Струга - надвор од Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.606
Поени од реакции
15.409
Локација
Skopje
Најлогично би било сега да е во притвор Села,градоначалникот на Струга.
Поради големиот пропуст за непоставување на државни знамиња за 2 август,
по улиците на градот, а секако и пред или на општинската македонска зграда.
Орлевски крила как да си метнам
и на Струга да идам,да видам
дали за Илинден знамиња се веат
или везден нови џамии се ѕидат.
----------- извор 24 вести

Македонија 1993:
-СОЛУН Е МАКЕДОНСКИ ГРАД!

Македонија 2013:
-КИЧЕВО, СТРУГА, ТЕТОВО и ГОСТИВАР СЕ МАКЕДОНСКИ ГРАДОВИ!

Македонија 2043
-ПЕХЧЕВО Е МАКЕДОНСКИ ГРАД!

Имаше една поговорка
„Доколку некои те искористуваат- знај дека тоа го прават со твоја дозвола„ :cenzura:

Имаше една поговорка
„Доколку некои те искористуваат- знај дека тоа го прават со твоја дозвола„ :cenzura:

Точно

Прво се осетив отфрлена од нашите некаде околу 1999 - 2000, кога ќе кажев дека од Струга сум со други очи ме гледаа
Друго за Водици најубавата служба е во Струга, имам многу вода многу народ и организирано е прекрасно.Најсилните медиуми пренесуваат Охрид и Скопје. Од Струга не снимки туку слики нема, како по партиска наредба да се отсече тој дел. Видите само колку народ има и во која вода се скока:
20970_100365603330953_7254121_n.jpg

271056_482088038492039_863421727_n.jpg

И мене ме фаќа криза кога ќе слушнам парола Струга е македонски град!! - штом имаш потреба на глас да го кажиш тоа знај дека отишло. Господ нека ни е на помош, сите да имаме повеќе пари да скитаме повеќе на одмори, да студираме повеќе секој да има работа и да немаме време да се расправаме едни со други туку да живееме добро.

И Струмица надвор од Македонија??!
После Цацко ни е крив.

ФОТО: Заев презафатен, Струмица без знамиња за празникот Илинден

Градот Струмица не беше украсен со знамиња за празникот Илинден.

Освен општинската зграда и некои институции- булеварите, плоштадот и главните улицина градот останаа неукрасени.
Граѓаните кои за ова ја известија редакцијата на Курир, прашуваат дали поради презафатеноста на градоначалникот Зоран Заев или можеби немање доволно средства или пак волја и ажурност, булеварите главните улици и плоштадот наСтрумица денеска останаа без истакнување и украсување со државното и општинскотознаме како што тоа беше порано.

Дури и знамето на Република Македонија на Плоштадот е во доста лоша состојба.
http://www.sitel.com.mk/mk/foto-zaev-prezafaten-strumica-bez-znaminja-za-praznikot-ilinden

Јас колку што заприметиве имаше знамиња, заедно албанско со македонско. Можда се покасно ставено но имаше

хахаха коа ви велам јас цел запад е продаден одамна, не сум бил нормален... епа не сум ама во право сум

доколку има закони- тогаш општинарите треба да си платат позамашна глоба -па за следниот пат ќе подразмислат
има две опции- или милом, или силом(или сам ќе стаиш знамиња, или ти наложувам тоа да го направиш)
одбиваш- ќе бидеш казнет- и крај на дискусии

Штета што општо Струга е град како игнориран од сите, освен кога има избори. Еден од најубавите градови во државава, со историско значење. Првото што ќе ви текна на Струга, освен политика што е? Струшки вечери на поезијата, реката Дрим, Константин и Димитар Миладинов. Ретко кој град може да се пофали со такво нешто...

Нивна е Струга, годинава и изборите и покрај максималната излезеност на нашиот народ, ангажираност и сплотеност без разлика на политичка партија преку торбешите пак ја зедоа власта. Ништо не е случајно луѓе, дадена е и струга и цела западна македонија. Јас се чудам кога шетам во последно време низ државните институции во Прилеп, порано еден шипац немаше а сега на секој чекор ги има не само во неколку села како порано и поголеми права од нас имаат така да за неколку години и овај град кој се декларираше како херојски очекувам да биде во иста каша како струга и другите западни градови.

Па и Охрид немаше нешто многу знамиња.На главната улица бул.Туристичка имаше знамиња само на раскрсниците.И после Албанците ни се криви?

Во државава одамна е труло. Кога српска телевизија и хрватски фудбалски клуб ќе покажат повеќе респект кон загинатите од земјотресот, отколку МТВ и клуб од Струмичко, веќе е јасно. Во држава каде што поддржувањето на една партија е патриотски чин а на друга предавнички е знак дека не постои патриотизам кон држава или нација, туку само интерес од неа.

Бучко,секогаш кога ќе се спомни Струга и Кичево дека се изгубени,сетете се на ова име!

Сами си се криви цела западна македонија.. во Битола на пример буквално на секоја улица, на секоја бандера ги има знамето со грбот на Битола и македонското знаме :) кој како ќе си се постави, во нашиот град љочките си знат до кај му е силата :)))

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom