Невработен си? Ништо од бракот!

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување
Многу нормално, за да има добар брак прво и основно треба да имаат солидни приходи. И јас кога би се женел би гледал дали би имале доволно средства да го истуркаме месецот. Што ако уште на почетокот сме тенки со финансии, треба да се испоколеме по дома кој да плати сметки и сл.

Парите го вртат светот,парите ја уништија лјубовта луѓето станаја лицемерни суштества исполнети со алчност.Зад маската на либерализмот се крие грдото лице на материјализмот,кој ги зароби лјугето со своите невидливи пипци!На материјализмот не останаја имуни ни жените напротив се покажаја поголеми материјалисти од мажите ,со чесни исклучоци ,нормално.

Парите го вртат светот,парите ја уништија лјубовта луѓето станаја лицемерни суштества исполнети со алчност.Зад маската на либерализмот се крие грдото лице на материјализмот,кој ги зароби лјугето со своите невидливи пипци!На материјализмот не останаја имуни ни жените напротив се покажаја поголеми материјалисти од мажите ,со чесни исклучоци ,нормално.

Сума сумарум - Парите го вртат светот, жените трчаат по пари, а мажите по жени:D

И ајде сега, чаре...? Освен гејови да станат мажите јас друга солуција не гледам:icon_lol:

Ќерката на Anco ти е пример....дека може преубава жена да накапе и да остане покрај се со голтар.

Сума сумарум - Парите го вртат светот, жените трчаат по пари, а мажите по жени:D

И ајде сега, чаре...? Освен гејови да станат мажите јас друга солуција не гледам:icon_lol:
Или гејој или богати,значи има 2 солуции!;)

во денешно време за жал ова е пресудно
има разлицни ситуации мегутоа и ова е факт кој не сме да се исзотави
мозно е кога ке се земат и двајцата да се врабоени да имаат супер приманја и одеднас да останат без работа и двајцата значи денеска според мене не постои сигурност едино ако не направиш некој посериозен кеш па да си узивкаш до крајот на животот
лично за мене ова не ми представува проблем ако гледам дека партнерката се труди сака да најде работа се труди значи сака и она да допринесува да не зависи од мене
тоа повеке го ценам одколку да чека се од мене и да се излежава.
за жал кај нас во македонија се повеке и повеке се гледа матерјалното зошто сите кои стапуваат во брак не баш сите али 50% гледаат на тоа дали е добро ситуиран дали има добра работа од која фамилија потекнува и дали со него ке има зивот како од бајка за жал во повекето случаеви така е

и ке се надоврзам мажот да зима 15000 ззената доколку работи и она околу 12000 мислам дека се солидни приманја за стапуванје во брак
сепак ова е фактор кој со сигурност тврдам дека и двајцата што стапуваат во брак овој податок им е пресуден бар во 60% во браковите

и уште нешто со месечни приманја помали од 20000 ден месечно би се нафатиле да влезете во брак? али реално

Само што дали 15% од овие жени што трчаат по пари ќе најдат стварно таков :D нема толку богати во државава за сите девојки што трчаат по пари да најдат таков, па на крајот ќе мораат да си ги снижат критериумите за да не останат сами.

Инаку во контекс на темава не ми е битно дали е вработена, ама ако јас не заработувам не би се женел воопшто..

Само што дали 15% од овие жени што трчаат по пари ќе најдат стварно таков :D нема толку богати во државава за сите девојки што трчаат по пари да најдат таков, па на крајот ќе мораат да си ги снижат критериумите за да не останат сами.

Инаку во контекс на темава не ми е битно дали е вработена, ама ако јас не заработувам не би се женел воопшто..
ете го моабетот на 70 % од младите

кој би се женел ако работи за мочани 200 евра месечно така
и ако нема кој да ти помогне ни тато ни мама ни партиски врски
ти со 200 евра не можеш сам да презивееш а па камоли фамилија да створиш ете го цел моабет
и кој е крив за ова ти што се трудиш да работиш или дрзжава во која живееш што ти дава минимални услови за живеенје
ете го цел моабет

е добро ако не сум вработен не мора да се мажи за мене, доволно е да ми пружа секс (орален, анален, вагинален - не е битно) па ко ќе се вработам - ќе прајме муабет за венчавања и свадби

ете го моабетот на 70 % од младите

кој би се женел ако работи за мочани 200 евра месечно така
и ако нема кој да ти помогне ни тато ни мама ни партиски врски
ти со 200 евра не можеш сам да презивееш а па камоли фамилија да створиш ете го цел моабет
и кој е крив за ова ти што се трудиш да работиш или дрзжава во која живееш што ти дава минимални услови за живеенје
ете го цел моабет

И двајцата да работат за по 200 евра пак 400 евра се малце за нормален скромен живот, со 600-700+ евра месечно во помаливе градови веќе е подобро и можеш да размислуваш и за деца се под тоа ќе биде преживување а не живеење. Инаку да се согласувам за обичен работник тешки се условиве во државава, нормално можеш да живееш само ако имаш некаков приватен бизнис / ако си во државна администрација и евентуално појаки приватни фирми што даваат подобра плата се друго е..

А човек да е педер не му требаат пари?

Ирелевантно е дали е вработена или не, дали е богата или нема скршен денар. Битно е дали сака или не сака да се вработи, дали има амбиции и цели, дали знае што сака да постигне во животот или е мрзлива џаболебарка и/или површна спонзоруша која бара богат идиот да го венча.

за СЕКОЈА жена, успешен маж претставува оној кој што ќе заработи повеќе, од колку што таа може да потроши!!!
..што се однесува до жените на денешницава што бараат богати мажи со длабок џеб,без разлика на години,изглед,љубов итн....до негде и ги оправдувам,не се будали да работат за 100 евра плата и да не можат да заспијат оти сметката за струја била 3000 илјади...
Мислам дека времето на озбилни врски,вистинска љубов е поминато.

Па нашиве дами(ороспии) многу бараат кога од дома нивните мајки ала пропаднити угледни Госпоѓи ги учаат ќерко зимај некој богат и спаси се немој да завршиш како мене.И нормално ќерката си бара батко со голем џеб а кога ке се откријат маските после неколку години парталите па кај мама.Мамо тој ме тепа или ме вара.Или пак додека е бунарот со вода пиј од него а после бегај и барај друг.Или нашиве моми ке си останат такви цел живот сами окапани па кој налети тој ке ја земе зашто.Дотичната сакала некој со пари ама тој не ја нашол неа или пак таа него.
Момиве наши си бараат принц или тачно кажано банкомат сите желби да се исполнат летување третмани егзотична.Епа затоа таквите се си завршат со некој сељо и приказната ке се врти во круг од мајка на ќерка.
Совет до момите не изигравајте лудило и не ми гледајте амерички пропали живот покрај стан примања и живот солиден не барајте преку леб погача зашто и без тоа можда ке останете
Слегнете од фантазијата и гледајте ја реалноста и вашите погледи да се реални не трагајте по апсолутно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom