Curious
пичкин дим
- Член од
- 24 јули 2007
- Мислења
- 1.653
- Поени од реакции
- 1.899
Немам деца другарке. Најди ми ти деца, обезбеди ме финански нема проблем ќе експериментираме.Дека е многу лесен нели?Не се исплаќа прифаќање ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Немам деца другарке. Најди ми ти деца, обезбеди ме финански нема проблем ќе експериментираме.Дека е многу лесен нели?Не се исплаќа прифаќање ...
Со една Македонска плата никој неможе да издржува семејство, може само да мизерува. Дали било маж или жена, навистина во оваа земја е небитно.
Никад не ме издржувал никој освен моето семејство и верувам додека ме држат нозе, ум и раце нема да ме издржува никој. Воспитана сум сама да заработувам и да не бидам од никого зависна за пари. Од тоа поубаво нема. Поради децата можеби би прифатила само половина работно време, бидејќи децата би имале потреба од мајка. Но во никој случај да останам без работа.
За жал не спаѓам во групата на жени кои порадо би дремеле дома, готвеле, чистеле и чувале деца. Не сум така кодирана, не за друго
Мажите во Македонија реално да збориме уште на 30 години живеат со своите со процент преку 90%. Тоа покажува колку би бил реален одговорот дека можат самостојно да одгледуваат семејство. Не дека се они само криви, таква ни е економијата и државата. Желбите и реалноста во Македонија се два различни поими.
Се осетив како Јованка Броз.Немам деца другарке. Најди ми ти деца, обезбеди ме финански нема проблем ќе експериментираме.
Ти изгледа си имаш добро платена работа шом вака мудро делиш совети!![]()
Не е потребно искуство во случајов за да се оцени што е потешко. Ако е потребно искуство нека ни каже некоја што имала кариера и што била домаќинка.Се осетив како Јована Броз.
Баш дека немаш деца, не можеш да збориш однапред и да кажуваш колку е тоа полесно.
................
Затоа и стои зборот само „Не дека се они само криви, таква ни е економијата и државата.“ Многу добро знам колку работиме ние и колку сработуваме. Не сме за џабе у гомна. И многу добро гледам како денешниве мажи можат да издржуваат самостојно фамилија и кој е столб и бандера.
Имам чувство во земјава дека се е само на уста, ова ќе правиме, она ќе правиме, вака ќе заработиме, онака. Ни една идеја ја немаат уточено и реализирано. Исто и за излагање од државата. Абе јас ако решам да се иселам и да најдам работа, абе ако треба нема да заспијам ама ќе најдам и ќе заминам. Не чекам од никој да ми помогне, сама можам апсолутно се.
Цело време се кука нема работа, ја викаш да дојде цел ден игра игри на фб. Е оти бе дете нема резултати? Ми вика не сум јас крива, таква ни е економијатаИ како да не ја шутнеш и вечно да остане без работа. Овде сите „работат“ ама пусто никако да сработат како шо треба. Затоа и се слагам со лазар на темава, абе ако ми плаче дете за леб, не оти сум жена, абе од 5 сабајле до 8 вечер ќе ринтам како коњ, за тоа дете да има се што ќе посака. А не легнале како волови (жени крави) и кукаат по цел ден. Или не и давал да работи оти ја гледале муштериите, а он нема сол во очи да си фрли, важно она дома да седела да не му ја изеде некој. Толку сме заостанати во мозокот на овој пеколен Балкан, што некогаш се прашувам што ксмет имав бе овде да се родам, меѓу ваква народија пародија.
Можеби pearl имаше право, однапред дискусијава е осудена на пропаст .Не е потребно искуство во случајов за да се оцени што е потешко. Ако е потребно искуство нека ни каже некоја што имала кариера и што била домаќинка.
За у Скопје збореше онПросечна плата 350 евра!?
![]()
Приметувам просечна плата во Велес е 9000 денари..
Имаш ли некоја што е сингл да регистрираш тука, да размениме мислења?Можеби pearl имаше право, однапред дискусијава е осудена на пропаст .
Како може да кажеш за нешто дека не е потребно искуство? Демек се во животот од лични убедувања си погодил и сфатил и секогаш излегувало така? Ако не беше потребно животно искуство, светот ќе беше создаден од фантазија, не од реалност.
Јас имам сестра која чува две деца, 7 години и 4 години. Готви и чисти за 7 луѓе, плус се грижи за децата. Имам и снаа која близначињата и ги чува жена зошто и е многу полесно да оди на работа, не зошто е зависна финансиски. Штета не можам да ги натерам двете да се регистираат за да ти ги кажат искуствата, која со која не би се сменила.
Остај друже ваму е веќе срамота да кажеш дека земаш плата, дека одиш на одмор или недај боже на ручек.Да! Нели! Како не му е срам што има плата! Мамицата негова размазена!
Ок, еве да речеме дека е невозможно да се оцени што е потешко без искуство.Можеби pearl имаше право, однапред дискусијава е осудена на пропаст .
Како може да кажеш за нешто дека не е потребно искуство? Демек се во животот од лични убедувања си погодил и сфатил и секогаш излегувало така? Ако не беше потребно животно искуство, светот ќе беше создаден од фантазија, не од реалност.
Јас имам сестра која чува две деца, 7 години и 4 години. Готви и чисти за 7 луѓе, плус се грижи за децата. Имам и снаа која близначињата и ги чува жена зошто и е многу полесно да оди на работа, не зошто е зависна финансиски. Штета не можам да ги натерам двете да се регистираат за да ти ги кажат искуствата, која со која не би се сменила.
Ниедна што се пали на аутсајдерски муабети.Имаш ли некоја што е сингл да регистрираш тука, да размениме мислења?
Гледаш дека со поспуштена топка е подобро. Треба во пракса почесто тоа да го користите, на многу жени им е дополнителна фрустрација кога некој ќе им каже дека е многу полесно да се биде домакинка. Зошто е се, само не полесно.Ок, еве да речеме дека е невозможно да се оцени што е потешко без искуство.
Да дискутираме што е подобро тогаш.
Јас тврдам дека е подобро жената да работи и да плаќа други да работат домашни работи, како снаа ти. Ти што мислиш?
Ова со еднаквоста на половите, колку почесто го слушам, толку почудно ми стануваБорбата за еднаквост мора да постое, бидејќи ние сме биле гледани како пол од понизок ранк, многу долго време. За да не се вратиме назад во минатото, мора да постое еднаквоста меѓу половите.
Ти што идеш контра на секоја ебана тема на кајгана, после 5тата страна во што ти лично си различен од девојче?Ова со еднаквоста на половите, колку почесто го слушам, толку почудно ми станува, во што се мажите и жените еднакви? Зошто неприродно се форсира еднаквост кога ја нема? Секој може да види дека не сме еднакви, различни сме!
Зошто не би можел мажот да биде столб на семејството и да го издржува?