Авантуристички книги

• Креатор на темата Креатор на темата marinium
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сакате да читате авантуристички книги ?

• Вкупно гласачи
    17

marinium

Even Cops Dial 911 -S.W.A.T !
Член од
5 мај 2013
Мислења
994
Поени од реакции
506
Вака ...Сакам многу авантурстички книги ,со пловидби ,истражувања , некој такви како 20.000 милји под морето , Робинзо крусо , Островот со скриеното богатство ,Гуливеровите патувања и др. Може ли некој да ми предложи и каже некоја ваква книга ?
фала :D

Повикот на дивината, По златото на Алјаска, Хрониките на Акакор и др.

повикот на дивината ја иам прочитано ..а за другиве две ке ги разгледам фала :D

Прашање до форумџиите. Дали некој ја прочитал "Бамбила од другиот свет" од Михо Атанасовски. Супер напишана книга од македонски автор. Дури и ако се направи филм според неа може да биде супер филм. Ако некој друг ја прочитал баш ме занима дали и на него му се допаднала.

Прашање до форумџиите. Дали некој ја прочитал "Бамбила од другиот свет" од Михо Атанасовски. Супер напишана книга од македонски автор. Дури и ако се направи филм според неа може да биде супер филм. Ако некој друг ја прочитал баш ме занима дали и на него му се допаднала.

mozes u kratki crti da mi kazes za sto se raboti ? pls xD :D

Ако сакаш авантура, за мене John Carter ми е најдобра за сега. Edgar Rice Burroughs пишува ептен manly книги.

mozes u kratki crti da mi kazes za sto se raboti ? pls xD :D
Се работи за некој тинејџер како го киднапираат од некоја напредна цивилизација која живее под земјата и дека планетата земја е шуплива и има цел еден нов свет под земјата кој ниеден човек не го знае.
Тој се спријателува со едно девојче (Бамбила) од тој свет, но научниците од тој свет сакаат да му напраат обдукција на дечково од нашиот свет (за обдукцијата не знае ни Бамбила итаа е изненадена)...... и тука почнува заплетот. За среќа на крај има хепи енд :)

Се работи за некој тинејџер како го киднапираат од некоја напредна цивилизација која живее под земјата и дека планетата земја е шуплива и има цел еден нов свет под земјата кој ниеден човек не го знае.
Тој се спријателува со едно девојче (Бамбила) од тој свет, но научниците од тој свет сакаат да му напраат обдукција на дечково од нашиот свет (за обдукцијата не знае ни Бамбила итаа е изненадена)...... и тука почнува заплетот. За среќа на крај има хепи енд :)

интересна книга ,ми фаќа окце xD

последната книга од овој жанр што ја слушав ( аудио книга) беше „Емигранти“ од Алексеј Толстој - но не верувам дека би ти се допаднала

последната книга од овој жанр што ја слушав ( аудио книга) беше „Енигранти“ од Алексеј Толстој - но не верувам дека би ти се допаднала
да ја видам на гугл;) ,него знаеш некоја со море со пловидви со некој такви авантури ?? tnx xD

Бајрон - „Странствувањето на Чајлд Харолд“.

Едгар Алан По - „Авантурите на Артур Гордон Пим“.

Само препораки да ти даваме на темава? Има тема за препораки на книги, па ај за да не ја кантосувам...

Тие што читаат таква литература нека се изјаснат што им е интересно во таквиот жанр, кои им се омилени дела, омилени автори? Што е тоа што фасцинира кај нив итн. итн.

фала за двата предлози :) иначе нов сум на форумов и не сум ускладен многу извини :(:unsure::)
--- надополнето: 12 јуни 2013 во 23:06 ---
„Киднапиран“ од Стивенсон
клик

мислам дека ми ја погоди стварно ...фала многу :):):)

фала и добревенајдов :):D
најискрено ако не забораам ,ама ветувам :):D
фала уште еднаш !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom