HUAWEI ASCEND Y300 или ZTE BLADE III PRO?

• Креатор на темата Креатор на темата martin2010
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 март 2010
Мислења
8
Поени од реакции
2
Дечки што мислите вие, јас читав нешто по форуми и на gsmarena многу го фалат Huawei-то, а за ZTE скоро ништо да нема

Тука-тука се,единствена поголема разлика е тоа што Блејдот има 1.2 GHz DualCore додека пак Хуавеито има 1. Јас би идел на Блејдот кога веќе бирам помеѓу овие две,другото си е личен вкус.

Зошто не си земеш некој друг модел можеби малку послаб ке е, бидејки и двата се кинески телефона, ова ти е мое мислење ти како си сакаш.

Тука-тука се,единствена поголема разлика е тоа што Блејдот има 1.2 GHz DualCore додека пак Хуавеито има 1. Јас би идел на Блејдот кога веќе бирам помеѓу овие две,другото си е личен вкус.

16м бои има Хуавеито, а Блејдот 256к
И на gsmarena имаат пишано дека има IPS LCD capacitive touchscreen Хуавеито, а во T-mobile пишува дека е TFT LCD
--- надополнето: 18 јуни 2013 во 19:20 ---
Зошто не си земеш некој друг модел можеби малку послаб ке е, бидејки и двата се кинески телефона, ова ти е мое мислење ти како си сакаш.

Па кој на пример..

И на gsmarena имаат пишано дека има IPS LCD capacitive touchscreen Хуавеито, а во T-mobile пишува дека е TFT LCD

Ако тоа ти е побитно него преформанси,тогаш избери го тоа,што да ти кажам. Како и да е јас на твое место не би идел на кинески телефони,подсобери и земи си нешто боље. Барем ќе знаеш дека ќе те служи подолго и нема да те заебе. :)

Па и јас тоа му велам и не му кажувам така безврска, му кажувам бидејки користев хуавеи у8180, на договор ке го зимаш или ?

Брат нареден пат за Huawei да немаш дилеми читај :
Huawei Technologies Co. Ltd. It is the largest telecommunications equipment maker in the world, having overtaken Ericsson in 2012.

Го надминале Ериксон во 2012 во телекомуникациска опрема.....па сеа ти види;) .(а Ериксон до 2012 биле први у светот)

Јас имав пред 2.5 год Huawei со тач...и до ден денес го користат(продаден ми е),уште е ко нов а утепан е од користење.

Ако сакаш добар и квалитетен телефон само Huawei,бидејќи само они скапиот хардвер го продаваат по нормални цени,за разлика од другите.

Па и јас тоа му велам и не му кажувам така безврска, му кажувам бидејки користев хуавеи у8180, на договор ке го зимаш или ?

На договор преку татко ми од работа, дека во мвр работи и му истекува договорот, па се мислам дали да го земам

Еден совет од мене- Не зимај ниту еден од овие, земи си некоја позната марка на телефони што се(Сони, Самсунг, Хтц...)бидејќи едно расипување на овие ти значи фрлање на телефонот во ѓубре освен да се извади од стар телефон.

Еден совет од мене- Не зимај ниту еден од овие, земи си некоја позната марка на телефони што се(Сони, Самсунг, Хтц...)бидејќи едно расипување на овие ти значи фрлање на телефонот во ѓубре освен да се извади од стар телефон.
Па сите тоа му велиме, кои друзи телефони ти ги нудат ?

nz sto ste se zapnale da go premisluvate deckoto, ako saka zte ili huawei neka si zeme. Sto ima vrska sto se kineski? Ovie drugive sony, samsung ne se rasipuvaat? Kje ima garancija godina ili dve i kje go servisira ako ima defekt i to. Ovie brend iminja se preceneti i za golemi pari ti nudat gjubre za razlika kinezite koi ti davaat telefon so nad 4inci ekran za istite pari.

Шо ви е бе, предобри се телефониве и нема да згрешиш ако купиш, ова се најголемите производители и брендови се не шкарт копии кинези.
Далеку пред некои " јаки" марки како нокиа

Па и iPhone е кинески, скоро се у светов е кинеско...

ZTE Blade 3 Pro

Го земав пред некој ден, исто се мислев меѓу овие два, хуавеито го зема еден другар, чудно мени има, поспоро работи и екранот нема врска дека е IPS, изглеа е обичен дисплеј.
Блејдов е екстра за парите.

ZTE Blade 3 Pro

Го земав пред некој ден, исто се мислев меѓу овие два, хуавеито го зема еден другар, чудно мени има, поспоро работи и екранот нема врска дека е IPS, изглеа е обичен дисплеј.
Блејдов е екстра за парите.

Дали е уствари ZTE V995?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom