Жените во Македонија ставени пред тежок избор: Дете или работа?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Јао болест вистината тебе ако те враѓа тоа е друга работа . Ти заштитник на женскиот пол на овој форум си , ја барем си имам девојка каква таква ти си некој запечен се гледа по коментариве .Ја не навредив никого ја кажав се со факти сине дај те молам не замарај мислам стварно нема потреба да се упропастува темава заради тоа што тебе ти се праи моабет.

Чисто информaтивно, по што зaклучи декa е зaпечен, кои коментaри ?:confused:

Јао болест вистината тебе ако те враѓа тоа е друга работа . Ти заштитник на женскиот пол на овој форум си , ја барем си имам девојка каква таква ти си некој запечен се гледа по коментариве .Ја не навредив никого ја кажав се со факти сине дај те молам не замарај мислам стварно нема потреба да се упропастува темава заради тоа што тебе ти се праи моабет.

јас тебе можам сине да ти кажам
за кои факти бе дете збориш, упс чекај па ти навистина си дете
еве твој коментар кој го докажува тоа бе сине
А чекајте ова приемниов тест ние ќе си го плаќаме ?
--- надополнето: 18 јуни 2013 во 14:30 ---

А кој го плаќа тестот што е приемен ние и тоа да платиме ?
khz777, вторник во 14:30

и сине никој не ти ја спомна девојкати, ама веке кога ја спомна, прашај ја дали ке ти роди 3-4 деца ако ти работиш за 200 евра и дали би сакала да се гужва со твоите по дома во 2-3 соби, па дојди оправај ни на нас после колку си умен и способен

и која вистина мене ме вреѓа? За што збориш дали се читаш?
За вистината што е тешко да се гледа дете во денешно време или пак дека девојките се навистина неможат да задржат работно место ако сакаат да станат мајки.
Види нит мене не ми е целта да се расправам, ниту сакам тебе да те убедувам во нешто, само ке ти кажам додека не осетиш и подразмислиш незбори напразно. Пробаа некои девојки да ти објаснат како тие гледаат на мајчинството и работата а ти ги нарече материјалистки, грофици, шмизли итн

Постојано ги брани со нелогични коментари , битно нешто да се пише , само лајкови става на било кој коментар која ја подржува тезата дека треба да се бира кариера , петок навечер 22:39 типот не е излезен дреме на кајгана форум и ги замара останите членови само од него ми стига известување дека ме цитирал , а се му објаснив убаво и читко да разбере он сирот па си имал проблеми со видот. Друго нешто што треба да ти објаснам ?

[quote="khz777, post: 5953134, member: 60836"
--- надополнето: 20 јуни 2013 во 16:34 ---

Абе пуштија ти Саншајн сака да е грофица она , ја не велам да склепа 10 -11 деца да праи фудбалска екипа , за 1 - 2 деца може секој да одгледа е сега нема да се возат во Мерцедес ќе идат пеш како мене тука е разликата .[/quote]

Погледни ми води дури и евиденција за тоа на кои теми сум коментирал и што , не е ни чудо да е геј .
јас тебе можам сине да ти кажам
за кои факти бе дете збориш, упс чекај па ти навистина си дете
еве твој коментар кој го докажува тоа бе сине

khz777, вторник во 14:30

Постојано ги брани со нелогични коментари , битно нешто да се пише , само лајкови става на било кој коментар која ја подржува тезата дека треба да се бира кариера , петок навечер 22:39 типот не е излезен дреме на кајгана форум и ги замара останите членови само од него ми стига известување дека ме цитирал , а се му објаснив убаво и читко да разбере он сирот па си имал проблеми со видот. Друго нешто што треба да ти објаснам ?

прашањето СИНЕ е што правиш ти дома?
Јас сине мој го поминав моето
--- надополнето: 21 јуни 2013 во 22:48 ---
[quote="khz777, post: 5955869, member: 60836"]Постојано ги брани со нелогични коментари , битно нешто да се пише , само лајкови става на било кој коментар која ја подржува тезата дека треба да се бира кариера , петок навечер 22:39 типот не е излезен дреме на кајгана форум и ги замара останите членови само од него ми стига известување дека ме цитирал , а се му објаснив убаво и читко да разбере он сирот па си имал проблеми со видот. Друго нешто што треба да ти објаснам ?[/quote]

твоите постови се нелогични, сакаш нешто да кажеш ама се изнатреска глупости
ама ок играј си некоја игрица на пц додека не пораснеш
а другите веке не ни им се коментира со глупаци ко тебе

Петок нaвечер и јaс сум домa, еве те прaтaм што пишувaш, дремaм нa кaјгaнa.. по твое и јaс сум зaпеченa.. aј дa не го тупaм. Не е вaжно. Немa потребa од др објaснувaње. Фaлa нa одговор.

Погледни ми води дури и евиденција за тоа на кои теми сум коментирал и што , не е ни чудо да е геј .
и да сум геј сигурно ти ке беше последниот што ке сакав да го плеснам
ама како што кажав немаш домашно воспитание, а еден ден ке треба на интервју да одиш за работа а со ваков речник тешко и дека тие 200 евра ке ги заработиш. Тешко девојата твоја со ваков ко тебе, устрави тешко тебе што ке те шутне и таа и секоја наредна
IQ сине IQ

и не дрдлај понатака за мене, кога не ме знаеш
слободно врати се на темата ако имаш нешто паметно да кажеш, ако немаш прашај го татко ти ако се прават деца ;)
--- надополнето: 21 јуни 2013 во 22:52 ---
tiger22 не го можам више типов крај .
аман дете не се нервирај, не ги тенчи уште сега нервите ке ти требаат за на работа, за жената и за децата ;)
--- надополнето: 21 јуни 2013 во 22:59 ---
tiger22 типот сака да му ги отвори очите на детево и да го опамети, пошто другите не му се замараат за тоа колку зелени истресе овде, а јас од сожалување сакам да му помогнам, не дека сакам да се расправам
ХЕХ прашува што правам јас дома ама сам себе се убијал со тоа прашање и пак нема сватено што сакав да му кажам ај кјуто му е ниско

ми се може , khz777
Не се расправајте за џабе ...
Секој си има различно мислење по темава, па и за се останато во животот !
Да точно е тоа дека порано биле други времиња, порано за време на Социјализмот во бивша СФРЈ доста помлади од нас се решавале да влезат во брак и ако не повеќе правеле по 2 деца(како некој Социјалистички просек кој и ден денеска се држи во најголем број на случаи) ... и тогаш имало луѓе кои учеле факултети но сепак во никој случај не го запоставувале бракот и децата ... мајка ми и татко ми на пр. и двајцата со потекло од работнички семејства па и двајцата завршиле факултети(секако прво морале сами да заработат пари па да продолжат на факултет), влегле во брак после само 2-3 месеца познавање не му ја мислеле многу но ете биле други времиња тогаш се вработиле имале редовни приходи и не исчувале мене и сестра ми, имало подобри периоди, имало и полоши периоди во економски смисол но тоа е тоа ... сепак тоа биле други времиња и од нула да се почнело ќе се стигнело до некаде, денеска се други времиња многу полоши во тој социо-економски аспект, а потребите на луѓето се далеку поголеми од тогаш но тие генерации исто така имале и поголема храброст од нас сега, имале и поголема одлучност и во никој случај и покрај работните обврски(па и кариери) не ги запоставувале своите семејства/деца ... но пак ќе кажам сосема други времиња(во социо-економски аспект) !

во 60-70-80 децата не се разликуваа многу меѓусебе, сите носевме гардероба од поголемите, сите игравме криенка и немавме некои посебни играчки
денес секое дете си бара да има телефон, компјутер, нови патики (марка секако), нови трењерки итн
некои имаат многу, некои средно, некои ич, епа тешко е денес да гледаш како детето твое копнее по копјутер а ти немаш да му овозможиш, ова е само пример. Да бидеме реални денес копјутерот е најголема потреба, телефоните исто, па ако некое дете го нема тоа ке биде отфрлено од општеството и многу тешко ке може да просперира и да се пробие дека сите ке го зафрлаат на страна.
Постарите, да кажам нашите генерации скоро сите бевме еднакви, ама сепак некое дете и да беше посиромашно, сепак ке можеше да биде прифатено а за жал денес не е така
Мајките наши со средно образование па и со ниско, биле вработени имале солидни плати и деца, денес со високо образование се седи дома и се преживува

На темава до сега не се јави ниедна жена што тврдеше дека без размислување ќе одбере кариера пред деца. И ништо чудно, со оглед на тоа како некои распрдени фраерчиња ја нападнаа Plavooka која само објаснуваше што и како од еден поинаков, али реален аспект. Пошто, нели, нема зашто да прочиташ мислење од девојка! која можно е да се сретне со проблемов пред едно машко. Нема ни потреба од дискусија, зашто би имало кога деца си зимаат за право да решаваат во туѓо име што и како треба и е правилно да се прави. Кога ќе им снема аргументи за тоа ( а тоа е доста брзо) се занимаваат со нечиј личен живот и Милка чоколадца, комплетно утнувајќи ја поентата на муабетот и сосема побивајќи си ги сопоствените и онака никакви аргументи.

Он топик - до сега, на скоро сите интервјуа на кои сум била ми било поставено прашање, доста дрско и безобразно, според мене - дали планирам, во скоро време да мажам и да раѓам деца. Секогаш сум им одговарала, уз сладуњав осмех - не, кариерата ми е на прво место :rolleyes:

И да, ако дојде до тоа да бирам, ќе ја одберам кариерата како приоритет, барем привремено, од веќе 100 пати објаснети причини.

Прво донесоа некои бомбастични закони да си речеш ''браво,почна некој да мисли и на работникот во оваа држава" а после донесоа други закони кои ќе направат дупки во постојните и работодавците да видат аир. Ко ќе видиш политика само се врти секојдневно работите остануваат без малку исти. А ваму за трето дете реклами фрштат (Туцај и диши слободно, измена на законот за аборус, забрана за рекламирање на кондоми итн.)

Дете :D
Некои работи не се купуваат со пари. Џабе убава работа и голема плата ако нема на кој да ги потроши.
Кој има дете знае дека вреди повеќе од се. :love:
Парите се заработуваат и трошат, а времето поминува.
На 35-40 год ли раѓаат?
До тогаш ли планираат да работат во таа фирма што има вакви правила, па потоа да имаат деца?
Кога детето ќе биде 20 год она 60, и ако оди по нејзиниот пат и животот да го гледа во кариера таа баба ќе биди на 80 год( ако дочека).
Има фирми во кои мора да работиш 3 години па потоа да имаш дете.
Денес никоја работа не е сигурна и да немаш деца може да ти кажат оди си ако на тоа место планираат да вработат некој нивна пријателка.
А и не е тешко да се чува дете сте изнапишале како којзнае какво чудо да е. :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom