Најдобар приватен факултет во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Boom Boom Ciao
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
750
Се решив секако да идам на приватен факултет, а се двоумам помеѓу ФОН - маркетинг менаџмент, ЕУРМ - маркетинг менаџмент, и Бизнис академија Смилевски.
Познавам студенти кои студираат на овие факултети, и секој го предложува и фали својот факултет, нормално. Па кој факултет од овие е најдобар? Објаснете ми тоа со акредитации ова она, не сум воопшто запознаен. Може и други приватни факултети да предложите, освен Американ Колеџ.

Иди на тој што е најефтин пошто без разлика на кој ќе завршиш дипломата ќе можеш комотно за огрев да си ја искористиш,освен ако немаш некој познат што ќе те запосли откоа ќе дипломираш

kaj ida odis ke zemas diploma bez ucenje :)

До пред месец дена бев на УКИМ, не дека ми беше нешто особено тешко, али едноставно не сум тип кој може да ја трпи исфрустрираноста на професорите. А и нема врска дека на приватните не се учи, можеби е поопуштено за разлика од државните факултети, ама сепак на приватните се добива повеќе пракса, што за мене е предност. :)

Иди на тој што е најефтин пошто без разлика на кој ќе завршиш дипломата ќе можеш комотно за огрев да си ја искористиш,освен ако немаш некој познат што ќе те запосли откоа ќе дипломираш

Хахах нема врска, тоа си е можеби твој личен став, али далеку од тоа да ја користиш само за огрев.. Мислиш дека во оваа држава е боље да се вработиш во државна фирма? Како да не.. Во денешно време, многу повеќе шанси имаш со диплома од приватен факултет, него од државен. Еве брат ми заврши на ФОН, политички науки и димпломатија - меѓународна политика и се вработи во ОБСЕ, сосема случајно беше.. Затоа, најдобро да си избере според квалитетот на факултетот на тој универзитет, затоа што секаде е различно, како што Економски на ЕУРМ е катастрофа, така и Правен на ФОН е нула.

До пред месец дена бев на УКИМ, не дека ми беше нешто особено тешко, али едноставно не сум тип кој може да ја трпи исфрустрираноста на професорите. А и нема врска дека на приватните не се учи, можеби е поопуштено за разлика од државните факултети, ама сепак на приватните се добива повеќе пракса, што за мене е предност. :)
Кој те излажа за праксата.
Совет од мене, стај ги парите за студирање во банка и живеј си од камата :):):)

Не добиваш повеќе пракса, туку практика. Има разлика, ваљда не си медицинска сестра.
Државните те подготвуваат за исфрустрираноста во општеството, а приватните на медот и млекото во општеството. :icon_lol: Линија на помал отпор води до привремено рајатисување.

сакаш да кажиш мама и тато решија да ми купат диплома?

Каков факултет, занат сине. Фати се за чекан или сукало.
Наскоро и бравари и фурнаџии ќе бидат со факултет или ќе дремат дома со диплома.

Се решив секако да идам на приватен факултет, а се двоумам помеѓу ФОН - маркетинг менаџмент, ЕУРМ - маргетинг менаџмент, и Бизнис академија Смилевски.
Познавам студенти кои студираат на овие факултети, и секој го предложува и фали својот факултет, нормално. Па кој факултет од овие е најдобар? Објаснете ми тоа со акредитации ова она, не сум воопшто запознаен. Може и други приватни факултети да предложите, освен Американ Колеџ.
за тоа колку ке стекнеш знаење у приватен не се труди да ни кажуваш, доволно знаеме!
пример... на приватен ке спремаш испит од брошура со 50 стр а на државен книга со 500 стр. :)
другар кој на државен се мачеше и заглави ради несериозност отиде на европски, па сосема брзо дипломираше. на некои предмети кај што на државен неможеше 6ка да извади ваму 9 без проблем без да ја чепне ебаната брошура и да од срам ни на фејс нема ставено каде студирал и до ден денес се каее за тој потег!

Е, темава е во Образование, а јас прашав кој од тие три приватни факултети е најдобар. Најдобро е да одговорат и споделат искуство тие што студираат или студирале на ФОН, ЕУРМ или БАС.
А за тоа дали ќе ми вреди или не дипломата, не грижете се. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom