Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Деновиве разгледував клими ми треба за соба од 33м2 и ме збунија каква треба дакупам 12-ка или 9-ка 2,5kw или 3,5kw паако иманекој искуство со тоа и може дами помогне
1. Дали климата ќе ти служи само за ладење?
2. На која страна ти гледаат прозорците?
3. Какви прозорци имаш? (ПВЦ? Колку стакла?)
4. Дали имаш изолација на куќата/станот?
2.5 kW ќе лади, ама ќе работи повеќе. 3.5 kW е малку поскапа ама полесно ќе го лади просторот. Без многу математика земи 3.5[/quoteок фала
Моја препорака е да си купиш BEKO BK 130-131 XP клима уред 3,5kw што е доволна за наведената твоја квадратура.Деновиве разгледував клими ми треба за соба од 33м2 и ме збунија каква треба дакупам 12-ка или 9-ка 2,5kw или 3,5kw паако иманекој искуство со тоа и може дами помогне
да само за ладење
на југ
дрвени прозорци 6 прозорци и една врата која половина е стаклена
немама изолација на куќата
3.5 побргу ќе постига температура и побргу ќе го исклучува компресорот.
2.5 поспоро ќе изладува и подолго ќе работи компресорот.
Моја препорака ти е 3.5 ако нема голема разлика во цена.
Да држи логиката за мала разлика во цена, ама без подобрена изолација џабе е и 6К да земе.
Слично објаснување за купување на помоќни клими ќе дадат сите продавачи ... земи си бе 3.5 што ќе се заебаваш со мала? Но не мислам дека послабите се џабе измислени. Или пак можеби на идниот сопственик му е битно од 1 до 100 за колку ќе крева и да прави температурни шокови.
2.5 е сосема доволно за таа квадратура. Не би препорачал никому да паѓа на маркетиншки финти од тип за малку посакпо ќе добие многу повеќе. Ниту ќе добие многу ниту ќе доплати малку.
Јас имам 2.5 во слична просторија. Сега да треба да ја менувам 3.5 без размислување би ставил. Затоа што никогаш вратите од собите не се затвараат па иде ладното и на други простории а 2.5-кава ко луда работи за да постигне.