IOS 7

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksnadar87
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допаѓа IOS 7 ?

• Да

Гласови: 16 42,1%
  • Не

Гласови: 15 39,5%
  • очекував повеќе

Гласови: 7 18,4%

• Вкупно гласачи
    38
  • Гласањето е завршено на .
Член од
5 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
64
Локација
Prilep
Знаеме за последниот настан на WWDC па дечки сметате дека се случија промени во IOS што ви е интересно а што не ? Дали apple покажа дека всушност не е моментот само во хардверското форсирање на smartphones ?!

EBSNLFI.jpg

Не ми се допаѓа новиот дизајн (n)

Има многу (добри) работи од Cydia имплементирано во iOS 7 што колку е добро толку е и лошо. Темата е едноставна и „чиста“, нешто што во моментов сите компании го прават (кој ги знае зошто), пример Windows 8, Google, Facebook.... Ама ќе си ја смениш темата преку Cydia и решен проблем :)

Искрено, ре-дизајно не ми се бендиса. Се знае iOS по шо се делеше од останатите. Вака сега, незнам. Патем како шо можев да видам, ќе се отклучува со слајд од долу на горе? Бљак, that is so not iPhone...

Од друга страна, фала курцу се сетија да имплементираат некои идеи од Cydia, јас мислев уште ќе се инаетат и ќе треба 13 кликој за да се укључи 3G -то.

Е сега, гарант ова му е маркетиншки трик, во некоја понатамошна верзија (10) ќе кажат дека се враќаме кон корените, и ќе го вратат културниот дизајн на iOS 6.

Искрено, ре-дизајно не ми се бендиса. Се знае iOS по шо се делеше од останатите. Вака сега, незнам. Патем како шо можев да видам, ќе се отклучува со слајд од долу на горе? Бљак, that is so not iPhone...

Од друга страна, фала курцу се сетија да имплементираат некои идеи од Cydia, јас мислев уште ќе се инаетат и ќе треба 13 кликој за да се укључи 3G -то.

Е сега, гарант ова му е маркетиншки трик, во некоја понатамошна верзија (10) ќе кажат дека се враќаме кон корените, и ќе го вратат културниот дизајн на iOS 6.

Како што гледам, ова е направено за оној parallax (3D) ефект, односно иконите се над позадината. Затоа мора да биде се толку примитивно и Win 8 like...како и со секој производ на Apple, останува да видиме во живо. На крај, секогаш на прв поглед не ни се допаѓа, ама кога ќе го фатиме во раце... :)

премногу е шарен и наликува на андроид. Се добива впечаток на ефтин корејски продукт во убава и „светкава“ кутија

премногу е шарен и наликува на андроид. Се добива впечаток на ефтин корејски продукт во убава и „светкава“ кутија

Нели, ми наликува како играчка за деца бидејќи ставиле такви бои. Но бидејќи толку многу време беше исто, секоја промена и тоа како е добредојдена.

2.jpg

5.jpg

4.jpg

Steve Jobs: Good artists copy great artists steal :pos:

Комбинација на Win8 и Android(HTC Sense)(n)

996162_556499521063048_2135813245_n.jpg

998897_556497927729874_690208778_n.png
Дури и искористиле нешто за mail апликацијата од новиот update на Gmail:pos:

Комбинација на Win8 и Android(HTC Sense)(n)

996162_556499521063048_2135813245_n.jpg

998897_556497927729874_690208778_n.png
Дури и искористиле нешто за mail апликацијата од новиот update на Gmail:pos:

Како и да е, одлично освежување на платформата. Ова му требеше уште од времето на iPhone 4.

Нешто многу butthurt Крапдроид фанови гледам тука...

Мене ми се свига новиот изглед.Ми се здосади цело време едно исто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom