Да работеа и ден денес работат двајцата се директори , имаат unlimited картички ја што сакам имам вили , куќи , имам две бугати паркирани у гаража , со еден збор го живеам америчкиот сон , моите решиле да ме донесат и одгледаат на овој свет и покрај тоа што немале поголем приход месечно зборам за плата повеќе од 15 едниот исто така и другиот .За твоја информација работам од завршувањето на 8 одделение ,ниту ми е срам затоа што работам ниту понижување , полека станувам независен . Толку имале пријателе не им биле и на нив дадени услови да имаат кариера .Но ете сепак имаат две деца , ги одгледале немале "кариера " вие тоа што го барате е сосем нешто друго .Јас како и многу другари што ги знам не продадоа бубрези за да имаат леб да јадат .Она вие што го барате е раскош на кој јазик да ви пишам да ме разберете?
ајде уште еднаш ке се обидам да ти објаснам затоа што чувствувам обврска дека си помлад без да се расправам со тебе
Значи се тоа убаво што твоите се вработени и што вкупно заработуваат 30000 не се многу не си ни малку, да кажеме таманка се за просечен живот (смешно ама кај нас тоа е просечен).
Браво за тебе што работиш толку млад и што си сватил дека неможеш се на готово во животот и што се трудиш да станеш свој човек ( независен) и дај боже побрзо да ти се исполни планот, да не викаш на дипломска па на вработување па на свадба.
Е сега, темава е за девојките кои бараат работа а кои не ги вработуваат ако сакаат да имаат дете, или пак ги бркаат од работа кога ке останат бремени и кога ке сакаат да створат фамилија - потомство.
ПРИКАЗНА ЗА МАКЕДОНСКИ ПАР
Еве замисли вака - млад брачен пар, двајцата вработени со по 12000 вкупно 24000, живеат во домот на родителите на мажот да кажеме имаат посебна своја соба ( нормано) имаат за на одмор, имаат за во град,за сметки, имаат да кажеме за нормален живот и ок решаваат да имаат дете. Невестата оди на работа и кажува на босот дека е бремена и типот ја брка од работа. Остануваат со 12000 само со парите на мажот, ако недај боже и него го извадат од работа остануваат со 0, а бебе значи трошоци и тоа понегокаш многу големи ( види само какви бебиња со какви мани се раѓаат денес а еден преглед обичен во систина е 4000-5000 а во државна или се чека со месеци или нема апарати)
Ајде да кажеме ке помогнат родителите на мажот, ама што и ако тие се со само една мизерна пензија да кажеме од 10000 денари?
Е тогаш почнуваат семејните проблеми, па гаѓање со цигли, па разводи, па завршување на нервно итн ( ова најцрно сценарио)
Еве да кажеме мажот сеуште работи за 12000 од кои 6000 само за сметки и 6000 за храна за бебе и недај боже да се разболеш, а што ако не е осигуран?
Па ке порасне детето па ке сака своја соба а сигурно нема со тато и мама да спие до 15 години во иста соба, или да чека баба и дедо да умрат за да има слободна соба и за тоа едно дете
А што ако пак младите не се во добри односи со родителите на мажот ( ова кај нас е најчест случај)? Од каде пари за кирија?
Кој денес со сите нервози и маки сака да живее со стари? Прашај некој со вакво искуство и ке ти стане јасно зошто денес 1000 пати се размислува дали да се има дете
Ова беше најпрост пример а има 1000000 примери