Зошто да Го славиме Творецот (Отецот)?

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување
.

Има еден редослед на настани(да ги речам) пред да дојде некој до разумно сфаќање. Имаш прво постоење(being), па како последица на тоа е мислата, и тек на крај разум.
Да те просветлам....ништо, ама баш ништо не можеш да сфатиш. ;)
Никогаш нема да сфатиш зошто и како треба да го правиш тоа што го проповедал Исус да речеме во нашиот случај.
Можеш да бидеш Исус, се друго е илузија.
Не ти викам сфакаш, на место тоа имаш:
Тука Си?
или
Тука си?

.

Уште пред ти да можеш да си го избришеш носот и задникот, јас сум, но тоа воопшто нема да ме спречи да Го славам и фалам Отецот, како што тоа го чинеше и го чини мојот првороден брат!

.

.

.

Уште пред ти да можеш да си го избришеш носот и задникот, јас сум, но тоа воопшто нема да ме спречи да Го славам и фалам Отецот, како што тоа го чинеше и го чини мојот првороден брат!

.

Слави го животот(Тебе, фактички и Исус) преку тоа што ти е дадено(го имаш) во истиот. Самото живеење е славење на Исус, а не некои безвезни ритуали и непотребни зборови. Што ќе фалиш кога само тоа постои, што е битно да нагласуваш за браќа кога се ти е брат и сестра во универзумов.
Не стварај дихотомии со тоа првороден, второроден....и т.н.
Со тоа брат, братучед комшија и сл.

.

Слави го животот(Тебе, фактички и Исус) преку тоа што ти е дадено(го имаш) во истиот. Самото живеење е славење на Исус, а не некои безвезни ритуали и непотребни зборови. Што ќе фалиш кога само тоа постои, што е битно да нагласуваш за браќа кога се ти е брат и сестра во универзумов.
Не стварај дихотомии со тоа првороден, второроден....и т.н.
Со тоа брат, братучед комшија и сл.

.

Велиш дека првородениот, браќата, сестрите, зборовите, ритуалите ... е нешто непотребно и безвезно? o_O

И ти ќе не’ учиш што е дихотомија? :)

.

.

.

Велиш дека првородениот, браќата, сестрите, зборовите, ритуалите ... е нешто непотребно и безвезно? o_O

И ти ќе не’ учиш што е дихотомија? :)

.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rationalization_(making_excuses)
Ми ги следиш мислите дисторзирани....мора да излезеш од магичниот круг. :)
Прво научи го како функционира, и да ти напоменам дека е самоорганизирачки и на некој начин самосвесен. Се вртиш во вртлози, нема кај да бегаш :)

.

Замислете го светот без боја?! Замислетего посебно без црвена боја?

Сите ја препознаваме црвената боја кога ќе ја видиме ама дали ја гледаме сите исто?
Црвената боја што ја гледам јас и што ја гледаш ти дали се исти?

Друго ми беше муабетот .... што ти текна да викаш на сет глас? Што катана си? Не си православен...

Вервам во Бог, ама на овој свет сме дојдени за да живееме, треба да живееме и низ живеењето комуницирањето со други луѓе и со природата да се покажеме какви сме

Ти си забегал низ верски книги до тој степен што си ја изгубил суштината, како на македонски факултет кај што се учи се детално во книги од по 5 тома, се осем она што е потребно за да се работи во струката. Брзо излези од филмот, почни да живееш на овој свет за на оној ќе дојде има време, и покажи се пред Бога со дело не со збор.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rationalization_(making_excuses)
Ми ги следиш мислите дисторзирани....мора да излезеш од магичниот круг. :)
Прво научи го како функционира, и да ти напоменам дека е самоорганизирачки и на некој начин самосвесен. Се вртиш во вртлози, нема кај да бегаш :)

.

Јас Го љубам Мирот во окото на тајфунот! :)

.

.

Го љубам мирот во окото на тајфунот! :)

.

Штета што не научив германски :D
Ја моментално го љубам тој што го има измислено пивото :ROFLMAO:
Центарот(окото) не е секогаш на исто место....еве моментално е меѓу нозе негде на некоја цура....Бог си игра жмурка со мене :)

.

Мижи (жмури)! :)

image-blende

.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom