Јанче

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
Acid Фотографиите преработувани ли ти се на нешто? Како магла изгледа водата од реката...
Иначе многу добри фотографии (y)

Не баш... Ефектот на „магла“ кај водата се добива со долга експозиција. Значи, само работа со камера и статив, без фотошоп.
И да, намерно е направено така :)

Барај long explosure water :)

Прекрасно село, но некако ми е многу изолирано :)
Некогаш баш би сакал да го посетам :)

Во план сум да посетам некои места од Македонија а едно од тие места е и јанче. Сакам да прашам доколку некој бил со кола од Скопје до Јанче отприлика колку км има, потоа од с.Јанче до Галичник колку би имало км. За престој колку што имам слушнато дека било отприлика 50 евра ноќ во хотелот што е во Јанче.

Од Скопје до Јанче има околу 120 км. Од Јанче до Галичник пешки има 2 часа угорнина, а со кола 50 км.

Од Скопје до Јанче има околу 120 км. Од Јанче до Галичник пешки има 2 часа угорнина, а со кола 50 км.
Фала ти многу :)

Случајно да не имаш мапа од google? како оди патот? или пак преку кои градови - места треба да се помине...

Во план сум да посетам некои места од Македонија а едно од тие места е и јанче. Сакам да прашам доколку некој бил со кола од Скопје до Јанче отприлика колку км има, потоа од с.Јанче до Галичник колку би имало км. За престој колку што имам слушнато дека било отприлика 50 евра ноќ во хотелот што е во Јанче.

Еве овде имаш некој информации за цените и хотелот. Колку се актуелни незнам. Но од искуство знам дека најдобро е пред да одиш да се јавиш и да се договориш околу цената и слободните места. Во тој крај нема многу хотели. Една од можностите секако е и ноќевање во манастирот Свети Јован Бигорски.

Патем покрај туризмот еве со што друго се занимава газдата. Секоја му чест на човекот.

Последно уредено:
Дечки, некој на Гугл Мапс да ми покаже каде е точно Елен скок?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom