Полнење на HP кертриџи

• Креатор на темата Креатор на темата MiniTurtle
  • Време на започнување Време на започнување
M

MiniTurtle

Гостин
Ај некој ако знае да ми објасни исплатливо ли е ова и колку би ме чинело првиот пат да го направам, ако во македонија можам да најдам вакви ствари :/ И дали некој го има направено ова да ми каже искуство :)

Според разликата во квалитетот на принтањето со рачно полнети кертриџи воопшто не е исплатливо... (n)

Кертриџите на HP имаат дури одреден рок на траење па може да се случи да наполниш еден да изпринташ две три страни и да ти откаже следниот ден или па да се запуши пошто бојата е срање

Според разликата во квалитетот на принтањето со рачно полнети кертриџи воопшто не е исплатливо... (n)

Кертриџите на HP имаат дури одреден рок на траење па може да се случи да наполниш еден да изпринташ две три страни и да ти откаже следниот ден или па да се запуши пошто бојата е срање

E јас како што гледам баш е добар квалитетот :O

Ова од видеово би те чинело поскапо од колку да одиш да ги наполниш, ефтино е 200 денари е мислам црната, ги отвораат и ги полнат без вака со дупчињаа и слично.

Ова од видеово би те чинело поскапо од колку да одиш да ги наполниш, ефтино е 200 денари е мислам црната, ги отвораат и ги полнат без вака со дупчињаа и слично.

ама јас неќам да се заебавам така, по ризично ми е пошо 200 денари црната, и 300-400 во боја и ако се исуши главата? така да или ова на видеово или полнење ама јас викам ни тоа ни тоа, најдобро нови :/ јас добра понуда си имав да купам уште 2 кертриџа за пакет цена - пола цена, ама немав пари, точно толку носев (баксуз) :cautious:

полнењето на оригинален кертриџ со боја никад не се исплати од проста причина што самиот квалитет и составот на бојата не е ист како на оригиналот, копијата е полоша и побледа, некад знаат да почнат да се размачкуваат на самата глава а често пати знаат и да запушат така да... стварно не ви се исплати. ако ви се скапи оригиналните јавете се во аполо имаат компатибилни за се и свашта.

а тоа шишенце со црна боја е мислам дека 100 мили литра и е 100 денара (пред 3 4 години знам таа цена му беше) - и не ги пунат баш вака туку ги полнат со шприц затоа што на кертриџите има мал отвор ;)

ама јас неќам да се заебавам така, по ризично ми е пошо 200 денари црната, и 300-400 во боја и ако се исуши главата? така да или ова на видеово или полнење ама јас викам ни тоа ни тоа, најдобро нови :/ јас добра понуда си имав да купам уште 2 кертриџа за пакет цена - пола цена, ама немав пари, точно толку носев (баксуз) :cautious:

Ги имам полнето и немав проблем со сушење..незнам шо да ти речам друго

полнењето на оригинален кертриџ со боја никад не се исплати од проста причина што самиот квалитет и составот на бојата не е ист како на оригиналот, копијата е полоша и побледа, некад знаат да почнат да се размачкуваат на самата глава а често пати знаат и да запушат така да... стварно не ви се исплати. ако ви се скапи оригиналните јавете се во аполо имаат компатибилни за се и свашта.

а тоа шишенце со црна боја е мислам дека 100 мили литра и е 100 денара (пред 3 4 години знам таа цена му беше) - и не ги пунат баш вака туку ги полнат со шприц затоа што на кертриџите има мал отвор ;)

А јас слушнав дека повеќе се исплаќа да си купиш оригинал отколку компатибилен. поскап е оригиналот ама ќе испечати повеќе страни и со подобар квалитет а компатибилниот е поевтин а помалце страни со линии на нив печати, точно ли е ова?

разликата повеќе ќе ја воочиш со принтањето слики, ама и за текст ако си чуваш принтан материјал ќе споредиш и ќе видиш со рачно полнети кертриџи бојата се разлева повеќе на хартијата пошто е поретка од оригиналната

А јас слушнав дека повеќе се исплаќа да си купиш оригинал отколку компатибилен. поскап е оригиналот ама ќе испечати повеќе страни и со подобар квалитет а компатибилниот е поевтин а помалце страни со линии на нив печати, точно ли е ова?
точно е ама еве ти пример.. мислам дека за ХП инкџет 1510 компатибилен кертриџ у боја е некои 70/80 денари а оригиналот е 5 пати поскап па сега ти види....

у принцип ТОНЕР е најисплатлива работа - за 150/200 денара тонер во прав добиваш околу 500 грама што е еднакво на 5 полнења - а со еден тонер ке испринташ 100 пати повеќе страни отколку со инкџет кертриџ

Можеби е малку офтопик ама јас би прашал дали некој откупува половни HP 12A кертриџи?
Имам 14 комада па добро би ми дошла секоја информација,благодарам однапред!

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom