.

Шо ви реков ја? Традиција си е традиција!
Нели едно време имаше муабети коа биле jamiroquai дека била тапа акустиката па после тоа наводно ја средиле...е јас коа бев на Игор Џ. пак некако лошо беше ozвучувањето.Навистина разочаран бев.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom