Преуредување и доградување на соби

• Креатор на темата Креатор на темата irinaaa
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 февруари 2012
Мислења
5
Поени од реакции
1
zdr na site mi treba informacija sakam totalno da ja preuredam kukata da napravam nov raspored na sobite so tarasata e sega za toa ke mi treba arhitekt mozete da mi preporacate nekoj i sto dukumentacija ke mi treba za toa ili nema da ima potreba ?deka ja vrska nemam zatoa i prasuvam :)

Не бре сестро,тебе не ти треба архитект,
тие не фаќаат тесла и мистрија,само парите ќе ти ги земат.
Тебе ти требат само два - тројца самоуки мајстори,разбира се „германци“.
На ним само кажи им го новиот распоред,а и тие може да ти предложат свои предлози од кои некои и ќе ти се допаднат и ќе бидат во функција што ја бараш по новиот распоред.
Е може да се консултураш со Адора или видиш нешто во нивните згради,
на пример за основа 70 кв,овака треба, а за основа 100 кв вака и т.н.
----------------------
„германци“- тоа ти се наши лица,работници од Герман па до Деве баир.

Не слушај ги старите генерации, мајсторите нема да ти завршат работа, најми архитект и договорете се за цена и после да немаш потреба пак после пола деценија да преуредиш...

ПС. Ако си од Куманово и си заинтересирана, пиши ми по ПП и ќе се договориме за цена на квадрат за проектирање...
Иначе не треба воопшто документи за уредување на ентериер.....

Не бре сестро,тебе не ти треба архитект,
тие не фаќаат тесла и мистрија,само парите ќе ти ги земат.
Тебе ти требат само два - тројца самоуки мајстори,разбира се „германци“.
На ним само кажи им го новиот распоред,а и тие може да ти предложат свои предлози од кои некои и ќе ти се допаднат и ќе бидат во функција што ја бараш по новиот распоред.
Е може да се консултураш со Адора или видиш нешто во нивните згради,
на пример за основа 70 кв,овака треба, а за основа 100 кв вака и т.н.
----------------------
„германци“- тоа ти се наши лица,работници од Герман па до Деве баир.

Тие твои мајстори ги викнаа моите да го преправаат салонот, т.е да го спојат со друга соба... Незнаеja ни р од распоред да направат туку рекоа ние ќе го кутнеме ѕидот па после ќе му ја мислиме за распоред.. Ајде бе!? Толку неорганизирани немам видено..
Затоа околу 50 евра кошташе архитектот да нацрта целосен нов план ( без доплата за документации )

zdr na site mi treba informacija sakam totalno da ja preuredam kukata da napravam nov raspored na sobite so tarasata e sega za toa ke mi treba arhitekt mozete da mi preporacate nekoj i sto dukumentacija ke mi treba za toa ili nema da ima potreba ?deka ja vrska nemam zatoa i prasuvam :)
Ако може на Paint нацртај ја формата на спратовите и каде се наоѓаат скалите, пиши димензии на катот па може да ти помогнеме :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom