Најевтино до Исланд

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Најарно му е на 10 минути пред да полета авионот да си извади карта. Доколку има слободно место, па од 1 час до дека да полета авионот картите се ЏАБЕ! за 10 - 15 евра ќе оди кај сака.

Малку офтопик - која авио компанија продава билети вака, да одам да си купам? :D

Онтопик: Лоу кост опцијата за Исланд е http://www.icelandexpress.com/
Исто така, и http://www.norwegian.com имаат летови до Рејкјавик.

Дали има член од форумов кој бил во Рејкјавик да ми објасни како стигнал. Јас конкретно најдов добра понуда од Виз Ер за до Стокхолм, од таму сакам да се упатам до Берген(Норвешка) за од таму да се фати некој траект/брод до Рејкјавик. Знае ли некој цена за бродовиве/траективе бидејќи кога станува збор за вакви работи како првпат да користам интернет, слабо се снаоѓам.

Фала.

Easy Jet лета од Лондон Лутон да Рејкјавик и за крај на август повратна карта е 124 фунти, до Лутон ќе стасаш со Визер и плус 100 фунти виза, мислам дека пак ќе биде пристојна сума.

Дали има член од форумов кој бил во Рејкјавик да ми објасни како стигнал. Јас конкретно најдов добра понуда од Виз Ер за до Стокхолм, од таму сакам да се упатам до Берген(Норвешка) за од таму да се фати некој траект/брод до Рејкјавик. Знае ли некој цена за бродовиве/траективе бидејќи кога станува збор за вакви работи како првпат да користам интернет, слабо се снаоѓам.

Фала.

Јас бев во Исланд пред две години. Летав од Дизелдорф до Рејкјавик со AirBerlin, мислам билетот чинеше околу 350 евра повратен. А за назад летав од Рејкавик преку Минхен до Дизелдорф (таква беше конекцијата). Баш сега проверив и имаш прилично ефтини летови: на пример од Дизелдорф до Рејкјавик на 03.09.2013 чини билетот 108 евра (во еден правец), зависи кој период сакаш да одиш.
www.airberlin.com
Прекрасна земја, ми недостига.....

Во Исланд идам на 5 Октомври,тука ќе пишам бидејки не гледам друга Исланд тема.
Ми треба совет околу кои локации да се пикираат и да се видат,Сината Лагуна сакам да ја скокнам бидејќи не ми е сигурно со последната ерупција и не ми е до пливање.
Се мислам околу овие локации како Јужен Исланд,Snaefellsnes и Златниот Голден круг.
Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom