Заеднички финансии во врска или брак

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Дали имате заеднички "фонд"?

• Вкупно гласачи
    117

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Веб-сајт
www.kajgana.com
Ме интересира дали заеднички со партнерот ги планирате финансиите и како?

Незнам како би било да се делат трошоци во брак ... сепак сите пари се за едно место во кое се двајцата нели? Гласав за првата опција и мислам дека така треба да биде. 8)

Првата опција би ја играл и јас дефинитивно во брак, нормално со по некој фонд за посебен џепарлак. Во врска играм на самофинансирање со кофинансирање! :)

Да, да џепарлак во секој случај, и секако ако дозволува ситуација секој сам да си го заработува, за да не се осеќа никој омаловажен ... а за врска дефинитивно секој сам ... освен ако не живеат под ист покрив :lol: :wink:

Заеднички буџет, ама сега за сега само јас заработувам! Заедно арчиме, јас сакам да штедам, а не знам како, а она сака да штеди, а арчи на домите ни! Така што секогаш сме скоро на ич, се обидуваме да планираме, ама не ни успева!

Заеднички буџет за фоајето а секој за себе си троши колку што сака. Подароците се друга приказна : кај мене секој секому дава.

Sekako deka zaednicki budget , so ima veze koj kolku nosi doma ili pa troshi , bitno da se deli . Nikogas ne bi ni pomislila na delena ekonimoja .
Ke vi kazam eden primer zapadski imam drugarka zivej so deckoto , toj e inginer , taja studentka , go delat friziderot gorniot sprat e nejzin i ko i treba nesto primer mleko za kafe prasva dali e ok da zemi a pa toj ludako zema pojke pari i koga nema taja i pozajmuva primer za na kino za izlez a ova za mene e da go tepas so kamshik..

glasav za prvoto bidejki kaj mene e taka.nema delba koj kolku zaraboti ne e vazno se vleguva vo edna kasa i naravno taka po moe funkcionira eden brak,no vo Germanija 95% od brakovite ili zaednicite sekoj za sebe raboti se deli stan,hrana,ako eden denes kupi marmelada drugiot mora da mu dade pola od cenata da ti e**m takov zivot :?

ragazza напиша:
Sekako deka zaednicki budget , so ima veze koj kolku nosi doma ili pa troshi , bitno da se deli . Nikogas ne bi ni pomislila na delena ekonimoja .
Ke vi kazam eden primer zapadski imam drugarka zivej so deckoto , toj e inginer , taja studentka , go delat friziderot gorniot sprat e nejzin i ko i treba nesto primer mleko za kafe prasva dali e ok da zemi a pa toj ludako zema pojke pari i koga nema taja i pozajmuva primer za na kino za izlez a ova za mene e da go tepas so kamshik..
Само кого да го тепаш, него или неа? :)

Jas mislam nea da ja tepas ... toj ne e kriv sto mu prifaka taa takov odnos :wink:

Kako so veli cicko Balasevic
To ne bira pamet , nego srce

Ако го слуша срцето, а го занемарува мозокот што и вели, може да доживее и срцев удер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom