- Член од
- 16 април 2013
- Мислења
- 19
- Поени од реакции
- 53
На нас, обичните граѓани, во оваа држава се ни е исто дали тестирањето ќе било ЕКСТЕРНО, или НЕ!
На мене, додека учев, сите тестирања ми беа „ЕКСТЕРНИ“!!!
Зошто?
Затоа што, ниту татко ми беше директор, ниту мајка ми професор, ниту „ВУЈКО МИ ВЛАДИКА“. Си учев „ЗА МЕНЕ“. И станав тоа што сум.
За жал, знам и такви, чии што „ВУЈКО БЕШЕ ВЛАДИКА“, татко им директор, мајка им професорка, и кои што добиваа оценки „ПОРАДИ ШКОЛАТА НА ВУЈЧЕ, ТАТО И МАМА“, и кои што и денес (за жал) се „ОВА, ОНА и ТОА“ и некој друг работи и наместо нив.
„Ама АКО“ (Пеперминт).
Мене и тоа не ми смета. Јас и си учев, а и си работам „ЗА МЕНЕ“.
И така, ги воспитувам и моите деца.
И сум „ЗАДОВОЛЕН СО СЕБЕ“.
Како што НИКОЛА ТЕСЛА, не го биеше ГАЈЛЕ, затоа што матурираше како „МНОГУ ДОБАР“ поради 2 „двојка-та“ од „НАЦРТНА ГЕОМЕТРИЈА“, и не продолжеше да учи „ЗА СЕБЕ“ и да стане тоа што стана, така и јас моите деца ги учам дека, „ЧОВЕКОТ УЧИ САМО ЗА СЕБЕ“.
А, на кој му смета „ЕКСТЕРНОТО ТЕСТИРАЊЕ“ - заклучете сами.
На мене, додека учев, сите тестирања ми беа „ЕКСТЕРНИ“!!!
Зошто?
Затоа што, ниту татко ми беше директор, ниту мајка ми професор, ниту „ВУЈКО МИ ВЛАДИКА“. Си учев „ЗА МЕНЕ“. И станав тоа што сум.
За жал, знам и такви, чии што „ВУЈКО БЕШЕ ВЛАДИКА“, татко им директор, мајка им професорка, и кои што добиваа оценки „ПОРАДИ ШКОЛАТА НА ВУЈЧЕ, ТАТО И МАМА“, и кои што и денес (за жал) се „ОВА, ОНА и ТОА“ и некој друг работи и наместо нив.
„Ама АКО“ (Пеперминт).
Мене и тоа не ми смета. Јас и си учев, а и си работам „ЗА МЕНЕ“.
И така, ги воспитувам и моите деца.
И сум „ЗАДОВОЛЕН СО СЕБЕ“.
Како што НИКОЛА ТЕСЛА, не го биеше ГАЈЛЕ, затоа што матурираше како „МНОГУ ДОБАР“ поради 2 „двојка-та“ од „НАЦРТНА ГЕОМЕТРИЈА“, и не продолжеше да учи „ЗА СЕБЕ“ и да стане тоа што стана, така и јас моите деца ги учам дека, „ЧОВЕКОТ УЧИ САМО ЗА СЕБЕ“.
А, на кој му смета „ЕКСТЕРНОТО ТЕСТИРАЊЕ“ - заклучете сами.