Ме тепаше со кабли и мачеше до смрт, очекувам да ме убие

• Креатор на темата Креатор на темата SS Divizion Totencof
  • Време на започнување Време на започнување
Не е лошо да си прочитате нешто од брошуриве и да видете како е регулирана оваа проблематика кај нас.
Во пракса многу малку функционира, па се надевам дека после читање ќе бидете информирани за тоа како да постапите, доколку се соочите со ваков проблем во вашето опкружување. Денес секој има право да пријави во полиција, доколку посведочи на семејно насилство.

Attachments

Дефинитивно стојам на ставот дека со плачење не се решава семејно насилство. Убедена сум во тоа. После вакви трауми чим не смогнала сили да го заколи како свиња, ништо не прави со институциите. Онаа која дозволила еднаш да и кренат рака ќе дозволи уште еднаш. Оној кој еднаш ве удрил ќе ве удри уште еднаш не заборавајте. Немојте да дозволите семејно насилство! Немојте да давате шанси и да простувате! Заминете веднаш, не чекајте, не седете, заштитете се и себе си и децата.

Кај го видов видеово, кај се запустив, се изнервирав до даска.

dobro poznat Е многу во право, има мал дел каде забегуваат покасно но малав процент али и тогаш се знае горе доле, не за џабе порано гледале кој е од која фамилаија итн. Еден случај школска (преубава девојка лесен памет) одеше со еден “алфа“ мажјак постар од неа 5-6 години (сега се земени и имаат деца), таа беше и тепана и јавно изневерувана без да се крие и омаловажувана едноставно кажано на него му беше накршено затоа што правеше што сакаше без да му ја мисли многу. Но најјаката работа беше што и збореа кој е каков е за се што прави итн а таа даде одговор, “ако нека прае пак мој ќе биде јас сакам маж кој е јак и фраер, на крај пак кај мене дома ќе дојде“ и она го кажува се тоа со гордост со радост се гордее што е тој таков. А типов еден грд гилиптер али “мафијаш“. Така и одговараше додека беше млада без деца, сега да ја радоста никаде и ја нема од дома не е излезена само чува деца заборавила како изгледа светот, али ако пак има фраер за маж.

Има многу вакви случаеви, а трагедијата е што свесно влегуваат во такви врски па после криви се социалните служби што не ги спасиле. Не дека истите се преработуваат но не се криви тие служби што е дојдено до тоа, можеби се криви што тешко превземаат нешто за тие случаеви но зошто е дојдено до тоа ама баш за ништо не се криви. Што ќе си сееш тоа ќе си жнееш, а на крај ако не ти чини жетвата комшијата е крив што има подобра жетва ;)

Само да напоменем дека не го оправдувам насилството но за да го снема тоа треба прво самите ние (жени мажи) да се потрудиме да недојде до тоа, откако ќе дојде се е сјебано што ни господ нема да го врати да и да ти го даде она што си мислел дека ќе го добиеш.

Ниско или високо тоа ти е вистината, ако некоја се залетала по пари, име, статус, со пусти соништа дека со ширење на нозе и продавање на пичка за лагоден живот ќе си го реши животното прашање и ќе биде кинеска краљица, тогаш таа пресметано и умислено го направила тоа, исто и да се работи за пука сиромаштија. Таа згрешила, таа не можела да перципира што е како е , сопствените грешки самите си ги плаќаме и не знам сега од каде дојде муабетов дека на некоја глупа гуска државата требало се да и обезбеди само затоа што јадела ќутек и имала дете, по која логика го збориш ти ова ?

Не ја прочитав целата дискусија ама прочитав доволно да коментирам
Лично да кажам за пример кој е во моја близина. Мојот комшија е пијаница, жена му му го пери газот и му ја работи целата работа (за вполе). А тој си иди дома, и некој ако го налути таа си јади ќотек, Среќа што почита свекорот нејзин заради тоа што и од него јадеше ќотек. Комшијата нема денар скршен, се смени од кога влезе во брак. Зошто има уште такви неписмени мажишта кои од кога ќе се оженат, жената не ја гледаат како душа туку како предмет (некогаш и полошо од тоа). Тие имаат две деца а таа е послаба од "I", а тој, пелената негова, си пуштил меше, нонстоп со пиво во уста. Бракот им е СОВРШЕН. или ај да преведам како и е статусот: Самохрана мајка на три деца (две нејзини +мажот и), која работи за да го прехрани семејството и е тепана од нејзиниот “син“.
Искрено dobro poznat ме разочаруваш. Без разлика кој на кој начин го продал телото и било што направил. Не би требало да го оправдуваш ќотекот. Не треба секоја грешка да ја платиме со ќотек. По се изгледа дека ти си немал минато со ќотек заради тоа се резултат овие постови. Па како ќе имаш заборавив, ти си машко, а машко никогаш не греши до мера на ќотек, само за жената е тоа.
Друга работа, државата на жената треба да и обезбеди само ЗАТОА што јадела ќотек и имала дете. По таа логика што е жртва на психопат на кого не му е местото да остане на чело на семејството, и да има слугинка која страда.

Добро бе на организациите и полицијата рацете им се у гз напикани? Не можеле ништо да превземат!?!? Е не моом повеќе ќе земам пиштолот и ќе се обесам!
Пу срамота.
Луда држава е Македонија, ни една работа не функционира. Јас незнам зошто воопшто земаат пари социјалните служби и дали воопшто го имаат мрднато газот од канцеларија.

За овој случај само се запрашав, чим МВР неможе да и помогне, што прави син и?

Луда држава е Македонија, ни една работа не функционира. Јас незнам зошто воопшто земаат пари социјалните служби и дали воопшто го имаат мрднато газот од канцеларија.

За овој случај само се запрашав, чим МВР неможе да и помогне, што прави син и?
Седи дома и не оди на работа за да не ја тепа безрбетникот мајка му :facepalm: Абе една палка сто пати удри еднаш број, секоја коска да му се искрши и тоа без страв, ионака полицијата нема ништо ни за тоа да превземе.

Се сеќавам, бев многу мала, сведочев на една расправија помеѓу мајка ми и татко ми. Одеднаш татко ми почна да урла од бес, треперев од страв. Прв пат го видов во такво издание. Крвта ми се заледи. Се онесвестив намерно, односно глумев со цел да им привлечам внимание. Се стиши ,,бурата,,. Верувале или не, кога ќе се сетам мислам цела крв во глава ми се собира. Беше само обична расправија, но во моите (детски) очи хорор филм. А како им е на оние деца, кои секојдневно ја гледаат мајка им со модринки?

Имам една пријателка, уште во врска кога беше го јадеше ќотекот од дебилот. На почетокот пробав да ја убедам, да се тргне од него. Ама девојчево како да немаше мозок у главата ,,штом ме тепа ме сака,,. Па почна да си праве филмчиња во глава дека и љубоморам, и се што ја советував му пренесувала на типот. Па крши глава тогаш, што да и кажам? Се омажи за него, и ете ја од дома нема излезено, и ако погледне некој случајно фино лепо ја фаќа за коса и пред сите ја влечи у кола.
Додека има дебили глумци, што тек во брак си го покажуваат вистинското лице. Ќе ја мели од ќотек еден добар период, ќе го пријави и пак се по старо. Нашите служби се чисто срање ништо повеќе.

Едно не ми е јасно, овие жеништата што се сместени во такви институции па немат ли мајка му стара желба да учествуваат во таков случај, да дадат се од себе, да се осетат корисни? Јас знам дека како нација сме мрзливи и знам дека кешот и ноктите им се најважни али ипак... некој исклучок..

Да скокнела на спиење да го заколи, одма ќе скокнеле социјалните служби децата да и ги земат.. и ја као Леандра се изнервирав.

Фаците како мужот се criminally insane, и колку шо некој треба да ја заштити женава, мнооогу повеќе треба некој да го смести него у институција, пошто не е само оваа жена у опасност, туку сите околу овој.

..а бидејќи нема кој да го смести ова животно во институција, со една летва квалитетно по кичмата и да не стане од количка цел живот, па да види после каков ќотек ќе јаде коа ќе не неможе да си го мрдне газот. Говеда...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom