Пиволенд на Кале 11-15.09.2013

• Креатор на темата Креатор на темата bootboy
  • Време на започнување Време на започнување
Да бе и ја неам против истава потрошена роба да доаѓа 100 години по ред, не е монотоно, ама ич
А некој што ги слуша Пол Ван Дајк и Дејвид Гета, а они да идат секоја година, пак ќе му биде монотоно на тој?

Nemoes da sporeduvas neso aktuelno sega i neso koe vrvot go imalo pred 30 god.

Ali okej.

Без Аца Лукас и Жељко Јаксимовиќ ништо.
Реално пиволенд, некои моторџиски групи треба, хард-рок бендови (и не е бени или Морал) само што вакви бендови имаше пред 15-16 години

Nemoes da sporeduvas neso aktuelno sega i neso koe vrvot go imalo pred 30 god.

Ali okej.
Да можеш, многу лесно. Не гледам како е битно што е актуелно у случајов за Пиволенд. Ја на пример, а верувам и многу други не се водат по тоа. Рибља Чорба лани извадија и нов албум, не е ко да замреле со истите песни од времето на Тито...

Одамна ништо не ме израдувало толку многу! :) Работите почнуваат да се враќаат на свое место ;)

Шо е битно колку е далеку, последниве 2 години мене у двор ми беше шо се вика, на 2 минути одење, па пак не ми се свиѓаше локацијата. Тесно, бетонско, а ја таков лежерен тип шо сака само да лежи и да пие како и сите други ептен не одговараше. Вака Кале е широко, си лежиш на трева, на високо место па и асален воздух дишеш. Кале е милина, нема у Скопје попогодено место за Пиволенд.

Јееее, пак ќе си слушам музиче на тераса :D
Ако е добра програмата може и да поминам еднаш или два пати :)). Патем, кога треба ја објават?

Сарс, Дубиоза мала веројатност за Џајковски и Суперхикс. И то.

Скоро секој втор концерт или гостин што е во Мкд, е САРС и Дубиоза Колектив, после нив иде Кирил Џајковски. Наместо на Гоце Делчев и Питу Гули, треба на нив да им се изградат споменици, и онака парите од народот идат за споменици. Не ли ви станаа досадни тие веќе? :confused:

Јееее, пак ќе си слушам музиче на тераса :D
Ако е добра програмата може и да поминам еднаш или два пати :)). Патем, кога треба ја објават?
абе ај сега и ти, од дома. ајде да договараме пиво-собиранка.
ако некој знае кој ден кој свири нека каже, па по основ на тоа и да се организираме
освен 11-ти, другите денови ми одговараат :D

Музичката програма сè уште ја чуваат како изненадување, но се најавуваат треисетина концертни спектакли.

„Нашата цел оваа година беше да се вратиме на Калето кое со самиот свој амбиент создава доплнителна магија фестивалот да биде поуспешен. Се потрудивме во однос на музичката програма да понудиме што повеќе изведувачи и бендови од домашната музичка сцена, па така и оваа година се фокусиравме целосно во промовирање на македонската култура. Што од друга страна пак не ги исклучува и гостувањата на неколку ѕвезди од регионот“, вели Темов.

Главните ѕвезди ќе си бидат пак истите. Некој југословенски В.И.С., некој од тие Жељковците и некој посовремен бенд пак од бившите југословенски држави, маскиран под епитетот „балканска атракција“. Затоа и се чуваат во тајност, за да не се мрчи многу.

И секоја година се фалат колку ангажириле наши изведувачи, иако едвам една третина од нив се тукашни - повеќето за да ги отвараат програмите од негде 19:00.

„Пиволенд“ оваа година ќе има три стејџа со различен тип на музика, и тоа: главниот стејџ, ДЈ стејџот и кавер бенд стејџот.

Ова ми се допаѓа. Посебно сцената за кавер бендови.

Според мене најдобра музичка програма имаше во 2009 и 2011, иако беше кај „Борис Трајковски“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom