Апсолвентска вечер

• Креатор на темата Креатор на темата MajMyH
  • Време на започнување Време на започнување
Има разлика матура и апсолвентска - веруј. Плус ако сакаш некад да идеш на интервјуа на работа каде што се носи така поофицијално - ете ти костум. Сакам да кажам - ќе ти се најде. Не зборам класично одело, туку може да се најде поспортско. А и има многу поефтино се искомбинираш од 8к денари. Јас за 5000 денари бев облечен целосно, каде што најмногу платив за патиките, кои ги искинав од носење. :D
Со 3 години ми е факултетот и ништо сум со тоа така да работа додека не завршам мастер нема да барам за тоа што го студирам и затоа се одлучив на тој чекор т.е. да не купувам одело. :)

Кај се облече бре за 5 000 денари и што носеше? :) Пиши ми пп ако не сакаш тука. :P

Со 3 години ми е факултетот и ништо сум со тоа така да работа додека не завршам мастер нема да барам за тоа што го студирам и затоа се одлучив на тој чекор т.е. да не купувам одело. :)

Кај се облече бре за 5 000 денари и што носеше? :) Пиши ми пп ако не сакаш тука. :P

Патики, панталони, кошула и сако. Низ Центар прошетав и си се стокмив. Сеа продавници не памтам, ама изгледаше како многу да е поскапо целосно.

Ај да разберам некој друг да шерифува по темиве, ама модератор тоа да го прави и притоа никако да не помогне, е тоа.....(y)

Никаде не реков дека е глупа темата, дека е глуп он или слично, туку му укажувам дека на 21-22-23 години ако не знае како да се облече на една обична вечер (каде многу од луѓето се помалку дотерани отколку за ноќно излегување преку викенд).
Плус башка ваљда не е само машко во цела генерација, па не може да се посоветува со некој колега или слично.

Ако си на некој безвезе факултет, не се ни мучи со одела.
Еве како одат патрициите на апсолвентска:

EnQkOpe.jpg

ако ми ги позајмиш тие 300 евра не е проблем за трошење. Батка од 10 000 денари не давам повеќе, оти што се однесува до мене не ми значи многу многу дека сум завршил факултет. Денес факултет секој втор има, да беше нешто повисоко ај да фрлам и пари и глупости.
--- надополнето: 18 април 2013 во 09:59 ---

Батка не обожавам вакви настани ама баш ич. Не сакам многу многу ниту свадби ниту никакви срања такви, нема смисла никаква тука ајде не се прашувам јас. Дека ќе се дотерам во незнам што и ќе отидам таму да свртам по некое оро (поглупо нешто не можело да биде смислено, фати се за рака и кружи ко коњ), ќе се потресиш некој сат, ќе се испотиш лом и толку. Ќе се памтело или незнам што абе ајде, или големата факултет се завршил :facepalm:. Затоа прашувам како се оди да не излези само јас да отидам во некоја поинаква комбинација, оти не обожавам да ме погледнуваат таму сите и да ми се коментира. Ако треба костум ќе земам костум, ако не шо ќе ми одговара мене. Прашувам од поискусните од тие кои поминале низ ова да не направам грешка што има срамота или чудно тука.

daj mi gi tie 10 iljadi ja ke te oblecam za 3 iljadi....i ke bides top...

daj mi gi tie 10 iljadi ja ke te oblecam za 3 iljadi....i ke bides top...
за 3 илјади, абе и на битпазар имам поминато и добро сако не е под 2500, ами чевли, кошула, пантолони. За тие 3 илјади по рамбовка, тренерки и патики може да се облечам :)

Никаде не реков дека е глупа темата, дека е глуп он или слично, туку му укажувам дека на 21-22-23 години ако не знае како да се облече на една обична вечер (каде многу од луѓето се помалку дотерани отколку за ноќно излегување преку викенд).
Плус башка ваљда не е само машко во цела генерација, па не може да се посоветува со некој колега или слично.
Точно. Не рече дека е глупа темата или он или нешто слично ама ни јас не реков дека ти рече нешто такво. Само прокоментирав што одма му се нафрли и воопшто не го посоветува и не му помогна. Туку ај да не ја развлекуваме сега темава, има една во врска со шерифувањата, доволна е. ;)

Дечки ај малку помош, не познавам некој кој бил сега брзо апсолвент, мене за 2-3 недели ми е апсолвентска вечер и појма немам каква облека се носи, што и како треба. Ај малку помош предлози што како да се носи и каде имате сретнато таква облека оти сум слаб со време за премногу да рашетувам низ Скопје по бутиците.

Ако не си носел костум до сега, само да знајш дека е многу пријатно искуство. Јас немав носено до пред 6 7 месеци, ама од тогаш некако многу ги засакав. Инаку и јас сум апсолвент и ќе си го носам истиот здравје боже. Јас тогаш за 10000 се облеков од глава до пети, а сега дали ти се даваат толку пари за нешто шо ќе го облечиш сега и за некоја слава тоа е друга работа. За висината не се секирај и јас сум толку, евентуално ако треба панталоните да ги кратиш. Широките рамена не треба да те загрижуваат туку треба да ти бидат мотив за костум купување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom