Број на облека | Помош

• Креатор на темата Креатор на темата vizzix
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 мај 2013
Мислења
115
Поени од реакции
68
Дечки итно ми треба помош.. Сакам да нарачам кожна јакна од ebay, ама големините не се во бројка туку во величини
S/M/L/XL
Како можам да дознаам која ќе ми биде точна.. Висок сум 160cm..

Дечки итно ми треба помош.. Сакам да нарачам кожна јакна од ebay, ама големините не се во бројка туку во величини
S/M/L/XL
S

S/M/L/XL
s-small
m-medium
l-large
XL- 2x large

гуглај информации по интернет .... би требало да ти сипаднат информации .... :)

се мери обем на гради и висина, ама S ќе ти е океј.

S/M/L/XL
S одговара на големина 36 ,М на 38 ,L на 40 ,XL на 42...па види спореди си кои ти се броевите на други јакни да знаеш отприлика кој број да нарачаш

Уф, тешко дека некој ќе ти каже овака, треба да си ги знаеш величините што ги носиш а треба да ги знаеш и величините на јакната, оти секоја јакна не е со исти величини.
Види таму кај што ќе ја нарачуваш мора да има бројки за sleeve, shoulder, neck итн.
Еве мала помош клик

Немој да земаш Ѕ, подобро земи М и сигурно ќе ти одговара. Поарно да биде поголемо отколку помало :icon_lol:

Отприлика се вака, ама кај сите облеки во зависност од произведувачите излегуваат со плус или минус некој цм.
nSEFxgI.png

другар, земиси М. Јакна е. Под неа секогаш ќе носиш блузичка или нешто подебелко.
И да си 160 нема врска, пак ќе ти стои добро. Јакна е, не е блуза или сако.

Не заебавајте јас кога бев 160 висок носев XL, нема врска висината битен е стомакот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom