Посредувач за бугарски пасош

• Креатор на темата Креатор на темата mali aca
  • Време на започнување Време на започнување
За Америка и не ти треба бугарски. Во Америка и македонската лична карта ти е признаена ( така е зборот ) додека тука , си ставен во втор план , а и било каде во ЕУ.
--- надополнето: 16 април 2013 во 19:21 ---

Не е исто. Со германците и не сме имале посериозен проблем , а бугарите не не сакаат ни како туристи, а НАДАЛЕКУ познати се и по КРАДЕЊЕ. Германците не крадат ... напротив , би сакале да дадат што е можно повеќе.
Јас не реков ми треба бг. пасош за Америка како прво и основно, само пример е тоа.. Која будала вади бг. пасош да работи во бугарија или грција, Секој што вади, вади за Германија, Франција , Швајцарија и да не ги набројувам.

Не е исто. Со германците и не сме имале посериозен проблем , а бугарите не не сакаат ни како туристи, а НАДАЛЕКУ познати се и по КРАДЕЊЕ. Германците не крадат ... напротив , би сакале да дадат што е можно повеќе.[/quote]

Според мене нема разлика помеѓу Германија И Бугарија бидеќи и двете се нацистички земји единствена разлика е економската развиенос и тоа дека нема крадење во германија си грешка Секаде каде што има луѓе ке има и крадење и мамење ке има и хумани луѓе.
И ова е надвор од контекстот на темава доколку знае некој нека му помоге.

Вечно ли ќе ја тупите за бугарските пасоши, аман веќе досадни сте. Работете тука на скеле за 15000 месечно додека во Италија ако се снајдете имате 10 евра од саат(и кречењето е толку), хранете се со патриотизам и умрете среќни и млади со бела коса и клучеви од југо во џебот.

А што мислиш кога даваш потпис за државјанство, всушност што потпишуваш!?
Кога ќе го имаш и повеќе не го сакаш не ти треба , го отфрлаш се откажуваш. Ова горе што мислам , мислев на дечкото да му кажам, тоа мислев..

Мали аца што те мотивираше да тргнеш по БГ пасош? Гледам дека тука сите одма рипаат без да ја видат причината, дека може не е до него, има дури и тема на форумот , може тука после 24 години чекање ја изгубил надежта дека работите може во МК да тргнат на подобро.Никој не трга туку така за Софија од мерак бугар да се прави. За тоа никој не гледам да коментира.

Мали аца што те мотивираше да тргнеш по БГ пасош? Гледам дека тука сите одма рипаат без да ја видат причината, дека може не е до него, има дури и тема на форумот , може тука после 24 години чекање ја изгубил надежта дека работите може во МК да тргнат на подобро.Никој не трга туку така за Софија од мерак бугар да се прави. За тоа никој не гледам да коментира.[/q
Мали аца што те мотивираше да тргнеш по БГ пасош? Гледам дека тука сите одма рипаат без да ја видат причината, дека може не е до него, има дури и тема на форумот , може тука после 24 години чекање ја изгубил надежта дека работите може во МК да тргнат на подобро.Никој не трга туку така за Софија од мерак бугар да се прави. За тоа никој не гледам да коментира.
Toa чудна работа, никој не пишува за тоа.

Абе ПАТРИОТИ убаво си поминавте во Грција на одмор прошлата година ???
Ама им ја залепи тачно у центар.Секоја чест за зборовиве.
Каде сте патриоти сите плукате по бугарите а им ги лижете бубрезите на циганите

Aбре Македонче, Македонче...
Со векови само си се по-бугаруваш, по-србуваш, по-грчуваш...
Само си се кодошиш, брат брата си убиваш...
Па што мослите Вие дека Бугарите туку така ги даваат пасошите?
Ќе идеш во Софија, ќе поднесеш молба, и во неа ќе напишеш дека ти си Бугарин, татко ти е Бугарин, брат ти е Бугарин, дедо ти е Бугарин, и што повеќе од твојата фамилија со име и презиме напишеш дека се Бугари, толку поголеми ти се шансите да го добиеш пасошот.

И ти си бил, Македонче?!!!

Името не го даваш, ама бугарин стануваш.

Е, Македонче, Македонче...

Има модератор тука алооооо!!!

Темата е како да се среди да сам извадиш бг пасош а не зошто би ваѓал пасош!

еве нешто, се надевам @fmi нема да се налути.

През посредници излиза многу повеке како цена. Сите државните такси не са повеке от 50 евро.
Целата процедура е опишана овде
http://www.aba.government.bg/?legal=6

Нема како да избегаш от постапка во Софиja поради фактот дека имаш интерву тамо.
Тоа со стотиците евра си е работа на вашите посредници и ако не е законски посредуването и не се дозволува преко.
Запишуването електронски се парави пак през този веб саjт.
http://www.aba.government.bg/?legal=10
Со два збора-дерат ви кожите и парите посредниците во РМ.
Редко да има државна такса во БГ за приватни лица,коja да надфрлува 5 евро.
Колкото и документи да треба да извадиш се сомневам целата постапка да ти надфрли 50 евро.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
Ако некој вадел сам нека пише како се вади. Дали првин треба државјанството па после постапка за пасош или не
кои документи требаат и тн.

Ако некој вадел сам нека пише како се вади. Дали првин треба државјанството па после постапка за пасош или не
кои документи требаат и тн.
Друже најубаво е да идеш преку човек зашто ако идеш сам повеке ке те фати веруј има мн трчање мн заверки на документи мн преводи и слично а вака плати си на човек и седи си раат постапката за преку човек е следнава
Му даваш прво 150 евра тој те чека на граница те носи до софија да поднесеш за удостоверени мислам се вика документот тој се чека месец дена откако ке искочи тој документ му даваш уште 100 евра значи заверки маверки трошкови такси преводи тоа си е негово,откако ке го земеш удостоверението он оди сам си ги подава документите за државјанство твое и чекаш некаде година дена сега побрзо ги даваат,откако ке ти искочи државјанството те носи тој пак до софија да го земеш тогаш даваш 170 евра го зимаш државјаснтвото чекаш 20 дена да ди искочи нов ЕМБГ бугарски штом ти искочи со човекот идеш во полција се сликаш плакаш ти таму 30 евра и пасошот го имаш за два дена со лична карта значи околу 450 евра ке те фати.
Малце на кратко ти објаснив али мислам ме свати како иде а сам не се лажи зашто има мн тчање и нервози а башка и многу документи се а постапката мислам дека тешко некој да ја знае за сам освен тие што посредуваат.

Здраво, ми дојде ваква идеја дури бараме посредувачи зошто не сами???
Кој вадел нека пишува какви документи треба, колку пари , чекање и т.н.

Касниш пријателе, овај бизнис е пред умирање.. Посредувачи има повеќе од луѓе што бараат бугарски пасош.
Јас ја знам целата процедура, и не е нешто комплицирано..

Прајш договор со некој нотар во Софија, дека ќе му носиш групи за заверка на документација.
Земаш 2-3 секретарки што знаат да ги пополнуваат документите на бугарски.
3 локации се, каде што треба да ги влечкаш луѓето, и сите се во радиус од 1км.
И во суштина то е то.
Другото е само прашање на време. Треба да си подолг период во Бугарија, и да го запознајш шалтерскиот систем, и да имаш претстава каде постои простор за мито. Да речиме, фрлаш 50-100 евра повеќе, за да го пикнеш меѓуредови човекот што чека за интервју. (пример)
итн итн итн...
Но како што реков, има толку многу луѓе што се занимаваат со ова, што нема шанса да оствариш некој значителен профит.
Пред 3+ години, имаше некаква шанса за бизнис... а сега ветар во магла.
Поздрав.

Мене ме фати 400 евра. Бев со еден другар и он се запамтил што каде бил претходно и какви документи треба.
Кога државата не нуди услови за работа, вработуваат партиски и приватните газди даваат ниски плати. Ова е решение за излез во Европа и подобра работа. Никаков патриотизам тоа е еден вид на "виза" ;)
А Храватите вака да даваат пасош сите ќе имавте и тоа немаше да биде патриотизам. :свиркам:
Посредувач некој близок роднина или пријател што веќе има извадено пасош и точно знае каде е бил и какви документи треба.
Не верувам во ваквите што за 250 евра ќе ти завршат работа ги има многу што прават измами. Братучетми кога отиде да извади пасош даде пари на еден посредувач и тој не му кажал дека треба да се престави дека живее во Бугарија. Кога го прашале од каде е и тој си кажал од Македонија и го одбиле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom