Првут (Перут) и Себореа

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Ви ја исчитав дискусијата :D да не ви е автоимуно ова?

Vo red e da go koristis eden den, i da prestanes da go koristis koga ke ti se povlecat simptomite. Koga ke imas pak problem, korsti go pak. Ama konstantno koristenje ne e dobro.

Тоа ми беше зборот дека не го користам константно. Ама и со прекини нема резултат. Се враќа секогаш и тоа прво позади ушите, капаците на очите или слепоочницата и на залисците од двете страни.

@Ilumious никој доктор точно ми нема кажано што е. Некој вика од стрес се појавувало, сите само нагаѓаат.

Па и автоимуните болести се од стрес... и релапсот е во чудни временски периоди, кои не се објаснуваат никако. 99% ви е ова автоимуно. :/

Па и автоимуните болести се од стрес... и релапсот е во чудни временски периоди, кои не се објаснуваат никако. 99% ви е ова автоимуно. :/

Не знам што е како е, ама мене срам ме фаќа веќе. Ајде на главата не се приметува од косата, ама на другите места што ги набројав ептен грдо изгледа.

Кај мене барем добар ефект има диетата. Мислам да се исфрли џанк фуд, шеќери, зачинета храна се тоа...
Ама попрво ќе се чешам и ќе испробувам разни препарати него да живеам од двопек или варен ориз (незачинет!) :D

Го има некој пробано шампонот на тианде со "златен ѓумбир" за себореа што е околу 1000 денари?

Го има некој пробано шампонот на тианде со "златен ѓумбир" за себореа што е околу 1000 денари?

Тежок факе е друже, ни ѓумбир ни курац....
Џабе само парите фрлени, ене го дома така ми седи цел, 3-4 пати дали се измив со него, скоро цел е полн, никаков ефект, само маркетинг, дури уште полошо мислам ми беше, сеа зависи кај секој можи различно да влијае, ама мое мислење е дека е тешка превара....

Za Perut najdobri samponi se “Limes” mnogu se efikasni, imav problem so perut, zemat Head & Shoulders i uste polosho beshe, otkako pocnav so “Limes” pocna da mi pomaga i mnogu e dobar, cini okolu 400 den.

Јас досега користев Селсун кој ми беше препорачан од доктор ама во последно време гледам дека нема ефект. Денеска земав Blue Cap па ќе пробам со него. Во пакувањето нема наведено колку време треба да се користи, само дека треба 2 до 3 пати неделно, ама претпоставувам не повеќе од еден месец. Дали некој што има користено знае точно?

Поодамна ми се појави себореа.Мака мачев и отидов на лекар.Ми препиша шампон од 250мл на природна база и беше негде 600 денара тогаш (сега видов дека е 695)
Од неколку миења ми помина и бев прерадосен.Јас не знам дали некој го спомнал пред мене ама еве го па ко воли нек изволи.
Logona-sampon-smreka.jpg

Поодамна ми се појави себореа.Мака мачев и отидов на лекар.Ми препиша шампон од 250мл на природна база и беше негде 600 денара тогаш (сега видов дека е 695)
Од неколку миења ми помина и бев прерадосен.Јас не знам дали некој го спомнал пред мене ама еве го па ко воли нек изволи.
Logona-sampon-smreka.jpg
немаш себореа чим ти поминало, можда си имал првут
Автоматски споено мислење:

Јас досега користев Селсун кој ми беше препорачан од доктор ама во последно време гледам дека нема ефект. Денеска земав Blue Cap па ќе пробам со него. Во пакувањето нема наведено колку време треба да се користи, само дека треба 2 до 3 пати неделно, ама претпоставувам не повеќе од еден месец. Дали некој што има користено знае точно?
повеќе од еден месец не го користи, 2 пати неделно е доволно

Јас го користев на своја рака без препорака од доктор. Го користев додека да се потроши паковањето и ми го исчисти првутот (малото паковање го имав), месец и пол откако го имам користено последно повторно почнува да се појавува по малку (можно е и од восокот, ставам апла минимално) и веројатно ќе земам повторно од следниот месец.
Автоматски споено мислење:

П.С имаш упатство на него, придржувај се до тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom