Неможам да избришам фајл од десктоп, како да стартувам ДОС

Член од
25 февруари 2006
Мислења
254
Поени од реакции
28
Веб-сајт
nacionalist.blog.com.mk
Имам XP, разгледував страници со ИЕ, некои попапи ми се отворија и неможев никако да ги затворам. Кога успеав (со рестартирање) на декстопот има 2 слики кои се со огромни имиња но никако не можат да се избришат. Имаат некоја заштита, неможат да се однесат во рисајкл, немаат delete на десен клик, пробав со Tune Up Delete не успеа, пробав во сејф мод не влегува на десктоп (пак изгледа имаат зашитита) неможат ниту да се префрлаат во други фолдери.

Дајте некој совет, скенирав со Касперски, Адвер ништо не забележаа.

Фала однапред.

Moжеш преку Сејф мод, ќе влезеш преку Администратор јузерот и ќе ги избришеш.
Сејф мод ако незнаеш како се влага, на самиот старт на ПЦ-то кликас F8 избираш од менито Safe Mode.. И тоа се стартува, па коа ке влезе, ќе го покажи постоечкиот јузер на виндоусот и администратор јузерот - ќе го изберес администратор. И бришиш.
Имаш и друга варијанта со програмчето Easy Delete.
Шо ти е полесно напрај. :wink:

Фала Викет. Ама не успеав, ми вика фајл ис инвалид. Преку сејф мод пробав не ми дава пристап до десктоп, пермишн денајд. Друго чаре, на пример како да го стартувам ДОС и преку него да го избришам?

Побарај од нет Hiren's Boot CD
Мислам дека го има тука
http://homepage.ntlworld.com/hiren.thanki/bootcd.html
Симни го.. (60МБ)
изрежи го на едно ЦД... (бутабилно)
И рестартирајго компјутерот и стартовајго преку ЦД
ќе видеш се што имаш...
Најдоброто нешто што е измислено,односно компилација од некаде 100 а можеби и повеќе програми...

П.С. Листата на програми може да ја најдете со клик на ОВА

Бришење фајл, преку Unlocker, мама ебава....декстерче го има стаено и тука на форумов па ме мрзи да го барам , снајди се:) можеш и ТУКА да го најдеш

Националист напиша:
Имам XP, разгледував страници со ИЕ, некои попапи ми се отворија и неможев никако да ги затворам. Кога успеав (со рестартирање) на декстопот има 2 слики кои се со огромни имиња но никако не можат да се избришат. Имаат некоја заштита, неможат да се однесат во рисајкл, немаат delete на десен клик, пробав со Tune Up Delete не успеа, пробав во сејф мод не влегува на десктоп (пак изгледа имаат зашитита) неможат ниту да се префрлаат во други фолдери.

Дајте некој совет, скенирав со Касперски, Адвер ништо не забележаа.

Фала однапред.

probaj vaka ako mozes da gi otvoris slucajno slikite otvorigi preku peint
izbrisija slikata i samo snimija pod istoto ime ako nemozes

ili pa rename na slikata stavija nesto deka e avi ili dat pa probaj taka
ako nemoze pojma neam

glupi se malce predlozive no koga imam problemi so kompjuterot probuam svasta
takada verojatno nema da prorabotat ideive no nema nisto da izgubis ako probas

Абе не се мачи со програмчиња. НАЈЕФИКАСЕН начин досега што никогаш не ме изневерил е бришење преку DOS, влези со бутабилно флопи, најдија локацијата пиши само del "името на фајлот" и готово, рестаритај компјутерот и бркај работа. ;)
едит: само мораш и екстензијата да ја запишеш на крајот(пр. .jpg .exe)

deXterche напиша:
Абе не се мачи со програмчиња. НАЈЕФИКАСЕН начин досега што никогаш не ме изневерил е бришење преку DOS, влези со бутабилно флопи, најдија локацијата пиши само del "името на фајлот" и готово, рестаритај компјутерот и бркај работа. ;)
едит: само мораш и екстензијата да ја запишеш на крајот(пр. .jpg .exe)
чекај малце.
прво: ако фајл системот ти е NTFS тогаш неможеш да го бутираш преку класична системска дискета. ти ке го покренеш системот, ама нема да можеш да пристапиш до фолдерите.
оди на Start->run->cmd

потоа ке си кладиш:
cd\
cd docume~1 )*
cd <ime-na korisnik> (ако е до 8 букви, ако не, ги пишуваш првите 6 и додаваш ~1)
cd desktop
del <ime-na fajl> (истата финта со 8-6 букви и плус да ја додадеш екстензијата)

)* - ако не го најдеш тоа што ти треба во твојот корисник, тогаш пробај во фолдерите: admini~1 или alluse~1

ајде види и кажи што бидува.

HsIlOmEdUs напиша:
чекај малце.
прво: ако фајл системот ти е NTFS тогаш неможеш да го бутираш преку класична системска дискета. ти ке го покренеш системот, ама нема да можеш да пристапиш до фолдерите.
оди на Start->run->cmd

потоа ке си кладиш:
cd\
cd docume~1 )*
cd <ime-na korisnik> (ако е до 8 букви, ако не, ги пишуваш првите 6 и додаваш ~1)
cd desktop
del <ime-na fajl> (истата финта со 8-6 букви и плус да ја додадеш екстензијата):ne:

)* - ако не го најдеш тоа што ти треба во твојот корисник, тогаш пробај во фолдерите: admini~1 или alluse~1

ајде види и кажи што бидува.
Khmmm, ништо небива преку cmd...исто ко со delete во windows да си пробал

deXterche напиша:
Khmmm, ништо небива преку cmd...исто ко со delete во windows да си пробал
иди command.com - втора варијанта. што знам, мене вака ми успева.
ако не па, на крај и краеви, оп еден knoppix или Ubuntu Live, Па да се проба со нив. макар што чисто сумњам со овие два, не ми се сигурни под NTFS.

Мене секогаш ми успевало прво unlocker, потоа eraser.

Не сум сигурен дали ќе помогне, но пробај вака:
Отвори Task Manager, селектирај го explorer.exe, речи му end process, потоа оди на десктопот па пробај да ги избришеш тие фајлови.

Таск менаџерот нека ти биде отворен. Кога ќе завршиш оди во таск менаџерот пак, влези кај file> new task(run) и пиши explorer.exe за да си го вратиш процесот назад.

humanoid напиша:
Мене секогаш ми успевало прво unlocker, потоа eraser.

Не сум сигурен дали ќе помогне, но пробај вака:
Отвори Task Manager, селектирај го explorer.exe, речи му end process, потоа оди на десктопот па пробај да ги избришеш тие фајлови.

Таск менаџерот нека ти биде отворен. Кога ќе завршиш оди во таск менаџерот пак, влези кај file> new task(run) и пиши explorer.exe за да си го вратиш процесот назад.
Ова првото и мене стално ми успева.
Второто е невозможно да се направи зошто кога ќе се исклучи explorer-от го нема ни десктопот за да може да избрише.
Инаку пробај го начинот со UnLocker.

Тогаш вака:
Стартувај Command Prompt, отвори Task Manager. Селектирај го Explorer.exe и кликни End Process. Минимизирај го Task Manager, но не го затворај. Во Command Prompt, дај команда Delete за да го избришеш документот, и затвори го. Во Task Manager, оди во File/New Task (Run). Внеси Explorer. exe и кликно OK.

Ништо од ова не успеа. Мора да постои друг начин. Како да влезам во дос преку ИксПе, но немам дискетна единица?

Некогаш се занемарува наједноставното решение.. другар, а ти да си напраеше бекап и да форматираш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom