Домашно воспитување

• Креатор на темата Креатор на темата Keepitreal
  • Време на започнување Време на започнување

Keepitreal

И сега ?....
Член од
18 септември 2012
Мислења
386
Поени од реакции
371
Гледам ја нема оваа тема, а и не е нешто актуелно .
Да го скршам мразот, искрено јас не сум бил многу многу воспитуван и советуван од страна на моите родители, значи се што сум стекнал сум стекнал од примерите на другите и од самиот себе .
Сепак стигнав до она ниво кое од стално сум го сакал кај другите личности ( искористуваќи ги нивните грешки и нивните правилни одлуки ).

Ме интересира ваше мислење и вашите ситуации на оваа тема ?

Круцијално е. Друштвото и околината можат на сè да те научат, ама работи како манири и култура се учат дома.

Круцијално е. Друштвото и околината можат на сè да те научат, ама работи како манири и култура се учат дома.
Јас тоa го изучив на работа која почнав да ја работам на 15 години ;) Тогаш се стретнав со секакви луѓе и барем јас се надевам дека ги апсорбирав само квалитетните работи :):):):)

Родителите секогаш воспитуваат најдобро,можеш да се воспитуваш и од околината,а кое зависи од тоа како те воспитале родителите да прифаќаш позитивни или негативни работи.

Јас секогаш сум се водел од тоа домашно воспитување.
Посебно од советите на моите родители дома.А на овој совет најмногу.
НЕ КРАДИ- ПОШТЕНО РАБОТИ
И така јас тоа го почитувам цел живот=поштено си работам 40 години и не крадам.
Ама и затоа го носан внуците летоска на одмор на Пчиња 2-3 пати и 1 на велешко езеро.
Е да не ги слушав советите од родителите и тоа ДОМАШНО ВОСПИТУВАЊЕ можеби и
јас па и внуците ќе ги видеа и Хаваите и Копакамбана и Мароко и Малезија и Бразилија.

Домашното воспитување е најважното. Тоа е основата, посебно во првите години од животот кај малите деца. Како ќе го воспиташ тогаш, и на какви вредности ќе го научиш, такво ќе биде детето цел живот. Но факт е дека тука не завршува се. Си треба континуитет и понатаму, во градењето на личноста.

Јас живеев во поголемо семејство,сите ние сме исто васпитани а сите сме си различни во култураи манири и се.
Благодарен сум им на моите за се ,што ми дадоа насока,но јас сам си го избрав патот.

Исто така во школо,војска,работа,другарство се пронајдов таков каков што јас сакам да бидам

Професорка по ликовно еднаш многу добро ни го опиша домашното воспитување.
Кога се раѓа дете, домашните го воспитуваат и неговата вредност е 1. Почнува да учи да пишува, чита и му се додава 0. Така детето има вредност 10. Завршува средно, факултет. Неговата вредност е 100. Има успешна кариера, многу пари и углед. Неговата вредност е 1000. Но без единицата напред, домашното воспитување, остануваат нулите со кои може само г*з да си избришеме. Е така.

И фино ме воспитуваат од дома, не се жалам.

Јас секогаш сум се водел од тоа домашно воспитување.
Посебно од советите на моите родители дома.А на овој совет најмногу.
НЕ КРАДИ- ПОШТЕНО РАБОТИ
И така јас тоа го почитувам цел живот=поштено си работам 40 години и не крадам.
Ама и затоа го носан внуците летоска на одмор на Пчиња 2-3 пати и 1 на велешко езеро.
Е да не ги слушав советите од родителите и тоа ДОМАШНО ВОСПИТУВАЊЕ можеби и
јас па и внуците ќе ги видеа и Хаваите и Копакамбана и Мароко и Малезија и Бразилија.
И јас ги слушав советите и воспитувањата од родители,ама ете кога станав полнолетен да пробам решив да правам по мое сопствено воспитување.
Прифатив само еден совет од татко ми,"Се што ќе заработам и купам ништо да не гласи на мое име"кое се исплатеше.
Беше убаво 7-8 години,ама на крај ја платив сметката.

Мило ми е што сите сме поминале на испитот на животот. Сега некој со совети некој самоук али сите сме успеале барем така пишува во постовите :):):) Али како и да е она најважното остнува во нас:
- Како ние да се поставиме кон нашите деца еден ден
-Како да им го усреќиме и направиме детството поубаво

Гледам ја нема оваа тема, а и не е нешто актуелно .
Да го скршам мразот, искрено јас не сум бил многу многу воспитуван и советуван од страна на моите родители, значи се што сум стекнал сум стекнал од примерите на другите и од самиот себе .
Сепак стигнав до она ниво кое од стално сум го сакал кај другите личности ( искористуваќи ги нивните грешки и нивните правилни одлуки ).

Ме интересира ваше мислење и вашите ситуации на оваа тема ?

Исто е и кај мене, ама сепак мислам дека родителот е тој кој што треба да го води детето низ животниот пат.

Домашното воспитување е многу битно. На пример ако некој е добро домашно воспитан постои голема веројатност да не прска баби со пиво во возење.

Исто е и кај мене, ама сепак мислам дека родителот е тој кој што треба да го води детето низ животниот пат.

Треба али шта чеш . Мора да има и некои како нас сами што градат цврст ѕид без никој да им помогне. Али не се жалам топ ми е . Се сум напраил сам и среќен сум за тоа .

Главна е таа структура од родителите, со тоа доаѓа и култура. Кога тогаш, треба да се осамостоиш. Со тоа, ти би имал претстава за по кој пат да тргнеш. И пак, главно е домашното воспитување, а за да видиш како е надвор, какви се луѓето, потребно е и искуство со нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom