Соба со пијано

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
Ја живеам за денот кога ќе излезе македонски комедија филм..што значи нема да доживеам.Пошто комедија е најтешко да се сними..вака удри на психа и секс сцени..проверено нешто.

Викенд на мртовци? :D

Инаку баш сакам да видам шо катара е чудово.

Ја живеам за денот кога ќе излезе македонски комедија филм..што значи нема да доживеам.Пошто комедија е најтешко да се сними..вака удри на психа и секс сцени..проверено нешто.

Според мене прашање на време е кога ќе снимат македонски филм со наслов "Ааааааххх , е*ење..."

Живеам за денот кога ќе направиме нешто оригинално, што нема да биде клише.
Навистина.

Имам мешани чувства за филмот - воглавно ми се допаѓа но имаше некои ситници кои ми бодеа во очи т.е недовршувањето на приказните, но океј од друга страна кога ќе видиш тоа и му е поентата на авторот да не остава да размислуваме со секоја приказна (пример приказната со таткото и синот, шоферите).

Несекојдневен македонски филм (од гледна точка на начинот на снимање и сценографијата) бидејќи нели 99% од нашиве филмови се со голотија, но во овој имаме во скоро секоја од приказните. Извонредна музика. Глумците совршено одбрани. Васил Зафирчев феноменален, Наташа Петровиќ иако не изусти ни збор во целиот филм, со своите face expressions направи да и се даде огромна почитт.

Која ебена фаца беше хрватката црвенокосата Гога, онаа со лезбејската приказна.:cuc::drk:

Ептен смешна сцена ми беше со Русите што дојдоа да го купуват хотелот во кеш:pos:

А да, Игор Стојчевски и Симона Спирковска голема почит. Одлична глума, публиката најмногу се смееше на нивните сцени, совршени беа!

Оценка, нешто помеѓу 8/10 дека е наш, иначе одлично седмиче!

И јас го ѕирнав филмов, и ми се допадна.

Секоја од приказните е фино осмислена и поттикнува на размислување. Интересно се преплетуваат и развиваат. Има и еден куп криени детали кои успеав од прва да ги уловам :)

Го гледав филмот на премиерата во Битола и воопшто не сум задоволен. Па уште и некој се буни зошто немаме кандидат за Оскар оваа година. Па како да имаме кога ќе ми каже Изи дека сме праеле демек модерни филмови едно др, а тој ми прај филм што можеби би профункционирал накај 1995 година, а сега тешко... стварно нз кого би го заинтересирала тематиката на филмот за тоа што се зборува и сл, во една хотелска соба. Како можам цел филм да го возам со иста камера, ист ритам и темпо, без никаква кулминација... дали се работи за љубов, среќа, или пак иаме напната ситуација кај што некој го убиваат или умира камерата брате спија и си возиме фарови низ соба :) Па дај малку барем да го изрежирал филмот ко што треба, дај му динамика определи ситуации и моменти заедно со драмското дејство, напрај разлика во тоа што се случува а не иста емоција без разлика на тоа што се случува пред камера...
Инаку на Изи му посакувам се најубо и со среќа за следниот му проект за Браќата Манаки и со УМ и памет како ќе ги потроши парите ако сака да го шета филмчето по фестивали и да биде кандидат за Оскар од Македонија.

Не ме завлече трејлеров, ама можда ненадејно ќе го изгледам.Не за друго, од Балканкан не сум гледал филм во кино (n)
Кој е од Охрид, од 4-ти до 11-ти Октомври во 20:00 овде се прикажвиТ
67398_160037700684851_5105735_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom