Неофицијално: Жан Мишел Жар - бесплатно во Ниш во септември

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.242
Поени од реакции
26.425
Може е новинарска патка, меѓутоа според овој сајт http://www.balkanrock.com/index.php/vesti/najave/7716-jean-michel-jarre-besplatno-u-nisu Жан Мишел Жар ќе настапува во септември во Ниш по повод 1700 години од донесувањето на Миланскиот Едикт и тој концерт би бил бесплатен. И на самата страна пишува дека ова официјално не е потврдено, ама ако биде ова е одлична прилика да се види оваа вистинска жива праклаберска легенда. Оние што гледале негови настапи знаат за какви спектакли станува збор пропратени со извонредна кобинација од светлечки, звучни, сценски ефекти. Специјалист е за прослави од ваков тип на отворено во урбани средини и централни градски подрачја. Фановите сигурно го паматат по таквите легендарни концерти како оние во Париз, Хјустон, Москва, Пекинг... Дали би иделе? И да коментарите дека Ниш е на крај на светот далеку, дека до таму да стигнеш ти требаат брдо време и пари, па кај ќе се паркираш, па кај да јадеш, па колку пари ќе чини тоа се очекувани. Да оставиме да видиме дали ова ќе се потврди официјално, на што искрено се надевам.

Закоооооооооооон камо да беше поблиску -.- Кој може нека иде!

Бреее овоа ќе биде интересно, здравје нека е, ќе треба да се иде.

Еј не ми кажувајте дека Ниш е далеку и дека е скапо. Збориме за ебана Србија и за место кое се стига за колку да идеш во Охрид. Плус има ефтини возови и автобуси до таму. Ако се погодат луѓе за идење - обавезно идам.

:vozbud: се исплаќа да се иде за еден од таткотовците на електронската музика до Ниш, уште ако е бесплатен влез :свиркам: освен ако не бидам ептен шворц би идел :)

Не си дигајте многу надежи, не е сигурно. Веста е уште од јануари и до сега уште е статус кво, значи само се шушка. Да не ме клнете мене после :).

Можеле барем Врање да го сместат, пу јзк. Него што ќе праиме ако се потврди? Да се организираме заедно или? Јас би идел доколку се најде друштво.

Можеле барем Врање да го сместат, пу јзк. Него што ќе праиме ако се потврди? Да се организираме заедно или? Јас би идел доколку се најде друштво.

Организирањето по повод концети на Кајгана може да се смести во аналите на современата митологија. Многумина пробале да го видат тоа, сите се согласни дека може да постои, некои тврдат дека и го доживеале, други пак вадат и фотографии и видео снимки кои смрдат на монтажа, но никој до сега не успеал црно на бело со крпус деликт да го докаже постоењето на истото. Јас сум од оние што тврдат дека го доживеале во измнатите времиња, а дека сега тој животински вид е ендемски ако не и скроз изумрен, како птицата Додо, Берберскиот лав и Албанец интелектуалец од Македонија.

И јас чекам официјална потврда за евентов, доколку се потврди точно, без размислување тргам за Ниш. Човекот е ѕверка која хода, пред 2 години во Белград го слушав, и можам да кажам дека се доживува ежење додека ги слушате звуците од неговата музика. За тие што се двоумат дали да идат или не, нека преовлада првото, оти од второто само може да се каат.

Снимка од Rendez-vous 2 во Белград

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom