Мода или...?

• Креатор на темата Креатор на темата sagaqua
  • Време на започнување Време на започнување

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Зошто девојките се облекуваат провокативно??????

Прашање на кое е тешко да се одговори со оглед на тоа што е многу индивидуално прашање:icon_bigg .Знам...некои ќе кажат тоа е работа на вкусот...НО....сепак има нешто што е заедничко според крајниот ефект....ПРОВОКАЦИЈА!!!
Каква? Зошто? Во кои прилики? Дали е само моден тренд во прашање? Дали девојките сакаат свесно или несвесно да постигнат нешто?
И уште едно интересно видување: Зошто машко во маичка и кратки пантолони воопшто не е провокативна глетка,се доживува најнормално....а девојка во истата гаредорба????:vozbud:
Повелелееее:helou:

sagaqua напиша:

Прашање на кое е тешко да се одговори со оглед на тоа што е многу индивидуално прашање:icon_bigg .Знам...некои ќе кажат тоа е работа на вкусот...НО....сепак има нешто што е заедничко според крајниот ефект....ПРОВОКАЦИЈА!!!
Каква? Зошто? Во кои прилики? Дали е само моден тренд во прашање? Дали девојките сакаат свесно или несвесно да постигнат нешто?
И уште едно интересно видување: Зошто машко во маичка и кратки пантолони воопшто не е провокативна глетка,се доживува најнормално....а девојка во истата гаредорба????:vozbud:
Повелелееее:helou:

На болдирањето не треба да се одговара на сите ни е јасно зошто одредени девојки го прават тоа .:sekss:

А за тоа со шорцевите не сум размислувал дали е провокативно ( i don't have female brain )

Еее на оваа тема имам многу дебатирано со женските од мое друштво, али како што и ти кажа целта им е провокација, затоа им се има дешавано кога се враќале накај дома БИИП со сила да ги пикаат у кола (ќути жива глава што извадиле), им се има дешавано да им свиркаат луѓе (најчесто БИИП) кога идат само (кога се со нас, машкото друштво никој ништо не им прави), се дешавало да ги следат, се дешавало да им се лепат пијани 20 годишни (они имаат по 16-17) и да ги пипкаат кај што не треба

и јас им викам, ШТО ПОСТИГНУВАТЕ АКО СТЕ ПО РАЗГОЛЕНИ, и едно од овие горенаведентите ми вика: Абе ние жеските како да се натпреваруваме меѓу себе, која е по секси облечена, таа ќе биде центар на внимание,

и покрај тоа што им се има дешавано (горе што го напишав) повторно продолжуваат така да се облакаат, незнам до кога ќе прават така (дали додека не примат еден БИИП - НЕ ДАЈ БОЖЕ)

За да изгледаат убаво, и да бидат забележани од останатите...И да, донегде е „ствар укуса”.

А што се однесува до мажите...мене ми изгледа доста привлечно да видам некој добро граден дечко во тесна маичка и со шорцеви. :pipi:

sagaqua напиша:

Прашање на кое е тешко да се одговори со оглед на тоа што е многу индивидуално прашање .Знам...некои ќе кажат тоа е работа на вкусот...НО....сепак има нешто што е заедничко според крајниот ефект....ПРОВОКАЦИЈА!!!
И уште едно интересно видување: Зошто машко во маичка и кратки пантолони воопшто не е провокативна глетка,се доживува најнормално....а девојка во истата гаредорба????
Хммм ...
Нормално за да бидам најубава, за да привлечам внимание и се разбира свесно. Иначе јас избегнувам се облекувам многу провокативно низ маало заради причините кои ги наведе ROCCO.Се облекувам така само кога е време и место.Кога знам дека некоја селанчана нема да изведува.Моден тренд ... не би рекла ... од секогаш имало ексцентрични луѓе што без разлика на модниот тренд ке се облечат провокативно.А машки на машки во кратки панталони и маичка со добра градба секако дека мојата реакција ке биде :vozbud::helou:, исто како и од машко кон женско во шорц,само мислам дека машките гласно го изразуваат тоа а, женските потајно си се надеваат :toe:

ROCCO напиша:
Еее на оваа тема имам многу дебатирано со женските од мое друштво, али како што и ти кажа целта им е провокација, затоа им се има дешавано кога се враќале накај дома БИИП со сила да ги пикаат у кола (ќути жива глава што извадиле), им се има дешавано да им свиркаат луѓе (најчесто БИИП) кога идат само (кога се со нас, машкото друштво никој ништо не им прави), се дешавало да ги следат, се дешавало да им се лепат пијани 20 годишни (они имаат по 16-17) и да ги пипкаат кај што не треба

и јас им викам, ШТО ПОСТИГНУВАТЕ АКО СТЕ ПО РАЗГОЛЕНИ, и едно од овие горенаведентите ми вика: Абе ние жеските како да се натпреваруваме меѓу себе, која е по секси облечена, таа ќе биде центар на внимание,

и покрај тоа што им се има дешавано (горе што го напишав) повторно продолжуваат така да се облакаат, незнам до кога ќе прават така (дали додека не примат еден БИИП - НЕ ДАЈ БОЖЕ)

Ete zasto ne se oblakam razgoleno.
A inace "provokativno" ne podrazbira razgoleno. Mozes da bides i provokativen ako se obleces u siroka Che Guevara maica, crni farmerki i patiki i se pojavis u "elitno" mesto kaj sto iskacaat razgolenite fufici.

Роко, да не помисли дека си фраер со ниските и мутави изрази? Корегирани ти се од мене и имаш опомена, секако.

А на темава ... не се замарам со мода или смислени планови за да постигнам некоја цел. Секогаш носам тоа што прво ми се фаќа за рака, во зависност од пригодата секако.
А според мене, провокативно изгледа се што стои добро на една девојка, а воопшто не мора да е разголена ... девојка може и ролка да носи, а сите да паднат на неа, а може и некоја по танга да шета и никој да не ја ни погледне.
А за тоа што пишуваше Роко паметниот ... пред некоја вечер свиркаа и пешачеа зад мене двајца мутави, а бев облечена баш како машко плус со капче на глава ... сите мутави мажи кои не виделе пи*ка со око се палат на секако облечена девојка, без разлика на нивната вера, ако не па.

za da izgledaat ubavo i da privlecat nekoj "som" kako i da e bas sakam devojka ko ce se sredi ubavo onaka kulturno a ne ku*vinski posto taka povece mozat da privlecat normalni tipci otkolku nenormalni "ako me razbiras blazo"

lele kako me pogodivte,bas zborev za ova so 2ca forumdzii pred malku.Za da te zabelezat i da ostavis dobar vpecatok nemora da si provokativen(smejte se decki ama mi drzi recenicava),najcesto se oblekuvaat provokativno za da se privlece vnimanie,sto e malku nevkusno,ama ok sekoj so svojot stil.Znam da se oblecam "interesno" ama ne ekstremno,samo da se naglasi nekoj del,no ne se.bas i ne e prijatno da te gledaat u gradni namesto u oci dodeka ti zborat,a i site znaeme zaso se komentira za nekoja tipka so e oblecena epten provokativno nemora da naveduvam neli;)

Немам баш одредено мислење по прашање на облекувањето и провокацијата:toe:
Има девјки кои имаат природен сексипил ( ретки во секој случај ) па и еден поглед на нив е доволен за провокација и „валкани„ мисли без оглед што на себе ќе стават...па и обична маица на нив е секси:vozbud:
Сепак атрибутите е добро да се истакнат, но на умерен начин ... и сметам дека умереноста е сепак ПОпровокативна од нападно облекување и буди љубопитност и фантазија.
Па на што личи Бе минич до г'з и „сифоните„ на изложба на - 20?:jaj:

Прво има огромна разлика меѓу провокативно и вулгарно невкусно облекување. А причините за такво облекување се многу - со тоа се истакнува женственоста кај секоја девојка, сексипилот, привлекување на внимание (што секоја девојка што се сака самата себе го сака), подигање на самодоверба, искажување на храброст (пошто ние сме сеуште прилично конзервативна средина - приметувам и по коментарите), лична сатисфакција - самиот стил те прави да се осеќаш поубава и позадоволна сама со себе итн итн.
Јас се раководам исклучиво од расположение и се облакам така кога така ми е кеиф. Иначе и кога сум била облечена провокативно не ми се дешавало да ми свиркаат или да ми дофрлаат, освен, како што кажа Дивајн, ако станува збор за неизживеани сељаци што се палат на све што е женско.

секоја девојка сака да се чувствува посакувано од страна на спротивниот пол па и од овде доаѓа провокативното облекување

Па што знам која е причината за тоа, веројатно привлекување на внимание. Секој има право да одбере свој стил ваков или онаков. Јас обично облекувам тоа прво што ќе го фатам и што ќе ми одговара на мене.

па за да биде најубава...да ја гледаат незе...јас не знам девока која не сака да биде унаба...да изгледа убаво...да бев слаба и витка како манекенка секако дека и јас ке се облекував така...
и да точно она што го кажа дивајн...не мора некоја да биде облечена поточно разголена може и со изврат па да паднат на неа...да да...
пред некоја вечер свиркаа и пешачеа зад мене двајца мутави, а бев облечена баш како машко плус со капче на глава ... сите мутави мажи кои не виделе пи*ка со око се палат на секако облечена девојка, без разлика на нивната вера, ако не па.
:zver:

Не значи дека ако се облече провокативно ќе биде посакувана од спротивниот пол, напротив (од шпиунирање машки разговори) попристојно облечена девојка зрачи со поголема сексипилност од онаа што е провокативна. Премногу провокативното облекување им ги нуди на тацна сите "атрибути", или наречете ги како сакате, што една девојка ги има, а тоа што е поскриено изгледа попривлечно. Да не се разбереме погрешно, јас не велам не на провокативната облека ... но се со мера :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom