Уште еден масакар во Америка - и уште една експлозија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Не си гледал изгледа preppers на national geographic.. Баш обратното се случува со америчкиве лудаци, еден мочан закон за пази ова "шаржери со помал капацитет" не успеа да го истурка house nigger-он обама, не па да донесат саглам закон за целосна забрана за продавање оружје... USA е најнасилна нација во светот според сите статистики на пр. најмногу затвореници, намногу убиства со огнено оружје секоја година итн итн.. Најголема домашна индустрија им е воената т.е производство на оружје, па затоа и јасно е зошто никогаш нема да го забранат оружјето....

Не се вика за џабе ДИВИОТ ЗАПАД.Но како и да е,цел свет трча и се тепа да добие виза за престој во Америка,со децении е без конкуренција на други држави по број на студентски барања (во смисол студирање таму,WORK & TRAVEL итн.) ние овде може само да лаеме патем друго и не ни преостанува..

или шо би рекле нивнине пријателчиња ал каеда "DEATH TO AMERICA!"...

Prijatelcinja al kaeda, ama ti ustvari poima nemas deka Cia e povrzana so Al Kaeda i deka ubistvoto na Osama e cista izmisljotina... :)

Мразам теории на заговор али ова нападиве смрдат на внатрешна работа.

Па за нападиве во Бостон треба да си лејка во главата да не видиш дека организирано од самите Американци.

Prijatelcinja al kaeda, ama ti ustvari poima nemas deka Cia e povrzana so Al Kaeda i deka ubistvoto na Osama e cista izmisljotina... :)

Знам многу убаво јас дечко не се секирај, една од причините што ги мрзам е дека они го создадоа екстремниот ислам за нивни краткорочни национални интереси а ние го јадеме стапот заради нив. Саудиска арабија е чист пример за тоа, ги оставаат да прават што сакаат тоа send nigger-те а овие нафта им праќаат... да не забегуваме во друга тема...

Знам многу убаво јас дечко не се секирај, една од причините што ги мрзам е дека они го создадоа екстремниот ислам за нивни краткорочни национални интереси а ние го јадеме стапот заради нив. Саудиска арабија е чист пример за тоа, ги оставаат да прават што сакаат тоа send nigger-те а овие нафта им праќаат... да не забегуваме во друга тема...

Гледам дека немаш баш познавања за радикалниот ислам.Во исламот има нешто слично како во христијанството ''божји закони'' и има така наречени ЧЕТИРИ СТОЛБОВИ НА ИСЛАМОТ (барем јас така знам).Овие мирољубиви муслимани они се водат според овие божји закони односно овие пишани т.н столбови во Куранот,а радикалните исламисти се водат според зборовите на Мухамед,синоним за тоа ти е или главна основа ако сакаш наречи ја реченицата што ја рекол Мухамед ,,СИТЕ МУСЛИМАНИ ТРЕБА ДА ЖИВЕАТ ВО ЕДНА ЕДИНСТВЕНА СВЕТСКА МУСЛИМАНСКА ДРЖАВА (наречена калифат) КАДЕ ШТО ЌЕ НЕМА ДРУГИ НЕВЕРНИЦИ (припадници од други вери).Радикалниот ислам постои многу порано од идеата на Америка да жари и гаси по светот,уште во Отоманската империја лежат тие почетоци,каде што се спроведувало исмамизација на населението од други вери а оние што не се покорувале односно не го примале исламот биле наречени баш случајно НЕВЕРНИЦИ и од таму поттекнува тоа што сега нас драгите сограѓани албанци не викаат КАУРИ односно во тоа време ЃАУРИ. Уште да додадам дека ЦИА дирекно ја финансираше Ал Каеда за време на Советската Инвезија подоцна окупација врз Афганистан и затоа претрпеја благодарение на ЦИА советите огромни загуби во техника и човекчки ресурси.Според мене не изгледа толку големо непријателството и омразата меѓу Америка и Ал Каеда како што се сервира на светската јавност. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom